Ontgiftingskuur… waar ben ik aan begonnen?

Je wordt er tegenwoordig (bijna) continue mee geconfronteerd. Gezond eten en drinken. Superfoods. Spelt. En ga zo maar door. En ik doe daar vrolijk aan mee, want ik ben zojuist gestart aan een ontgiftingskuur 🙂 . En ik dacht… ik zal jullie eens mee laten genieten.

Gezonde sapjes is voor mij op zich niet vreemd. Wij drinken al jaren met regelmaat groene smoothies, en de laatste maanden iedere ochtend als ontbijt. Lekker! Mijn ontbijt vandaag is dan ook niet verrassend… een groene smoothie.

ontgiftingskuur

Ik doe deze ontgiftingskuur overigens niet zomaar zelf. De kuur is geïnitieerd door onze lokale groenteman in combinatie met een voedingsdeskundige. En toen ik zojuist mijn sapjes ging halen bleek na even kletsen dat hijzelf en twee meiden die in zijn groentezaak werken deze week ook meedoen met de ontgiftingskuur. Geinig.

Gisteren werd ik al enigszins voorbereid door een mailtje in mijn inbox over de sapkuur die me te wachten staat. Wat ik beter wel en niet kan doen dat ik een beetje op tijd naar bed moest gaan (niet gelukt) en dat ze hopen dat ik een niet al te drukke week op het programma heb staan. Ook dat lukt niet, want zoals velen van jullie weten hebben wij ook nog een kinderkleding webshop en aangezien de nieuwe collecties allemaal binnenkomen is het hard werken geblazen 😉 .

Maar hé, ik ben niet van suiker, en als ik moet wachten op een rustige week, dan kan ik wachten tot ik een ons weeg (ook handig), want dat zit niet in de aard van het beestje.

Ik begin dus vandaag!

Waarom een ontgiftingskuur ?

Op de eerste plaats kan ik wel wat kilootjes missen. Ik ben niet echt dik, maar voel aan mezelf dat het wel wat minder zou mogen om me echt prettig in mijn vel te voelen. Daarnaast ben ik geen fervent sporter. Een beetje activiteit vind ik lekker, maar ècht consequent sporten daar kom ik niet toe. Verder ben ik redelijk energiek, en gewoon benieuwd naar wat zo’n kuur eigenlijk met je doet. En last but not  least…. het is wel héél makkelijk om een flesje open te trekken en te eten 😉 . Jammer dat de kids en manlief nog wel gewoon moeten eten en er toch gekookt moet worden.

Ik hou voor jullie (en natuurlijk ook voor mezelf) de stand bij dus je kan de vorderingen in de komende 5 dagen mee volgen. Meten is weten roepen ze, dus ik ben vanochtend direct aan de slag gegaan.

Dag Gewicht in kg Taille in cm Buik in cm Heup in cm Bovenbeen in cm
Maandag 68,0 82 95 102 62

 

Mijn ontgiftingskuur voor vandaag:

 • Ontbijt: Spinazie smoothie
 • Tussendoor: Biet – wortel – appel
 • Lunch: Spinzaie – appel
 • Tussendoor: Tropische ananas – mango
 • Diner: Wortel met pit

 

 

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

4 gedachten over “Ontgiftingskuur… waar ben ik aan begonnen?”

 1. Heb je nieuwe post net gelezen! Goed bezig zeg! Ah ik ben 1,74, ietsje groter maar scheelt weinig. Lijkt me lastig hoor, hele dag sapjes terwijl je gezin wel ‘normaal’ eet. Ik blijf je volgen hoor!

 2. Wat interessant! Ben benieuwd wat het met je doet, lichamelijk en mentaal! Hoe lang ben je trouwens? Ons gewicht en taillemaat is hetzelfde (de rest heb ik nooit gemeten). Eet je dan niks anders dan de sapjes? Of is dat een vervanger voor het avondeten? Succes met de sapjes!

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Ik ben 1.68 Nanouk. Het is inderdaad alleen maar sapjes, de hele dag door, haha. Je leest morgen weer een stukje van me 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven