Een avondje me-time in je eigen badkamer

Als drukke moeder kun je zo nu en dan wel even een rustgevend momentje voor jezelf gebruiken. Nu doe je dit waarschijnlijk het liefst op een strand in een warm land of in een luxe spa, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Gelukkig kan je zo’n momentje ook prima thuis creëren, gewoon vanuit je eigen badkamer. Lekker ontspannen in bad is een van de betere manieren om te ontstressen.

Kan jij op dit moment wel een avondje me-time gebruiken? Lees dan snel verder om te weten te komen hoe je van jouw eigen badkamer een oase van rust maakt!

ontspannen in bad me-time

Ontspannen in bad of de douche

Wil jij vanavond lekker ontspannen? Ga dan voor een avondje me-time in je eigen badkamer. Of je nu kiest voor een lekkere lange douche of voor ontspannen in bad, deze avond is van jou!

Producten waar je blij van wordt

Je start natuurlijk met de voorbereiding. Wil jij deze avond lekker ontspannen? Begin dan met het klaarzetten van de juiste producten. Misschien heb je alle benodigde producten al wel in huis!

Is dit niet het geval? Zorg er dan voor dat je op tijd de missende producten alsnog in huis haalt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een luxe Redken shampoo voor je haren of een kwalitatieve bodyscrub met een heerlijke geur voor je lichaam.

Tijdens je avondje me-time mag je namelijk best wel een beetje uitpakken. Vergeet ook niet wat lekkere geurkaarsen klaar te zetten en natuurlijk heerlijke zachte handdoeken om je naderhand mee in te wikkelen. Dit zorgt er allemaal voor dat je heerlijk kunt ontspannen in bad.

Op en top relaxen en badderen

Of je nu alle producten al in huis had, of je deze hebt besteld bij een webshop zoals Beautyplaza, dit is jouw moment! Persoonlijk vind ik het kopen van nieuwe producten voor mijn avondje me-time al heerlijk, lekker even snuffelen tussen al die heerlijke geurtjes voor in bad is al een klein geluksmomentje op zich.

Daarna is het tijd om de geurkaarsen aan te steken en je favoriete album aan te zetten! Kies bij voorkeur wel voor ontspannende muziek zoals jazz of een lijst met mooie akoestische covers. En wat dacht je van een fijne meditatie om te ontspannen in bad?

Kan jij het licht dimmen in jouw badkamer? Doe dit dan ook. Je bootst hiermee namelijk het gevoel van een luxe spa na.

Wist je trouwens dat planten ook kunnen bijdragen aan een heel rustgevend gevoel? Denk bijvoorbeeld aan varens, deze planten houden ook nog eensvan een hoge luchtvochtigheid dus zijn uitstekend geschikt als badkamerplant.

Doe precies waar jij zin in hebt

Het belangrijkste bij een moment van ontspanning, of dat nu in bad is of ergens anders, is dat het jouw moment is. Dat betekent dus ook dat alles kan en mag. Jij bepaalt wat jij de ultieme ontspanning vindt.

Is dat bijvoorbeeld die manicure die je al weken aan het uitstellen bent? Helemaal prima.

Of duik je toch in dat boek wat je al maanden wilde lezen in bad? Ook een goed idee!

Gun jezelf dat moment van ontspanning en geluk en laat dit moment even helemaal om jou draaien, weg van alle externe prikkels. Door jezelf weer even goed op te laden ben je namelijk ook een leuker mens voor de mensen in jouw omgeving.

Een win-winsituatie dus. Geniet van jouw avondje (of uurtje) me-time!

Tips voor een avondje ontspannen en me-time in de badkamer

Als laatste nog even wat extra tips zodat jouw avondje me-time perfect verloopt. Op die manier kun je ongegeneerd ontspannen in bad of genieten van jouw welverdiende douche.

  • Zorg dat de badkamer opgeruimd is. Liggen er allemaal rondslingerende kleren of vieze handdoeken op de grond dan maakt dat het ontspannen een stuk lastiger.
  • Is het moment daar? Zorg er dan voor dat de andere mensen in jouw huis op de hoogte zijn van je plannen. Jij bent een uurtje (of twee) niet beschikbaar!
  • In plaats van geurkaarsen kun je ook kiezen voor led kaarsen en daarbij een diffuser met essentiële oliën neerzetten. Op die manier komen er geen roetdeeltjes van de kaarsen vrij en kies je helemaal zelf welke geur past bij jouw gemoedstoestand.
  • Neem de tijd. Ben je klaar met douchen of ontspannen in bad? Dan kun je daarna misschien ook een maskertje op doen, je nagels lakken of met een heerlijke bodymilk je lichaam insmeren.

Kortom, neem de tijd voor jezelf in de badkamer en laat de stress wegspoelen in een ontspannend bad. Of het nu met luxueuze producten, geurige oliën of rustgevende muziek is, jouw ‘me time’ is een investering in welzijn. Sluit de deur, dompel jezelf onder en geniet van de rust. Je verdient het.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven