5 ontspanningstips voor na een dag hard werken

Herken jij dit? Na een dag hard werken enorm toe zijn aan de nodige ontspanning? Ik wel! De ene dag heb ik meer behoefte aan ontspanning dan de andere, dat wel.  Met deze ontspanningstips lukt het mij om na zo’n dag weer bij te tanken. Wie weet lukt het jou ook met deze tips om te ontspannen!

ontspanningstips werk

5 ontspanningstips na een dag hard werken

Er zijn verschillende manieren om te ontspannen natuurlijk. Je kan fysiek of mentaal ontspannen. Zelf merk ik dat ik bij fysieke ontspanning ook direct mentaal ontspan. Dat is handig, twee vliegen in één klap. Maar ik heb niet altijd zin in fysieke ontspanning. En het is ook niet altijd nodig. Als ik niet persé fysiek hoef te ontspannen dan volstaat internet en tv van Telfort en een avondje bankhangen vaak prima. Even niet nadenken bij een serie zoals bijvoorbeeld de Luizenmoeder serie of iets dergelijks, heerlijk!

In sommige gevallen heb ik echt specifiek behoefte aan fysieke ontspanning, gewoon omdat ik de stress uit mijn schouders moet zien te krijgen en in andere gevallen volstaat een heerlijke mentale ontspanning. Even niet denken over mijn to-do list -die lijkt op een soort van never ending story. Afijn, doe je voordeel met mijn ontspanningstips en relax!

1. Wandelen

Een uur wandelen in de bossen. En dan bedoel ik ook echt minimaal een uur. En bos of strand verdient de voorkeur. Niet een blokje om in het centrum, teveel prikkels. Even niets of niemand om je heen en heerlijk rustig wandelen. Zelf neem ik dan natuurlijk graag mijn hond mee, maar als je die niet hebt… no worries. Ook zonder hond is wandelen heerlijk om te ontspannen.

2. Bulletjournallen

Voor mij is dit ook een top manier om te ontspannen. Misschien een van de bijzondere ontspanningstips aangezien niet iedereen het kent. Maar wat mij betreft dat de moeite waard om het te leren kennen. Was jij vroeger ook zo bezig met je agenda op school? Stickers erin plakken, mooie letters maken of stukjes schrijven en tekenen? Dan is een bulletjournal ook echt iets voor jou. Maak je hoofd leeg en ga lekker creatief aan de slag.

ontspanningstips

3. De jacuzzi (of je bad, óók lekker)

Ik weet het, ik ben bevoorrecht. Sinds januari dit jaar hebben we een jacuzzi achter in de tuin staan. En ik kan je vertellen… dit is de ultieme vorm van ontspanning. Als ik een dag hard gewerkt heb dan vind ik het heerlijk om ’s avonds in het warme water te glijden. Heb je geen jacuzzi? Dan kan dit natuurlijk ook uitstekend in bad. Kaarsjes erbij en een lekker drankje en ontspannen maar. In bad kan je ook nog een lekker geurtje toevoegen als je dat wilt.

Niet uitgebreid de tijd om te ontspannen? Geef jezelf een korte gezichtsreiniging en een maskertje!

4. Sporten

Ik ben geen sporter in hart en nieren. Wat ik echter wél ervaren heb, is dat sporten zorgt voor totale ontspanning. Na de inspanning dan hè. Heb je een uurtje fanatiek gesport na een dag hard werken? Dan zak je daarna heerlijk ontspannen op de bank voor een welverdiende serie. Of met een goed boek. De dag erop kan je weer fris en fruitig aan de slag. Geen greintje spanning meer te bekennen.

5. Een heerlijke massage

Tja, een inkoppertje, de massage. Misschien wel de topper van de ontspanningstips. Maar naast deze tip wil ik je ook graag een tip geven over hoe je aan een massage komt. Sommige mensen laten zich door een professional masseren. Goed idee. Maar wil je daar het geld niet aan uitgeven? Of heb je een partner die hier nooit zin in heeft? Lees dan even verder.

Maak een ‘boekje’ met massagebonnen. Je bepaalt uiteraard samen hoeveel massagebonnen je in dit boekje maakt. Zes voor jou en zes voor hem. Of twaalf voor jou en twaalf voor hem. Wat je wilt. Spreek vooraf af dat je maximaal eenmaal per maand een bon mag inleveren. Op deze manier blijft het leuk. De dag dat je hem dan inlevert mag je partner niet weigeren. Er staat een uitgebreide massage op de planning. Hou er rekening mee dat dit andersom ook werkt natuurlijk 😉 . Komt hij met de bon aanzetten? Dan is het jouw beurt om hem te verwennen.

Wil je er echt even tussen uit om te ontspannen en zijn deze ontspanningstips niet genoeg voor je? Doe een yoga weekend in Zeeland, net als Rosa.

Nog meer ontspanningstips ?

Heb je nog tips die jij ter ontspanning gebruikt? Laat het ons weten, daar kunnen we allemaal voordeel van hebben. Heb je deze ontspanningstips gebruikt maar behoefte aan meer? Lees dan eens deze 24 oefeningen om te ontspannen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven