Ontzuren met Alka Thee, werkt dat nu echt of is het een fabeltje ?

Thee is goed. Het helpt de spijsvertering, laat je tot rust komen en is perfect voor een pauze-momentje. Buiten dat is thee ook lekker, niet geheel onbelangrijk. Daarnaast kan thee je lichaam helpen om klachten te bestrijden, bijvoorbeeld door te ontzuren met thee. Alka Thee kan je daar meer over vertellen en wij deden een test zodat we onze Alka Thee ervaringen met je kunnen delen.

ontzuren met thee, alka thee

Wat is Alka thee?

Alka thee is een kruidenthee die bestaat uit 52 verschillende soorten kruiden, bedoelt om het lichaam te reinigen en te ontzuren.

Kruidenthee staat vooral bekend om heilzame eigenschappen. Maar wat voor kruidenthee pak je dan en werkt het nu echt? Dat mensen die thee drinken minder kans hebben op diabetes en hart- en vaatziekten is al eens eerder onderzocht.

Het is echter de vraag of dit door thee alleen komt. Vaak vallen theedrinkers in de categorie hogeropgeleiden en deze mensen bewegen nu eenmaal meer, drinken minder alcohol, roken minder én hebben minder vaak overgewicht. Stuk voor stuk factoren die de kans op aandoeningen als hart- en vaatziekten en diabetes sterk verminderen.

Nu proberen onderzoekers er rekening mee te houden om die factoren niet mee te tellen, maar dat is niet altijd even makkelijk.

Je koopt Alka thee bij onderstaande webshops:

Alka thee kan je eenvoudig online kopen bij de Website van Alka zelf

Waar is Alka thee goed voor?

 1. Ondersteuning afvoer zure afvalstoffen via nieren en urineweg
 2. Zorgt voor een gezonde blaas en gezond urinewegstelsel
 3. Helpt met een goede spijsvertering
 4. Bevat natuurlijke anti oxidanten die van belang zijn voor je immuunsysteem
 5. Helpt een gezond lichaamsgewicht te behouden

Naast bovenstaande zijn er ook hele goede ervaringen met Alka thee en het ontzuren met thee bij verschillende ziektes. Het ontzuren met thee geeft verlichting bij:

 1. Artrose
 2. Haaruitval
 3. Cellulites
 4. Psoriasis
 5. Stress
 6. Hormonale klachten
 7. Jicht
 8. Chronische vermoeidheid

En ga zo maar door. Er zijn ontzettend veel klachten die verholpen worden of verlicht worden door het gebruik van Alka thee, of Alka druppels of de greens van Alka. Wil je meer lezen over de ervaringen met Alka producten? Check dan eens hier.

Alka thee om af te vallen

Alka thee is geen wondermiddel, maar het kan je lichaam wel in verschillende processen ondersteunen. Een van die processen is afvallen. Uiteraard is het ook van belang om op je voeding te letten en voldoende beweging te hebben, maar het ontzuren met thee zorgt er in dit geval ook voor dat de afvalstoffen sneller afgevoerd worden.

Je besteld deze thee eenvoudig hier.

Alka Thee om te ontzuren

In ieder geval is wel bekend dat kruiden de bouwstenen van ons lichaam ondersteunen en dat is geen overbodige luxe. Waar is Alka thee dan goed voor? Je kunt ermee ontgiften, detoxen, ontslakken of nog beter: ontzuren!

Deze supergezonde lichaamsreiniging pakt de afvalzuren aan die ons lichaam door de jaren heen heeft opgeslagen. We tafelen te zwaar, piekeren te veel of sporten te hard (ja, ook dat kan). Verzuring is het gevolg, maar gelukkig kun je met kruiden het evenwicht deels herstellen en dan ontzuren met thee.

alka thee, ontzuren met thee

Welke 52 kruiden zitten in Alka thee?

Onlangs kreeg ik Alka Thee per post binnen. Deze thee bevat een selectie van maar liefst 52 kruiden (!) die samen voor een optimale ontzuring zorgen.

Kruiden zoals venkel, lavas, frambozenblad, matébladeren, graswortel, heermoes, paardenbloemwortel, agrimonie, pepermuntblad, kurkuma, frambozenblad, vlier, rozemarijn, kamille, tijm, bonenkruid, braamblad, brandnetelbladeren en nog een heel aantal maken zich in elk kopje sterk voor een fit lichaam en een goed gevoel.

Hoe vaak drink je Alka thee per dag?

3-5 koppen thee per dag zou je moeten drinken van deze overigens heel lekkere thee. Nu is dat niet voor iedereen even makkelijk misschien, maar als ik mijn best doe red ik het prima, die 3 koppen Alka Thee. Uiteraard drink ik als ik wakker word ook graag een cappuccino, maar daarna begin ik aan de Alka Thee.

Bij het eten drink ik geen thee meer, maar water. Zo heb ik mijn 3 mokken thee rond 14.00 al binnen. Daarnaast probeer ik tegenwoordig ook in de avond sneller een kop thee te pakken, zeker nu ik heb gelezen dat het helpt om te ontzuren. Dus we zijn op de goede weg, met het ontzuren met thee.

ps: hou er rekening mee dat je -als je ineens flink gaat ontzuren- daar misschien wel wat hoofdpijn van kan krijgen in het begin. Zorg er dan in ieder geval voor dat je ook voldoende water drinkt zodat de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.

Hoe ontstaat verzuring?

Verzuring is iets waar iedereen mee te maken heeft. Het is niet te voorkomen, maar je kunt het wel verminderen. Dat doe je door zo weinig mogelijk suikers te eten, juist veel groente naar binnen te werken en koolzuurhoudende dranken en gezoete vruchtensappen te laten staan. En daarbij kan je ontzuren met thee. Overigens is rood vlees bijvoorbeeld ook iets wat je moet matigen.

Lees ook: Groene thee met munt, gezond, relaxend en heilzaam

Ontzuren met thee; Alka thee is de favoriet

Ontzuren met thee doe je dus om je zuurgraad een beetje in balans te houden. Daarnaast kan je dan ontzuren met thee door het gebruik van kruiden. Hiermee neutraliseer je dan de opgeslagen zuren.

Kruiden zoals venkel, paardenbloem, driekleurig viooltje en maté bladeren hebben die krachten en zijn in de Alka Thee verwerkt . De overige 48 kruiden – van anijs tot zwarte peper – dragen elk op hun eigen manier bij aan een fit en gezond lichaam.

Alka Thee geeft aan dat hun thee het volgende doet: het verhoogt de lichaamscirculatie, reinigt blaas, lever en nieren en draagt dagelijks bij aan het opruimen van zuren die zich in je lijf hebben genesteld.

Review Alka thee

Zoals ik me nu voel lijkt het inderdaad te werken, zeker als ik het na het sporten bijvoorbeeld combineer met het basisch badzout om mijn lichaam te ontzuren. Verder moet ik voor mezelf nog een beter ‘gevoel’ krijgen bij mijn verzuringsverschijnselen.

Werk aan de winkel dus, want ik denk dat ik het ontzuren met thee juist wél kan gebruiken. Er zijn echter een paar plekken in mijn lijf waar ik extra hulp nodig heb naast het ontzuren met thee. Bijvoorbeeld de plek in mijn kuit waar de hernia vorig jaar toesloeg. Mijn linkerkuit is daardoor erg gevoelig voor kramp, en ik denk dat ontzuren daar een goed middel voor is.

Wel merk ik overduidelijk dat ik me energieker voel door het gebruik aan Alka producten.

Lees ook: Thee is gezond, vernieuwde schijf van vijf is duidelijk!

Heerlijke thee, die Alka Thee!

Wat ik wel weet is dat Alka Thee een heerlijke thee is om te drinken. En dan is voor mij de keus niet zo moeilijk. het enige nadeel is dat er geen ’touwtje’ aan het zakje zit om het zakje mee uit je kop te hijsen én dat je vaak naar de wc moet.  

Maar dat laatste geldt voor iedere thee natuurlijk, miet alleen die van Alka 😉 . Maargoed, ik geniet en ontspan met een kopje thee en dat het helpt om een beetje te ontzuren dat is dan helemaal mooi meegenomen!

Waar kan je Alka Thee online kopen?

Tip: Je kan Alka Thee op diverse plaatsen kopen, maar niet bij iedere drogisterij op de hoek, dus wellicht is het online kopen van je Alka Thee dan de makkelijkste optie. Je besteld deze lekkere thee bijvoorbeeld op de website van Alka zelf.

Welke producten heeft Alka allemaal?

 1. Thee
 2. Magnesium tabs
 3. Crème
 4. Tabs original
 5. Greens
 6. Druppels
 7. Basisch badzout
 8. Tabs calcium
 9. Test strips voor je zuurgraad

Tips bewaren voor later

Wil je bovenstaande tips bewaren voor later? Dan kan je een van onderstaande afbeeldingen pinnen op een van je Pinterest borden zodat je ze eenvoudig terug kan vinden.

je lichaam ontzuren met voeding
ontzuren van je lichaam

54 gedachten over “Ontzuren met Alka Thee, werkt dat nu echt of is het een fabeltje ?”

 1. Hallo mensen.
  Alka thee is GEEN MEDICIJN.
  Het is zelfs zo, dat als je gaat ontzuren, je lever en nieren ook je medicatie beter afbreken en er dus minder in je bloed komt om zijn werk te doen!
  Dat de ene mens die al niet in orde is er meer ” last” van heeft dan de andere, dus dit zijn dingen om te bespreken met je arts of apotheek! En dan hoop ik voor jullie dat deze mensen de thee ook werkelijk kennen!!
  Die werkt zeker, maar is niet goed voor iedereen!! Zeker als je medicatie slikt.
  Veel wijsheid toegewenst aan iedereen.
  Marijke Blesgraaf.

 2. Avatar foto
  Vandenbogaerde

  Beste,
  Ik ben gisteren begonnen met de alka thee 52 kruiden.
  Deze morgen ben ik opgestaan met veel maagongemakken.
  Zou dit aan de thee liggen?
  Nog iemand ervaring mee?

  1. Beste, ik ben een week geleden begonnen met de kuur en tevens drinken van de thee. Ook heb ik “meer” last van maagklachten dit is voor mij een teken dat de thee werkt.

 3. Avatar foto
  Gerry Buitenhuis

  Hallo ben net begonnen met Alka thee wat darm krampen.
  Ik denk dat dat goed is en de verzuring werkt.
  Ik drink 2 koppen per dag meer niet.

  1. ik ben ook begonnen met de Alka thee.
   ik drink al veel thee en nu drink ik 2 a 3 potten thee per dag is een dit met Alka thee teveel.

 4. Avatar foto
  R van de Weg

  Joyce van de Pas

  Gebruik al een paar jaar de Alkatee als je het doosje, wit met daarop staat Alkatee, als je de kast open doet ruik je de Alkatee.
  Heb pas weer nieuwe doosjes gehaald, tot mijn verbazing was van de geur niets te bekennen, ik heb al een paar zakjes gebruikt, het drinkt niet lekker.
  Kunt U mij een bericht sturen, hoe het kan dat nu in een keer de geur en smaak er niet meer in de thee zit , in de winkel konden ze mij niet verder helpen, per slot de verkoopster kan niet alles weten, U wel.
  Hartelijke groet
  R v.d Weg

  1. Goedemorgen,

   Helaas kan ik u daar niet meer informatie over geven. Wij hebben een review gedaan over de Alka thee, maar zijn geen leverancier van dit merk. Wellicht dat u beter even contact op kan nemen met Alka thee zelf? Ik hoop dat u erachter komt.

   1. mijn man gebruikt sinds een aantal maanden ontzuringsthee..
    maar krijgt nu last van zwartige tanden..
    kan dat een bijverschijnsel zijn vh gebruik vd thee?

  2. Avatar foto
   Gerry Buitenhuis

   Ik heb net weer nieuwe pakjes gekocht, ruikt heerlijk in de kast en in de thee.
   Heb zo’n idee dat je de goede thee niet hebt of er is iets mis met de inhoud.

  1. Avatar foto
   Ulbrick katheleen

   Heb voor het eerst Alkasan thee gedronken ! Verschrikkelijk slecht geslapen en tegen de avond aan opgejaagd gevoel , kan dit met de thee te maken hebben ?

   1. Hi Ulbrick, wat naar om te horen! Volgens mij is het slim om het drinken van de Alka thee op te bouwen, niet ineens teveel innemen, maar je lichaam laten wennen. Mocht je nog specifiek vragen hebben hierover dan raad ik je aan om even contact op te nemen met de leverancier van Alka thee.

 5. Ik overweeg om Alka thee te gebruiken. Eerst 3 kopjes per dag en tussendoor veel water drinken. Mijn bloeddruk is een beetje op de grens van het toegestane. Ik moet dus mijn voedingsgewoonten in de gaten houden. Is Alka thee in dat geval wel aan te raden?

 6. Hi Joyce, heb je een oplossing voor mij?? Na het drinken kan ik niet slapen. Ben niet te vreden met alkathee. Gr Monique

  1. Goedemorgen Monique, wat vervelend dat je niet kon slapen. Heb je niet teveel thee gedronken? Ik zou als ik jou was even contact met Alka zelf opnemen. Zij kunnen je waarschijnlijk goed verder adviseren.

 7. Avatar foto
  Tahitu Bobbey S W

  Sinds 2 weken drink ik Alka thee en wel 2 x per dag en op mijn rug krijg ik krassen en mijn benen jeuken..,, dus ik denk dat mijn lichaam de troep aan t opruimen is. Voorheen heb ik nergens last van! Zou dit het geval zijn??

 8. Hoi ik ben er gisteren avond mee begonnen. De hele nacht wakker gelegen van de jeukende huid, net weer een kop weer overal jeuk en onrustig vind deze thee vies maar dat wist ik van tevoren al dat ik dit niet lekker zou vinden. Drink altijd veel water leef vegetarisch en alles biologisch ben slank dus daar ligt het niet aan.En er staat op 3 a 3 koppen per dag met 250ml water mijn kopjes komen maar tot 200 ml en 2 koppen is al moeilijk dus ik drink ook al anderhalve liter water dagelijks en ik heb altijd al heel veel moeten plassen vooral in de nacht als ik probeer te rusten.

  1. Hi Pat, Wat vervelend dat jij het niet lekker vind. Ik drink het juist graag 😉 , maargoed smaken verschillen natuurlijk. Ik zou als ik jou was met je vraag over de jeuk even naar Alka thee zelf mailen, ik kan je daar helaas geen antwoord op geven. Dat je veel naar de wc moet is niet gek met al het vocht wat je binnenkrijgt. Wel goed trouwens!

 9. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die de thee ook al eens in een vaporizer hebben gebruikt en of dit goed is.

  Groetjes Petra

 10. Avatar foto
  Sea Goudswaard

  Is het voor mij wel goed allka thee. Ik heb 1 nier en slik 1x p.dag 1 betablokker 25mg en 1 plaspilletje. Krijg ik hier een antwoordt op.

  1. Hallo Sea, dankjewel voor je berichtje. Ik zou je willen doorverwijzen naar Alka zelf. Wij zijn geen producent en zelfs geen verkoper van dit product, we hebben het alleen getest en onze bevindingen gedeeld. Het is dan ook beter als je advies vraagt bij Alka, zij kunnen je vast verder helpen. Succes!

 11. Ik ben vanmiddag begonnen met de alka thee. Heb op dit moment veel last van reuma in mijn handen. En toen las ik van de week over het proberen van ontzuren door middel van de thee. Ik ben heel benieuwd hoe snel ik er iets van ga merken.

 12. Ik ga het vanaf vandaag proberen begin met 3 koppen Alka thee per dag, de reumatoloog heeft me gediagnosticeerd met fibromyalgie, ik heb elke dag pijn in m’n lijf vooral in de ledematen, tijdens mijn werk (gezondheidszorg) ervaar ik steeds meer belemmeringen wat heel vervelend is, dus lieve mensen watch this space (-;

  1. Roos, lees ook eens over Noordeinde Clinic in Den Haag. Persoonlijk nog geen ervaring mee, maar de behandeling klinkt zeer veelbelovend, alsmede de reviews. Betreft ontgiften, met name bij fibromyalgie patiënten en mensen met lich pijn in het algemeen

  2. Dag Roos,
   Ik vroeg me af er verbetering is gekomen in je klachten door het drinken van de thee? Ik ben een tijdje geleden ook gediagnosticeerd met fybromyalgie en zoekende hoe dit te behandelen.

 13. IK gebruik nu een weekje alka thee, 3 tot 4 koppen per dag. Ik krijg er echter huiduitslag van , jeuk en minuscuul kleine pukkeltjes. Is dit bekend ?

  1. Ik kan me voorstellen dat dit komt omdat de afvalstoffen loskomen Margriet. Maar om het echt zeker te weten raad ik je aan om even contact op te nemen met Alka zelf. Ik hoop dat je eruit komt!

 14. Avatar foto
  Roce Amalia Durgaram

  Ik heb 25 jaar praktijk in Den Haag ( chinese) natuur- geneeskunde als Advanced Medical Nutrition Health Consultant. Het is altijd belangrijk om een diagnose te stellen voordat we met de kraan open gaan dweilen. Ook is het zo met kruidenthee dat er slechts 2 kopjes per dag en 3 wk achtereen van genomen mag worden met een week pauze erna. Ook kruiden zijn van invloed op je organen en kunnen bij teveel van inname van verkeerde invloed zijn. De oorzaak achter halen van het probleem is altijd de basis voor we dus gaan dweilen. Dweilen moet ook in combinatie met de juiste van toepassing zijnde dweil. En niet een stukje keukenrol. Vandaar de diagnose. Uiteraard is de basis van het leven voeding. En melk is voor baby wezens en niet voor volwassen idem melkproducten omdat onze darmflora dit niet meer kan verwerken, melk met toegevoegde calcium idem dito, suikers en suikervervangers(de molecuulstructuur komt niet overeen met die in het lichaam en blijft achter als afval) het grootste vergif dat er is, teveel roken en alcohol idem. Na het stellen van een diagnose zal ik niemand iets verbieden echter zoeken naar een passende vrolijke en geniet manier om te leven met alles wat we zijn en waar we zijn om een blije toekomst (avenir in het frans) te kunnen hebben met behulp van (chinese) voedingssupplementen.

 15. Ik heb te weinig bicarbonaat in mijn bloed dus een slechte nierfunctie en daardoor verzuur ik.
  Helpt de alkA thee daar ook goed voor
  Angela

 16. Ik drink een thermoskan alka thee op mijn werk. Dit zijn bijna 5 mokken zou dit yeveel.kunnen zijn. Voel me erg opgeblazen maar ook verdroogd veel.maagdarmtoestanden.
  Daarbij miet ik zeggen ik diabetes 1 heb thyrax slik voor schilklier lichte vorm van Lyme en dystemie met depressies heb.
  Zou ik toch een overschot gebruiken en wat zijn daar de gevolgen van? De tableyten 3xdaags hebben iets minder problemen. Maagproblemen zijn minder bij de tableyten weinig zuivel en vruchyensappen.
  Heeft iemand een oolosding.

 17. Hallo, ik heb de thee vd week gekregen.
  Eigenlijk voor mijn partner besteld.
  Hij heeft reuma en de prednison is afgebouwd naar 0
  De reuma is niet over, dus dan probeer je wat anders.
  Vraag me af hoe snel er verbetering optreed als die er is.
  Groetjes Carla

  1. Hi Carla, Ik heb het zelf niet voor reuma gebruikt, dus dat kan ik je helaas niet vertellen, maar ik heb er al veel goeds over gelezen. Heel veel succes in ieder geval, ik hoop dat het snel zijn werk gaat doen!

 18. Avatar foto
  Marja van Eik

  Hoi goedemorgen ben samen met mijn man begonnen 3 maanden geleden.Met de zuur base strips ben ik van 6.2 naar 6.8 gegaan. Mijn man blijft op 5.6 staan we begrijpen er niets van.Ben er mee begonnen voor mijn atrose in mijn handen daar merk ik nog weinig van.Maak me wel wat nerveus waarom het bij mijn man niets doet.Misschien heeft u antwoord hier op.Bedankt Marja

  1. Goedemorgen Marja, wat vervelend dat het bij je man nog niets lijkt te doen. Wel fijn dat het bij jou wel zorgt voor verandering in de zuren. Nerveus worden moet je niet doen hoor. Misschien is het voor uw man beter om iets anders van Alka te proberen als alleen de thee? Ze hebben bijvoorbeeld ook druppels voor in water, of pilletjes. Wellicht werkt dat beter? Succes in ieder geval!

   1. Mijn moeder is dylise patiënt ze heeft buikspoeling behandeling elke nacht woerden haar nieren gespoeld kan ze gewoon Alka thee drinken?

  1. Hi Debbie, hoeveel thee drink je op een dag? Van een paar kopjes thee zou je zeker geen last moeten krijgen. Wel is het zo dat je -als je radicaal aan het ontzuren of ontgiften gaat- dat aan je lijf kan merken. Veel water drinken kan dan ook zeker helpen! Succes en hou me op de hoogte ok?

 19. Avatar foto
  Mevr.J.G. De Vries

  sinds ik de thee gebruik heb ik geen last meer van JICHT .Ik zeg tegen een ieder die daar last van heeft gebruik de thee. Geen vieze Alpurinol meer gebruikt.

  1. Ik heb ook last van jicht, eerst rechtervoet 5 dagen prednisolon. Daarna linkervoet al 10 dagen prednisolon. Ik drink al een jaar iedere dag 2 kopjes Jacob hooy ontzuringsthee. Helpt dus niet. Vandaag kuur alkathee besteld. Ben benieuwd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven