Ontspannen in Italië

Bij ons in het zuiden zit de helft van de vakantie er al weer op. We zijn met week 4 bezig, van de 6 weken dat de kinderen vakantie hebben. En ook onze ‘uit huis’ vakantie is al weer lang en breed voorbij. Maar nog niet vergeten, dat kan ik je wel vertellen.

Deze vakantie was een beetje ‘spannend’. Voor het eerst met een ander gezin op vakantie in de zomervakantie. Nooit eerder gedaan en ook altijd geroepen dat ik dat nooit zou doen. Maar daar wil ik wel even op terugkomen. Want wat hebben we genoten zeg.

Al een half jaar geleden was de vakantie geboekt. De wens was… samen met het gezin van een vriendje van zoonlief… 2 aparte huisjes (dat dan weer wel) … lekker weer … ontspanning en een snufje cultuur. En dat hebben we gevonden in Casa Che Vita, Garetto, Italië. Wat een toplocatie zeg. De foto’s op de website liegen er niet om, maar ze halen het niet bij de realiteit. En dat is de kunst vind ik. Mensen via internet ‘verleiden’ en er dan voor zorgen dat de realiteit ze nog versteld laat staan.

Na een lange rit (tja, het is wel 1400 km van huis) met een aantal fijne tussenstops waarop we de verjaardag van dochterlief vierden kwamen we om 17.00 in Garetto aan. De aanblik van de bergen, het uitzicht vanaf ons terras, de zon èn het privé zwembad was meer dan voldoende om de heenreis ’te vergeten’ en per direct een vakantiegevoel te hebben.

Claudio heette ons welkom en gaf een korte introductie van ons huisje. Casa Che Vita was lekker opgeruimd en schoon, ruim opgezet met 2 badkamers (en dat voor 4 personen), voorzien van fijne keuken met oven en vaatwasser en inclusief bad- en bedlinnen.  Ready to go zeg maar. Dat betekende dus maar 1 ding… gauw de koffers uit de auto, de kids in zwemkleding hijsen en zelf met een wijntje vanaf terras even de Italiaanse berglucht opsnuiven.

Een beter begin hadden we ons niet kunnen wensen. En eerlijk gezegd is het de hele vakantie zo gebleven. Op wat duidelijk hoorbaar Italiaans temperament en gruwelijk grote Vliegende Herten na. Ja, google maar eens even als je die nog niet kent, haha. We schrokken ons kapot de allereerste keer dat die ons in de avond vergezelden bij het doen van een spelletje. Maar alles went, zo ook de Vliegende Herten. Met gepaste trots mag ik hier dan ook schrijven dat ik er meerdere van ons terras verwijderd heb… terwijl manlief een paar meter verderop stond toe te kijken.

Garetto zelf is klein, dus met het doen van je boodschappen moet je erop uit. Geen probleem, want dan doe je automatisch lekker effectief boodschappen. Verder ligt het wel op prima afstand van bijvoorbeeld Pisa (klein uurtje rijden) en de geweldige stad Florence (75 minuten rijden, maar zéér de moeite waard). Daarnaast hebben we ons ook nog gewaagd aan een ritje richting San Gimignano, een Middeleeuws ommuurd stadje. Toeristisch, maar o zo mooi.

Normaliter maken we in onze vakanties om de dag zeker een uitstapje naar een stad of bezienswaardigheid in de buurt. Maar in deze vkantie is dat beperkt gebleven tot bovenstaande 3 èn een 2-tal dagen strand. Waarom? Niet omdat we niets anders in de buurt konden vinden hoor, nee, heel simpel… omdat we zo enorm hebben genoten van Casa Che Vita zelf. Mooi weer en een ‘eigen’ zwembad voor je terras. Je hebt eigenlijk niets meer nodig dan dat als je met 5 kinderen op vakantie bent.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven