Onvoorstelbaar verlies

Afgelopen maandag kijk ik tijdens de pauze op het werk even op mijn mobiel of er soms berichten zijn. En inderdaad, een whatsapp van mijn zoon. Hij schrijft dat hij al thuis is van school. De geplande toetsen en alle overige lessen zijn afgelast in verband met het overlijden van een leerling uit 5-VWO. Ik schrik ervan, vraag me af wat er is gebeurd. Ziekte, een ongeval? Een jongen in de bloei van zijn leven weggerukt en ouders die hun kind kwijt zijn. Vreselijk.

Later die dag zoeken mijn zoon en ik samen op internet of er meer bekend is. En inderdaad, we vinden diverse berichten. De 16-jarige jongen is zondagmiddag op zijn snorbrommer geschept door een auto. In kritieke toestand is hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij maandagmorgen overleed.

Slachtoffer ongeluk Leidsche Rijn overleden

UTRECHT – Het 16-jarige slachtoffer van een verkeersongeluk in het
Utrechtse Parkwijk is maandagmorgen vroeg aan zijn verwondingen overleden.
Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Het slachtoffer reed zondag op een snorfiets over de Hageheldhof en
stak de busbaan in Parkwijk over, volgens de politie vermoedelijk bij
groen licht. Daar werd hij aangereden door een 51-jarige vrouw die op
de busbaan reed. Vermoedelijk was ze de weg kwijt geraakt.

Volgens de politie staat inmiddels vast dat er geen alcohol in het spel
was, maar de precieze toedracht wordt nog onderzocht. De bestuurster
is aangehouden.

(bron: RTV Utrecht)

Ik ken de plek waar het ongeluk is gebeurd. Het fietspad kruist daar de busbaan en er staan verkeerslichten. Die zijn in principe groen, tot er een bus aankomt. Normaal verkeer mag hier niet komen. Gistermiddag kwam ik er langs toen ik op de fiets een paar boodschappen ging doen. Er lagen bossen bloemen en er stonden kaarsen. Stille tekenen van verlies, verdriet en medeleven.

Sinds maandag is het gebeuren niet uit mijn hoofd. Ik moet steeds denken aan de ouders van deze jongen, met name aan zijn moeder. Ik ben zelf moeder van een zoon, die weliswaar 3 jaar jonger is, maar ook hem zou zoiets kunnen overkomen. Het idee alleen al is te verschrikkelijk om je voor te stellen, laat staan dat het je daadwerkelijk overkomt. Dat je kind weggaat op de snorbrommer, de fiets of met de auto en dat hij of zij niet meer terugkomt. Dat je kind er ineens gewoon niet meer is. Het is onvoorstelbaar.

Vanmiddag is er op school een herdenkingsdienst en zaterdag wordt de jongen begraven. De wereld staat stil voor zijn ouders en de verdere nabestaanden, terwijl alles om hen heen gewoon doorgaat. Ik wens hen heel veel sterkte toe en hoop dat ze met de tijd de kracht vinden om dit vreselijke verlies zo goed mogelijk te verwerken.

Jeanne van Dijk, 52 jaar, weduwe, moeder van Mark (1999), uit mijn eerste huwelijk. Mark woont bij mij en gaat om de week een weekend naar zijn vader.
In september 2010 verloor ik mijn baan ten gevolge van de crisis. Wat ik niet meer had verwacht, gebeurde toch: na meer dan twee jaar solliciteren vond ik een nieuwe baan. Sinds januari 2013 werk ik met veel plezier als telefoniste/administratief medewerkster bij een praktijk voor fysiotherapie. Ik doe dit vier ochtenden in de week.
Vorig jaar maart overleed mijn man Wilco aan een acute hartstilstand. Hij was pas 50 jaar. We waren 7 jaar samen, waarvan 5,5 getrouwd. De wond is nog enorm vers en ik worstel er dagelijks mee. Wilco was/is vader van 2 dochters (1995 en 1997).
Eén dag in de week ga ik naar mijn moeder. Ik doe haar administratie en we maken het gezellig samen. Na mijn vaders overlijden in 2011 is dit zo gegroeid. Nu we beiden weduwe zijn, hebben we meer steun aan elkaar dan ooit. Het helpt ons bij de verwerking en dat is heel waardevol.
Het schrijven van blogs voor Mams at Work heeft me duidelijk gemaakt, hoe leuk ik schrijven vind en hoe graag ik het doe. Ik ben ook erg blij met mijn eigen site: Dagelijkse dingen en dromen. Hier kan ik heel veel van mezelf kwijt en dat voelt goed.

1 gedachte over “Onvoorstelbaar verlies”

  1. Ongeloofelijk hè! Het leven is zo voorbij , maak er wat moois van, ik hoop dat iedereen dat beseft en niet bij de pakken neer gaat zitten,pluk de dag en probeer er elke dag weer een feestje van te maken en wat er heel erg belangrijk is ga nooit van huis zonder afscheid te nemen! Een kus, Lieve woordjes of een schouderklopje ook al heb je ruzie gehad of een meningsverschil

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top