Onzekerheden van vrouwen: er is altijd wel wat (en da’s nergens voor nodig!)

Wat is dat toch met ons vrouwen? Waarom zijn wij zo onzeker op de een of andere manier? Ik durf te wedden dat iedere vrouw innerlijke of uiterlijke onzekerheden heeft. Onzekerheden van vrouwen zijn er in allerlei soorten. Maar zeker is: iedereen heeft wel wat. Bestaat er één vrouw op aarde die helemaal, 100%, tevreden met zichzelf is? Ik vraag het me af!

In mijn werk als imagostylist kom ik het zo vaak tegen. Tijdens een gesprek met de klant komt er een moment dat ik de vraag stel: wat vind je mooi aan jezelf? Sommigen giechelen dan wat, anderen vallen stil en niet zelden vallen er tranen op dat moment… op die ene ‘op zichzelf vrij simpele’ vraag. Herken je dat?

Lees ook: Perfecte moeders bestaan niet – waarom dan toch die onzekerheid?

Wat vind jij mooi aan jezelf?

Een makkelijke vraag, toch? “Wat vind jij mooi aan jezelf?” Er komen meestal een x aantal standaard antwoorden: “Uhh…ik denk mijn ogen. Mijn handen. Er moet eerst nog 3 kilo af en dan…  Of, tja…kweenie.” Of die net niet overtuigend genoeg zeggen ALLES, maar dat diep van binnen niet menen maar een mooi muurtje hebben opgebouwd. Vrouwen zijn goed in muurtjes bouwen. Stel jij jezelf weleens de vraag wat je mooi vindt aan jezelf? Of ben je ook vooral bezig met de ‘kritiekpunten’?

Ergens herken ik dat wel. Niet zozeer over mijn uiterlijk (al zou de helft minder rimpels en meer tiet welkom zijn) maar meer de innerlijke twijfel. ‘Ben ik goed genoeg?’ is zo’n vraag die bij tijd en wijlen aan mij vreet. Buik, benen, borsten, billen: onzekerheden van vrouwen genoeg. En dan hebben we het alléén nog maar over ons uiterlijk!

Onzekerheden van vrouwen op de werkvloer

Er komen wel eens opdrachten voorbij waarvan ik denk: shit, kan ik dit? Dan draait mijn maag 3 keer om, krijg ik koude angstzweet plekken onder mijn oksels, voel ik me de domste gans die er rondwaggelt… En zoek ik naar de meest interessante woorden die ik ken in mijn vocabulaire om maar indruk te maken… Heel vermoeiend, energie vretend en mezelf omlaag halend. Erg belachelijk en beslist niet nodig.

Wat mij hielp was een bevestiging. Iemand om mij heen die tegen mij zei: “As, dat kan jij. Doe gewoon je ding, dat is waar jij verstand van hebt!” En dat is wat het is, ieder zijn ding op eigen vakgebied. Toch zijn er ook meer dan genoeg onzekerheden van vrouwen op de werkvloer. Zonde, wat het levert ons alleen maar extra spanning op. Bevestiging kan vaak al helpen. Maar als je die toevallig niet krijgt, is het zonde dat je je onzekerheden je prestaties laat beïnvloeden. Want je gaat er vaak niet beter van functioneren.

Lees ook: Pesten op het werk – hoe ga je er mee om en waar kan je terecht?

Tevreden zijn met jezelf

Onzekerheden van vrouwen, daar zouden we nog wel even over door kunnen gaan. Maar wat is nou de oplossing voor al die onzekerheid? De eerste stap: tevreden zijn met jezelf. Laten we eens gaan kijken naar ontevredenheid met je figuur. Waarschijnlijk de grootste onzekerheid onder bijna alle vrouwen. Er is altijd wel wat op aan te merken. Dat is te klein, dat is te groot… Waarom tref ik ze zo weinig, vrouwen die tevreden zijn met hun figuur? Die trots zijn op een paar uit de kluiten gewassen borsten of billen versus heupen waar je U tegen zegt?! (Een leuk weetje is dat in Suriname de etalagepoppen net zo’n pracht derrière hebben als de bevolking zelf. Dat noem ik nog eens klantvriendelijk!)

Ontdek dat kleding een impact heeft op jezelf en zo ook op je omgeving. Er zijn vast een aantal kledingstukken die jou naar een ‘hoger level’ kunnen tillen en je helpen kracht bij te zetten, daar waar jij het nodig acht.

Style has no size

Niet iedereen heeft maatje Doutzen. Gelukkig niet! Maar de onzekerheden van vrouwen zorgen er soms voor dat we dénken dat we dat maatje wel zouden moeten hebben. Kan jouw zelfverzekerdheid wel een kleine boost gebruiken? Check dan deze sites even: www.stylehasnosize.com. Erg inspirerend voor de vollere vrouw die geen idee heeft hoe zij haar rondingen stylish en betaalbaar kan kleden. Edith laat zien hoe je met een maatje meer er fantastisch uit kan zien. Met ‘attitude’!

Of www.dresscoach.nl: Glancy en ik werken veel samen en vinden beiden dat je binnenkant net zo belangrijk is als je buitenkant en vice versa. Niets zo mooi als een vrouw die zelfvertrouwen uitstraalt! En anders helpt een dagje sauna ook, echt! Kijk en beleef het gevoel dat het altijd erger kan! Om over de heren maar te zwijgen… 😉

Lees ook: Goed communiceren met kinderen geeft ze zelfvertrouwen

2 gedachten over “Onzekerheden van vrouwen: er is altijd wel wat (en da’s nergens voor nodig!)”

  1. Wat een gaaf verhaal, zeer herkenbaar en knap om het zo duidelijk op te schrijven. Je verwoordt wat duizenden vrouwen denken. Ik verheug me alweer op je volgende verhaal. Over witte leggings………………..??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven