Ontspanning tijdens de feestdagen: relaxte cadeaus voor mama’s

Hoewel de kids natuurlijk voorop staan, is Sinterklaas toch echt een familiefeest. Niet alleen kinderen, maar ook papa’s, mama’s, opa’s én oma’s verdienen wat leuks of lekkers. Tenminste, als ze zoet zijn geweest. Helaas zijn er nog steeds mensen (lees: mannen) die moeder de vrouw willen ‘verrassen’ met een nuttig cadeau. Omdat ik dit jaar niet zit te wachten op een set nieuwe wasknijpers of vaatdoeken ben ik vast aan mijn verlanglijstje begonnen. Cadeaus die stuk voor stuk een beetje ontspanning opleveren. Ontspanning tijdens de feestdagen, maar ook nog lang daarna. Want een beetje rust na de feestdagen is toch het beste cadeau dat een moeder zich kan wensen?

Lees ook: Decemberstress is te voorkomen hoor, check deze tips!

Ontspanning tijdens de feestdagen: voor mama’s ver te zoeken

Hoewel manlief vaak loopt te mopperen dat die feestdagen zo stressvol zijn, heeft hij stiekem weinig te klagen. Vind ik 😉 . Wie zorgt voor een ruime voorraad pepernoten en marsepein? Wie maakt het heerlijk avondje nóg lekkerder door een feestelijke maaltijd op tafel te zetten? Wie zorgt ervoor dat de kids spik en span staan te stralen bij een optocht hier of een nachtmis daar? Precies; mams. Of is er bij jullie wel een betere taakverdeling rond de feestdagen?

Hoe dan ook, het moederschap valt soms niet mee en tijdens Sinterklaas en Kerst word je als mama helemaal op de proef gesteld. Hou je zelfs dan het hoofd koel, dan hoef je je geen zorgen te maken. Maar voor sommige moeders is ontspanning tijdens de feestdagen ver te zoeken. Daarom hebben wij mama’s verlanglijst vast opgesteld, met cadeautjes die een hoop plezier én ontspanning zullen opleveren.

En een ontspannen moeder = een ontspannen gezin!

Ontspanning voor mama’s;

ontspanning tijdens de feestdagen

Je bent moeders mooiste!

Tja, dat roepen ze niet zomaar natuurlijk. Daar moet je wel wat voor doen 😉 . Al eerder schreef ik zelf eens over het slapen op satijnen kussens. Ik mocht er ooit een reviewen en ik kan wel zeggen dat ik liever niet meer zonder doe.

Dit kussen is perfect voor schoonheidsslaapjes en een must voor de hele nacht, al zeg ik het zelf. Satijn is goed voor haar en huid. Het is een anti-allergeen materiaal en helpt tegen acné en onzuiverheden. Een waar topcadeau dus! Maar het allergrootste voordeel is dat mama ’s morgens niet meer wakker wordt met de vouwen van het kussen in haar gezicht. Herken je dat? Van die rimpels waarvan je denkt… ‘ik wist niet dat daar een rimpel zat’? Zo eentje die een paar uur nodig heeft om helemaal te verdwijnen.

Inspanning is ontspanning

Is jouw moeder ook altijd in de weer? Zelfs als ze zich ontspant? Dat herken ik wel. Een sjaal breien voor dochter, of de foto’s van zoonlief in een album plakken… veel moeders spannen zich zelfs nog in als ze voor ontspanning gaan. Voor alle mama’s die het schoonheidsslaapje aan zich voorbij laten gaan en liever lekker creatief bezig zijn hebben we ook wat cadeautjes op een rijtje gezet. Helemaal blij word ik van deze milestone cards. Ideaal voor mama’s die geen genoeg krijgen van foto’s maken en inplakken.

ontspannen tijdens de feestdagen

Het is een set van 30 kaartjes die perfect passen bij alle mijlpalen in het leven van een mama en haar kind. Super leuk om alle mijlpalen op deze manier vast te leggen, en he-le-maal fantastisch als aandenken voor later. Als je dit goed bijhoudt ben je eigenlijk al klaar met een cadeau voor als je kind 18 wordt 😉 .

ontspannen tijdens de feestdagen Mindfulness kaartjes

Ook heel leuk zijn deze mindfull opdrachtenkaartjes. Wat opdrachten met ontspanning te maken hebben? Deze gaan over rust vinden en jezelf ontdekken. No worries: ze hebben helemaal niks te maken met het huishouden 😉 . Ga voor een set waar mama in alle rust alleen mee aan de gang kan, of kies de gezinseditie Mindvoel Remindertjes Blij Gezin(d): 40 mindfulness opdrachten kaartjes die je als ouder met je kind kunt doen om meer ECHTE aandacht voor elkaar te hebben.

Ontspanning tijdens de feestdagen voor moeders

Het ultieme cadeau voor moeders dat ook nog eens ontspanning tijdens de feestdagen oplevert is natuurlijk samenwerking van het hele gezin. Vele handen maken licht werk, nietwaar? Zorg samen dat het huis aan kant is; een grote uitdaging voor je kinderen, ik weet het! Alleen al het netjes ophangen van de jas aan de kapstok lijkt een enorme opgave te zijn!

ontspannen tijdens feestdagen

Misschien als de kapstok heel erg mooi is en duidelijk aangeeft waar hij voor bedoelt is, zou dat helpen? Ik zou zeggen vraag de sint zo’n kapstok van FrakkZ, niet alleen maar nuttig maar ook nog eens heel erg mooi. Kunnen ze in ieder geval niet roepen dat ze niet weten waar ze de jas moeten laten. En anders lees je gewoon onderstaande blog nog even, hoef je je in ieder geval iet schuldig te voelen 😉 .

Lees ook: Dochters van zeurende moeders zijn succesvoller

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven