Ontzuren met Alka Thee, werkt dat nu echt of is het een fabeltje ?

11

Thee is goed. Het helpt de spijsvertering, laat je tot rust komen en is perfect voor een pauze-momentje. Buiten dat is thee ook lekker, niet geheel onbelangrijk. Daarnaast kan thee je lichaam helpen om klachten te bestrijden, bijvoorbeeld door te ontzuren met thee. Alka Thee kan je daar meer over vertellen en wij deden een test zodat we onze Alka Thee ervaringen met je kunnen delen.

ontzuren met thee, alka thee

Vooral kruidenthee staat bekend om die heilzame eigenschappen. Maar wat voor kruidenthee pak je dan en werkt het nu echt? Dat theeleuten minder kans hebben op diabetes en hart- en vaatziekten is al eens eerder onderzocht. Het is echter de vraag of dit door thee alleen komt. Vaak vallen theeleuten in de categorie hogeropgeleiden en deze mensen bewegen nu eenmaal meer, drinken minder alcohol, roken minder én hebben minder vaak overgewicht. Stuk voor stuk factoren die de kans op aandoeningen als hart- en vaatziekten en diabetes sterk verminderen. Nu proberen onderzoekers er rekening mee te houden om die factoren niet mee te tellen, maar dat is niet altijd even makkelijk.

tip: Je besteld deze thee eenvoudig hier.

 

Alka Thee om te ontzuren

In ieder geval is wel bekend dat kruiden de bouwstenen van ons lichaam ondersteunen en dat is geen overbodige luxe. Je kunt ermee ontgiften, detoxen, ontslakken of nog beter: ontzuren! Deze supergezonde lichaamsreiniging pakt de afvalzuren aan die ons lichaam door de jaren heen heeft opgeslagen. We tafelen te zwaar, piekeren te veel of sporten te hard (ja, ook dat kan). Verzuring is het gevolg, maar gelukkig kun je met kruiden het evenwicht deels herstellen en dan ontzuren met thee.

alka thee, ontzuren met thee

52 kruiden in mijn Alka thee

Onlangs kreeg ik Alka Thee per post binnen. Deze thee bevat een selectie van maar liefst 52 kruiden (!) die samen voor een optimale ontzuring zorgen. Deze krachtpatsertjes uit de natuur maken zich in elk kopje sterk voor een fit lichaam en een goed gevoel. Dat is wat ze zeggen.

3 koppen thee per dag zou je moeten drinken van deze overigens heel lekkere thee. Nu is dat niet voor iedereen even makkelijk misschien, maar als ik mijn best doe red ik het prima, die 3 koppen Alka Thee. Uiteraard drink ik als ik wakker word ook graag een cappuccino, maar daarna begin ik aan de Alka Thee. Bij het eten drink ik geen thee meer maar water, maar water. Zo heb ik mijn 3 mokken thee rond 14.00 al binnen. Daarnaast probeer ik tegenwoordig ook in de avond sneller een kop thee te pakken, zeker nu ik heb gelezen dat het helpt om te ontzuren. Dus we zijn op de goede weg, met het ontzuren met thee .

Hoe ontstaat verzuring?

Verzuring is iets waar iedereen mee te maken heeft. Het is niet te voorkomen, maar je kunt het wel verminderen. Dat doe je door zo weinig mogelijk suikers te eten, juist veel groente naar binnen te werken en koolzuurhoudende dranken en gezoete vruchtensappen te laten staan. En daarbij kan je ontzuren met thee. Overigens is rood vlees bijvoorbeeld ook iets wat je moet matigen.

Lees ook: Groene thee met munt, gezond, relaxend en heilzaam

Ontzuren met Thee, in mijn geval Alka thee

Bovenstaande doe je dus om je zuurgraad een beetje in balans te houden. Daarnaast kan je dan ontzuren met thee door het gebruik van kruiden. Hiermee neutraliseer je dan de opgeslagen zuren. Kruiden zoals venkel, paardenbloem, driekleurig viooltje en maté bladeren hebben die krachten en zijn in de Alka Thee verwerkt . De overige 48 kruiden – van anijs tot zwarte peper – dragen elk op hun eigen manier bij aan een fit en gezond lichaam. Alka Thee geeft aan dat hun thee het volgende doet: het verhoogt de lichaamscirculatie, reinigt blaas, lever en nieren en draagt dagelijks bij aan het opruimen van zuren die zich in je lijf hebben genesteld.

Zoals ik me nu voel lijkt het inderdaad te werken, zeker als ik het na het sporten bijvoorbeeld combineer met het basisch badzout om mijn lichaam te ontzuren. Verder moet ik voor mezelf nog een beter ‘gevoel’ krijgen bij mijn verzuringsverschijnselen. Werk aan de winkel dus, want ik denk dat ik het ontzuren met thee juist wél kan gebruiken. Er zijn echter een paar plekken in mijn lijf waar ik extra hulp nodig heb naast het ontzuren met thee. Bijvoorbeeld de plek in mijn kuit waar de hernia vorig jaar toesloeg. Mijn linkerkuit is daardoor erg gevoelig voor kramp, en ik denk dat ontzuren daar een goed middel voor is.

Lees ook: Thee is gezond, vernieuwde schijf van vijf is duidelijk!

Heerlijke thee, die Alka Thee!

Wat ik wel weet is dat Alka Thee een heerlijke thee is om te drinken. En dan is voor mij de keus niet zo moeilijk. het enige nadeel is dat er geen ‘touwtje’ aan het zakje zit om het zakje mee uit je kop te hijsen én dat je vaak naar de wc moet.  Maargoed, ik geniet en ontspan met een kopje thee en dat het helpt om een beetje te ontzuren dat is dan helemaal mooi meegenomen!

Alka Thee online kopen

Tip: Je kan Alka Thee op diverse plaatsen kopen, maar niet bij iedere drogisterij op de hoek, dus wellicht is het online kopen van je Alka Thee dan de makkelijkste optie. Je besteld deze lekkere thee bijvoorbeeld bij de Vitaminstore.

Deze artikelen voor een gezondere levensstijl vind je misschien ook interessant:

11 REACTIES

 1. Ik heb te weinig bicarbonaat in mijn bloed dus een slechte nierfunctie en daardoor verzuur ik.
  Helpt de alkA thee daar ook goed voor
  Angela

 2. Ik drink een thermoskan alka thee op mijn werk. Dit zijn bijna 5 mokken zou dit yeveel.kunnen zijn. Voel me erg opgeblazen maar ook verdroogd veel.maagdarmtoestanden.
  Daarbij miet ik zeggen ik diabetes 1 heb thyrax slik voor schilklier lichte vorm van Lyme en dystemie met depressies heb.
  Zou ik toch een overschot gebruiken en wat zijn daar de gevolgen van? De tableyten 3xdaags hebben iets minder problemen. Maagproblemen zijn minder bij de tableyten weinig zuivel en vruchyensappen.
  Heeft iemand een oolosding.

 3. Hallo, ik heb de thee vd week gekregen.
  Eigenlijk voor mijn partner besteld.
  Hij heeft reuma en de prednison is afgebouwd naar 0
  De reuma is niet over, dus dan probeer je wat anders.
  Vraag me af hoe snel er verbetering optreed als die er is.
  Groetjes Carla

  • Hi Carla, Ik heb het zelf niet voor reuma gebruikt, dus dat kan ik je helaas niet vertellen, maar ik heb er al veel goeds over gelezen. Heel veel succes in ieder geval, ik hoop dat het snel zijn werk gaat doen!

 4. Hoi goedemorgen ben samen met mijn man begonnen 3 maanden geleden.Met de zuur base strips ben ik van 6.2 naar 6.8 gegaan. Mijn man blijft op 5.6 staan we begrijpen er niets van.Ben er mee begonnen voor mijn atrose in mijn handen daar merk ik nog weinig van.Maak me wel wat nerveus waarom het bij mijn man niets doet.Misschien heeft u antwoord hier op.Bedankt Marja

  • Goedemorgen Marja, wat vervelend dat het bij je man nog niets lijkt te doen. Wel fijn dat het bij jou wel zorgt voor verandering in de zuren. Nerveus worden moet je niet doen hoor. Misschien is het voor uw man beter om iets anders van Alka te proberen als alleen de thee? Ze hebben bijvoorbeeld ook druppels voor in water, of pilletjes. Wellicht werkt dat beter? Succes in ieder geval!

  • Hi Debbie, hoeveel thee drink je op een dag? Van een paar kopjes thee zou je zeker geen last moeten krijgen. Wel is het zo dat je -als je radicaal aan het ontzuren of ontgiften gaat- dat aan je lijf kan merken. Veel water drinken kan dan ook zeker helpen! Succes en hou me op de hoogte ok?

 5. sinds ik de thee gebruik heb ik geen last meer van JICHT .Ik zeg tegen een ieder die daar last van heeft gebruik de thee. Geen vieze Alpurinol meer gebruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER