Ontslag tijdens zwangerschap, dat is zuur!

Nele Verelst heeft het meegemaakt, ontslag tijdens zwangerschap, en kan er inmiddels volop over meepraten. Al 2 jaar werkt Nele tot volle tevredenheid voor GO!-basisschool ’t Park in Oostmalle. Daar verzorgt zij de voor- en nabewaking. Er valt geen woord verkeerd te zeggen over haar functioneren. Ouders èn directie zijn volop tevreden.

ontslag tijdens zwangerschap

Maar toch krijgt Nele ontslag tijdens zwangerschap! Waarom? Omdat ze vrezen voor de continuïteit. De school is bang dat Nele door haar alleenstaande moederschap niet de continuïteit kan leveren waar ze naar op zoek zijn. En laten we wel wezen. Dat is best begrijpelijk. Dat je je afvraagt of dat gaat lukken. Maar daarmee is de beslissing voor ontslag nog niet te rechtvaardigen! Je gaat toch iemand niet ontslaan omdat je niet zeker weet of het haar gaat lukken, zeker niet als ze tot nu toe naar alle tevredenheid heeft gefunctioneerd! Ze heeft nog niet eens de kans gekregen om zich te bewijzen. Dit gaat voor mij alle begrip en menselijkheid te boven.

Ontslag tijdens zwangerschap mèt positief verslag

Ze heeft nog twee weken te gaan voordat ze gaat bevallen, en daarna hoeft ze dus niet meer terug te komen op haar werk. Ze krijgt wel een positief verslag van de directie mee, HOERA! Zouden ze daar bijvoorbeeld ook een man ontslaan als blijkt dat zijn echtgenote overleden is? Dan moet hij het ineens ook allemaal alleen regelen. Of is en blijft het gewoon een geval van discriminatie. Een vrouw die moeder wordt en alleenstaand is, die kan het vast allemaal niet bolwerken.

Ik vind het een zuur verhaal. Helaas heeft ze geen ‘poot’ om op te staan, want in het onderwijs werkt bijna al het faciliterend personeel met een tijdelijk contract van een jaar, dat stopt op 30 Juni en in September weer aanvangt. En Nele dus ook. Een ontslag tijdens zwangerschap is zo wel heel makkelijk.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven