Ontstressen met je gezin

Als drukke werkende moeder klinkt het jou ongetwijfeld niet vreemd in de oren… zo nu en dan móet je ontstressen om ervoor te zorgen dat je weer vol energie verder kan. Een mens kan maar zoveel hebben toch, en ja, ook jij! Ik denk van mezelf altijd dat ik (bijna) de hele wereld op mijn schouders kan hebben. Mijn eigen gezin met 2 jonge opgroeiende kinderen, de uitdagingen die zij op school facen, mijn eigen zaak met alle plussen en minnen die daarbij horen, mijn familie in de zin van broers, zus en ouders, mijn schoonouders, mijn vrienden etc etc.

Maar er is een limit. En ik heb direct in de gaten wanneer ik ‘mijn limit’ bereik. In de ochtend ben ik vrijwel direct chagrijnig als het even niet meezit. Ik begin sneller te vitten op de kids en mijn nek en schouders begin ik te voelen. Even nieuwsgierig. Hoe zit dat bij jou? In ieder geval was het voor mij en mijn gezin een welkome afwisseling dat wij afgelopen weekend door mochten brengen in Mooi Zutendaal in België. Op het vakantiepark van Narvik Homeparc staan namelijk sinds kort luxe wellness villa’s die je kan huren. Wat een genot.

Bij aankomst kregen we na een warm onthaal en uitleg van de manier van werken de sleutel mee om in onze ‘eigen’ villa een kijkje te nemen. Vol verbazing hebben wij onszelf rondgeleid in de enorme villa die door Jan des Bouvrie is ingericht. Wat een compleet uitgevoerde entourage. En helemaal onze smaak. Elegant, strak, stylish, maar toch warm ingericht. De inrichting alleen al spreekt luxe uit en de geur van wellness komt je bij binnenkomst al direct tegemoet. Een prachtige open trap leidt naar 2 luxe slaapkamers boven die elk nog een eigen badkamer hebben. Maar dat is niet alles! Beneden, als je bij de woonkamer de ‘hoek’ omgaat waan je je direct in een wellness gelegenheid. Je eigen sauna-optrekje is een feit. Compleet met stoomcabine, jacuzzi, 4 persoons sauna en infraroodstraler….

Feitelijk gezien hoef ik jullie verder niets meer te vertellen hè. Jullie begrijpen best dat wij hier van top tot teen hebben kunnen ontspannen! Maar ik ga je toch nog even kort vertellen hoe heerlijk wij het gehad hebben, ook al was het maar kort. Aangezien de jacuzzi nog niet gevuld was hebben we een poging ondernomen om die zelf te vullen. Voor ons geen dagelijks werk, maar een belletje naar de technische dienst was voldoende om ons bubbelfestijn aan de praat te krijgen.

Na het bewonderen van alle luxe, en het vol laten lopen van de jacuzzi zodat die op temperatuur kon komen, zijn we eerst een kijkje in de rest van het park gaan nemen. Een geweldig ruim opgezette speeltuin nodigt de kinderen uit om te gaan spelen en wij checken alvast even het binnenzwembad. Daarna hebben we de inwendige mens verzorgt in het restaurant wat op het park zit. Heerlijk gegeten, dat mag gezegd worden. En als je kijkt naar de menukaart dan zijn de prijzen ook nog eens schappelijk! Als de kids hun spaghetti ophebben vertrekken ze met toestemming van ons naar ‘boven’. Boven betekent in dit geval de grote overdekte speelhal die boven het restaurant zit. Inclusief enorme ballenbak, klimtoestellen èn luchtkussen. Voor hun een groot feest waardoor wij lekker op ons gemak ons wijntje kunnen opdrinken.

‘Thuis’ aangekomen schieten Luc en Lotte hun kleren uit en zwembroek aan om de jacuzzi uit te proberen. Vervolg van het feest dus, dat snap je wel! Massagestralen, pomp 1, 2 en 3, bubbels en ‘heat’ we hebben het allemaal met plezier uitgeprobeerd. Eerst zij en later op de avond wijzelf tot in de nachtelijke uurtjes, in alle rust met een lekkere gekoelde Cava die bij de boeking inbegrepen zit ! Je waant je even op een onbewoond eiland. De inbegrepen badhanddoeken, slippers èn badjas geven ons een weldadig gevoel van verwennerij als we nog even de bank opduiken. Zaterdagochtend, na een heerlijke nachtrust heeft manlief ons verse ontbijt gehaald in de parkwinkel, waar op bestelling allerlei lekkernijen voor je klaar liggen. Natuurlijk kan je daar ook wat gewone boodschapjes doen om je koelkast op te vullen. Met het ontbijt nog maar net achter de kiezen is het plan voor vandaag alweer beklonken door ons nageslacht. We moeten met zijn viertjes weer genieten van de bubbels. Net rimpelvrij van de vorige avond geef ik mezelf over en stap weer in de weldadige warmte. Even later probeer ik ook de infrarood en de sauna nog lekker uit om het wellness gevoel compleet te maken.
De middag staat in het teken van spelen. Spelen in de speeltuin, spelen in het binnenzwembad en spelen met onze meegebrachte spellen in de villa. Op een Jan des Bouvries kleed lig ik lekker met zoon en dochterlief op de grond hun nieuwste spellen uit te proberen. Een hapje en een drankje erbij en het voelt volmaakt. Helaas hebben we ons weekend voortijdig af moeten breken omdat ons jongste gezinslid, hond Ca$h, zijn nieuwe onderkomen voor het weekend niet echt op prijs bleek te stellen. Zaterdagavond zijn we dus onverwachts weer vertrokken om hem op te halen. Gelukkig ligt Mooi Zutendaal voor ons dichtbij en met een dik uur rijden zijn we thuis.

Het was kort maar intens, en voor ons zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken!

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven