Ontspannen

Wat was ik daar aan toe zeg. Een lekker dagje sauna met een hele lieve vriendin. Even tot rust komen, even mijn hoofd leegmaken. Heerlijk! Van s’ochtends 10.00 tot s’avonds 23.00 uur niets anders dan lekker kletsen, lekker stil zijn, lekker in de warmte liggen, ‘lekker’ in een dompelbadje afkoelen, lekker van de Aufguss genieten, lekker lezen, etc etc.

Boeken

Jammer alleen dat ik 2 boeken lichter weer thuiskwam. Altijd nemen we boeken mee, als we naar de sauna gaan. Gewoon, om er tussendoor bij te pakken, en vervolgens in slaap te vallen. (Dat ligt dan natuurlijk niet aan de boeken, maar aan de relax stand waar we op dat moment in zitten). Een boek vind ik dan toch prettiger dan een tijdschrift. De ene keer lees ik hele hoofdstukken uit, een andere keer maar een paar bladzijden. En tussendoor, als we weer een rondje sauna willen doen, dan gaan de boeken gewoon op de bar, ten minste …. tot gisteren deed ik dat altijd. Maar dat is nu wel de laatste keer geweest!

Na even lekker gelezen te hebben, en een drankje te hebben gedaan, gingen ook dit keer de boeken bij de bar, op een plekje waar ze niemand in de weg liggen. Teruggekomen van de sauna ronde waren ze echter weg! Ik heb werkelijk alles afgezocht, en ook het personeel erbij betrokken, maar niemand heeft ze gezien. Ik moet er toch echt aan geloven, ze zijn gewoon gejat !

Twitter

Na dit vanochtend op twitter gemeld te hebben, gaan er de leukste grapjes rond natuurlijk. Hoe komisch het ook is, om je in te beelden dat je boeken stiekem meegenomen zijn door iemand die eigenlijk niets kan ‘verbergen’ … ik vond het in dit geval toch wel erg jammer dat het om mijn boeken ging!

Maar dat was gisteren! Vandaag heeft een deel van mijn teleurstelling al weer plaats gemaakt voor een ‘oh’ en ‘ah’ gevoel. Niet omdat de boeken terecht zijn, niet omdat de sauna er op een hele positieve manier mee om gaat, maar omdat de schrijfster van ‘Het Tulpenvirus’ (@daniellehermans) mij een nieuw boek heeft aangeboden. Tof toch ? En dat sterkt wederom mijn gevoelens over de twitteraar in het algemeen (en sommige mensen in het bijzonder)… het zijn fijne mensen! Behulpzaam, lief, met een luisterend oor en betrokken. Eigenlijk net zoals ik mijn vrienden typeer.

3 REACTIES

  1. Het is toch echt onvoorstelbaar dat je boeken tijdens een saunabezoek zo maar verdwijnen… Waar is die dief toch mee bezig?? Ik snap hier echt niks van.
    Zo jammer dat een heerlijke, positieve dag dan zo moet eindigen. Maar wat fijn dat de schrijfster van je boek je een nieuw exemplaar aan heeft geboden! Tja….ieder nadeel heeft een voordeel….

  2. Wat lief dat je een boek krijgt, nieuwe kans om te lezen in de sauna de volgende keer, mits je deze dan nog niet gelezen hebt natuurlijk 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here