Ontspannen in eigen land

Het kan soms lastig zijn aan je eigen gezondheid te denken wanneer je constant bezig bent met het leven van anderen te regelen. Wanneer je op dagelijkse basis een baan en het moederschap probeert te balanceren, verdien je eens in de zoveel tijd een verwen weekend. Twee dagen waarin jij jezelf voorop mag zetten. Gelukkig kan dat prima in eigen land en hoeft het niet duur te zijn. Als je er maar voor zorgt dat je voldoende beweging krijgt, de natuur in gaat en veel ontspanningsactiviteiten plant.

Gelukkig heeft Nederland genoeg in huis op dit gebied. Daarbij wonen we in een klein land en behoeft het geen moeite af te reizen naar bourgondisch Limburg of het bosrijke noorden. Haal het beste uit Nederland en boek je volgende weekend gewoon in eigen land.

Het westen

De Bollenroute is met name in het voorjaar erg kleurrijk door alle bomen en bloemen die in bloei staan. Een fietstocht door dit gebied is dan ook zeer zeker aan te raden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een fietstocht langs de Bollenroute rond Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout, gevolgd door een ontspanningsmassage bij Ici Gayane in Den Haag?

Rijd langs het plaatsje Marknesse met de Tulpenpluktuin, waar je zelf een boeketje bij elkaar mag rapen om mee naar huis te nemen. Na het lange fietsen kun je de stijf geworden spieren aan het einde van de dag laten  verzorgen bij het eindpunt Den Haag.

 

Een wellness arrangement hoeft helemaal niet duur te zijn wanneer je kiest voor een arrangement dat verzorgd word door kortingsbonnen. De meerderheid van wellness salons in Nederland bieden speciale arrangementen aan via kortingsbon aanbieders. Op deze manier kan je puur genieten van een massage of een peeling na de fietstocht zonder een fortuin uit te geven.

Het noorden

Ben je iemand die graag eens wat nieuws uitprobeert, kies er dan voor om te gaan wadlopen in Pieterburen. Wadlopen is een belevenis die je meegemaakt moet hebben! De tocht kan het best o.b.v. een gids bewandeld worden en kan zo zwaar gemaakt worden als je het zelf wilt. Houd er rekeing mee dat het wadlopen veel energie kost en zorg dus voor een goede nachtrust de avond er voor.

Je zou eventueel op de vrijdag aan kunnen komen, genieten van een wandeling op het strand gevolgd door een stevige maaltijd. Rust daarna lekker uit in een van de vele gezellige pensions die Pieterburen rijk is.

 

De volgende dag begin je aan de tocht onder begeleiding van een ervaren gids. Na een aantal uren ploeteren in de modder ben je naar alle waarschijnlijk toe aan een bad en een goede voetmassage.

Geef hier vooral aan toe en geniet na in de Wadden Wellness Spa voor een uitgebreid verwen arrangement. Geniet daarna nogmaals van de prachtige omgeving en vertrek uitgrust naar huis.

Het zuiden 

Het bourgondische zuiden is van alle markten thuis: groene omgeving, lekker eten en vriendelijke mensen. Daarbaast biedt de provincie een weelde aan activiteiten. Beklim de St. Pieterberg vlakbij Maastricht of bezoek de mergelgrotten in de buurt van Valkenburg. Geniet van de rustige atmosfeer die deze provincie rijk is en rust uit in een van boutique hotels in Maastricht of Heerlen. Deze streek staat bekend om zijn grote aantal wellness resorts die niet duur hoeven te zijn door het grote aanbod in wellness kortingsbonnen die je terug vind op het internet.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top