Ontspannen vakantie met kinderen: ja, het kan echt!

Heel soms heb ik last van heimwee. Niet naar mijn eigen huis… Maar naar de tijd dat ik nog onbezorgd op vakantie kon. En het zijn niet mijn financiën die roet in het eten hebben gegooid. Het is ook geen tijdgebrek. Maar samen met manlief heb ik er voor gekozen ons leven radicaal om te gooien. We zijn namelijk voor een gezin gegaan 😉 . Daar heb ik gelukkig zelden spijt van 😉 . Maar de vraag rijst wel; een ontspannen vakantie met kinderen, is dat überhaupt een optie?

Is de vakantierust bij jullie ook ver te zoeken sinds de kids er zijn? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel lees je namelijk allerlei tips om toch een ontspannen vakantie met kinderen te hebben. En zeg nou zelf: zó erg zijn ze nou ook weer niet 😉 .

Lees ook: 6x Waarom de Algarve perfect is voor een familievakantie

Ontspannen vakantie met kinderen: relax!

Vakantie is bedoeld om hardwerkende mensen even bij te laten komen. Nu kan je natuurlijk een week lang boeken in Disneyland Parijs om er zeker van te zijn dat je kinderen het naar hun zin hebben. Maar of je dan zelf ook aan je verdiende rust toekomt is maar zeer de vraag. Daarom is het een beter idee om een bestemming te zoeken waar jij kunt relaxen en een accommodatie zoeken waar je kinderen zich lekker kunnen uitleven.

Je kan bijvoorbeeld kindvriendelijke hotels op Hotel.info vinden. Vaak vergeten wij dat kinderen een grenzeloze fantasie hebben en zich eindeloos kunnen vermaken in een zwembad of op een speeltuin annex trapveldje ernaast. Ja, als je ze de keuze geeft of ze naar een pretpark willen of naar een simpel zwembad weet je wel waar ze voor kiezen. Maar uiteindelijk kunnen ze zich bijna overal vermaken.

Goede reis!

En, heb je een bestemming uitgekozen? Of weet je nog niet waar je van je ontspannen vakantie met kinderen gaat genieten? In dat laatste geval heb je nog wat om over na te denken. De reis namelijk! Waar zie je meer tegenop: een lange autorit met je kids? Of met het hele gezin een vliegreis maken? Lees onze tips maar eens door. En denk goed na: hoe zal de reis voor jou het meest ontspannen verlopen? Da’s ook niet onbelangrijk. Kids worden nergens zo zenuwachtig van als van gestreste ouders. Vliegen is hartstikke leuk, maar als je zelf extreme vliegangst hebt wordt het nog geen ontspannen vakantie met kinderen.

Vakantievriendjes

Goed, Je gaat natuurlijk geen dagprogramma opstellen met bezoeken aan stoffige musea en kerkjes. Dan slaat het kroost gegarandeerd aan het muiten. Maar een fijn hotel met een zwembad dat onder toezicht staat van gekwalificeerd personeel (je wilt natuurlijk niet de hele dag zenuwachtig langs de rand van het zwembad zitten opletten) wordt door de kids zeker op prijs gesteld.

Voordat je boekt is het wel handig om uit te zoeken of er ook andere kinderen worden verwacht waarmee ze kunnen spelen (en een enkele keer ruzie maken – maar dat hoort er nu eenmaal bij). Afgezien van de aanwezigheid van speelkameraadjes kan je zo conflicten vermijden. Want als jouw kinderen de enige in het hotel zijn is de kans groter dat andere hotelgasten zich aan jouw nageslacht storen als dat zich luidkeels manifesteert. Tot slot is de aanwezigheid van georganiseerd entertainment erg fijn, zeker als jouw kinderen zich snel vervelen. Fijne vakantie!

Lees ook: Een gezinsvakantie boeken? Don’t try this at home!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven