Mijn ooglidcorrectie is alweer 3 weken geleden en ik geef je een kijkje in de afgelopen weken

Al jaren heb ik het erover, over mijn oogleden. Niet iedere dag en zeker niet tegen iedereen. Maar diegene die me na staan, die wisten al langer dat dit moment er aan zat te komen. Mijn ooglidcorrectie.

Na lang ‘nadenken-zuchten-klagen-en-weer-nadenken’ heb ik een half jaar geleden dan eindelijk de knoop doorgehakt en een afspraak gemaakt voor een heuse ooglidcorrectie.

Ik vertel je hoe ik zover kwam en wat zo’n boven ooglidcorrectie nu precies inhoudt. Een ooglidcorrectie voor en na, mét beeldmateriaal en een eerlijk verhaal. Doe er je voordeel mee als je zelf al langer met deze gedachte rondloopt!

Een ooglidcorrectie, waarom in godsnaam?

Waarom zou je in hemelsnaam een ooglidcorrectie uit laten voeren kan je je afvragen.

Als jij je dit afvraagt, dan is het zeker niets voor jou, en hoogstwaarschijnlijk heb je dan ook geen last van hangende oogleden. Ik wel, net als vele anderen.

Maar ik herken jouw situatie ook hoor, in my twenties had ik nergens last van! Ik wijt het aan de slapeloze nachten met kleine kinderen en de zorgen van een puber in huis. Geintje natuurlijk, de een heeft er nu eenmaal meer aanleg voor dan de ander.

ooglidcorrectie vlak voor de behandeling
Onderweg naar de kliniek voor de ooglidcorrectie

Fysieke klachten oogleden

Fysieke klachten had ik niet. Nog niet.

Wel keek ik al tegen de onderkant van mijn ooglid aan, wat ik enigszins irritant vond, maar echt last er van hebben? Nee, zover was het nog niet. Wat overigens niet wil zeggen dat het niet zover zou komen uiteraard.

Want zo dacht ik ook ooit over de wallen onder mijn ogen. Kijkend naar mijn oudste broer (15 jaar ouder dan ik), kan ik wel zeggen dat de vooruitzichten voor mijn oogleden niet echt florissant waren.

Bij hem is het nog veel erger dan dat het bij mij was. Een toekomstbeeld uiteraard, maar wel een heel reëel toekomstbeeld.

Lees ook: Wel of geen ooglid correctie voor mijn hangende oogleden

Psychische klachten oogleden

Tja, wanneer kan je je klachten ook echt psychische klachten noemen? Ik ben opgevoed met ’tevreden zijn met wat je hebt’, ‘schoonheid zit van binnen’ en ‘niet klagen’.

Ik heb er dan ook niet veel over geklaagd en ik ben sowieso wel tevreden met wat ‘ik heb’. En depressief werd ik er ook niet van.

Maar toch stond ik -vooral het laatste jaar- wél iedere dag voor de spiegel mijn oogleden ‘weg te trekken’. Daarnaast was het met het opmaken iedere keer weer een frustratie. Ik moest mijn ooglid gewoon optillen om me op te kunnen maken. En uiteraard viel het oogpotlood toch altijd onder ‘mijn flapje’.

Daar heb ik nu -met mijn permanente make up eyeliner overigens ook geen last meer van.

Mascara opdoen? Hou je ogen tijdens het drogen maar dicht als je last hebt van hangende oogleden, want anders zit alles onder. Als laatste bleef ook de oogschaduw gewoon niet goed zitten.

Voor mij -na goed overwegen-  voldoende motieven om mijn oogleden te laten corrigeren. En wat ben ik blij dat ik die beslissing genomen heb. Ik neem je mee in mijn verhaal van de ooglidcorrectie voor en na…

Hoe informeer je jezelf over een ooglidcorrectie?

En dan? Motieven zijn dus aanwezig, maar waar laat je je oogleden opereren?

Uiteraard ga je je voorzichtig oriënteren op internet. Gewoon, eens lezen hoe anderen het ervaren, lezen op websites van klinieken en lezen op de website van mijn eigen huisarts, die ook zo nu en dan eens een ooglidcorrectie doet.

En dan kom je veel verschillende verhalen tegen. Het merendeel positief hoor, daar niet van. Maar dan heb ik het specifiek over de resultaten.

Ik wilde eigenlijk ook weten wat me nu echt te wachten stond, maar dat was nog niet zo makkelijk te achterhalen, ervaringsverhalen over een ooglidcorrectie voor en na zijn er nog niet zo heel veel.

Uiteindelijk heb ik besloten om mijn ooglidcorrectie te laten doen bij Kliniek Veldhoven. Zij doen veel meer dan alleen ooglidcorrecties en zijn echt gespecialiseerd in plastische chirurgie.

Ooglidcorrecties zijn voor hun haast lopende band werk. Op hun website is heel veel informatie te vinden én ze hebben een hele goede klantenbeoordeling. Daarnaast ken ik ook nog iemand die daar werkt, voor mij allemaal doorslaggevende argumenten om daar naartoe te gaan.

Mijn eerste consult: een intakegesprek voor de ooglidcorrectie

Afgelopen zomer had ik dan ook mijn allereerste afspraak bij Kliniek Veldhoven voor een intake gesprek.

Overweeg je een ooglidcorrectie, dan word je namelijk altijd ‘doorgelicht’ tijdens een eerste intakegesprek.

Je krijgt allerlei vragen rondom je medische achtergrond en eventueel medicijngebruik of allergieën, maar ook bijvoorbeeld de vraag om jezelf een cijfer te geven.

Met mijn opvoeding in mijn achterhoofd gaf ik mezelf een zeven. Niet te ontevreden zijn met wat je hebt zeg maar, maar veel ruimte voor verbetering.

Die zeven zorgde ervoor dat ik aardig wat uitleg moest geven. Als je jezelf een zeven geeft, is een ooglidcorrectie dan wel nodig?

Wil je dan wel echt zo graag als je denkt dat je wilt? Ik werd aan het denken gezet. Niet omdat ik zelf dacht dat ik niet graag genoeg wilde, maar meer omdat ik me bedacht dat een ander in mijn situatie waarschijnlijk zichzelf een lager cijfer zou geven.

Uiteindelijk kwamen we tot de ontdekking dat het feit dat ik dagelijks voor de spiegel stond om mijn oogleden strak te trekken op zich voor veel mensen al reden genoeg is om zichzelf een laag cijfer te geven.

Al met al bleek ik toch een geschikte kandidaat voor een ooglidcorrectie. Pfiew. Uiteraard kan je tijdens zo’n eerste intake ook al je vragen en wensen kwijt.

De plastisch chirurg bekijkt en adviseert

Gezamenlijk met de plastisch chirurg is uiteindelijk bekeken welke mogelijkheden er waren.

Een ooglidcorrectie of een wenkbrauwlift geven beiden het gewenste resultaat. De ingreep van een wenkbrauwlift is wellicht nóg mooier, zeker omdat ze die ook in combinatie met een ooglidcorrectie doen, maar is ook drastischer en het herstel heeft wat langer nodig.

Ik werd naar huis gestuurd met de opdracht om hier zelf goed over na te denken. Wat zou ik willen? En hoe zag ik er vroeger uit?

Is een eventuele wenkbrauwlift wel passend bij hoe mijn gezicht er altijd uit heeft gezien, of wordt het effect te verbazend.

Na even wikken en wegen heb ik besloten het bij een ooglidcorrectie te houden. Niet alleen vanwege mijn jeugdfoto’s, maar ook gewoon omdat ik de ingreep zelf al spannend genoeg vond.

De aanloop naar de daadwerkelijke operatie

Want wat was ik zenuwachtig. Waarom dat kan ik je niet precies uitleggen. Om me heen staken er steeds meer positieve verhalen de kop op.

Kreeg ik van steeds meer mensen te horen dat het allemaal reuze mee was gevallen en dat ze er zij blij mee waren (zij zelf of de persoon in kwestie). Geen enkel traumatisch geval. Maar de zenuwen bleven.

Achteraf denk ik dat de zenuwen vooral voort kwamen uit het feit dat het een operatie in je gezicht is. En dat op zich vind ik al een heftig gegeven. Ook de term ‘plastische chirurgie’ vind ik zelf nogal zwaar. Je voelt je bijna zo’n Marijke Helwegen geval!

Kritische opmerkingen

En ondanks het feit dat veel mensen bekend zijn met een ooglidcorrectie, het zelf hebben laten doen of iemand kennen, zijn er ook nog steeds mensen die het maar niets vinden.

Zou dat de reden zijn waarom het nog een beetje in de taboesfeer leeft? De mensen die het onnodig vinden, want zo ben je niet.

Je ziet ze denken… het hoort toch bij je, die hangende oogleden? Waarom moet je iets aan jezelf laten doen?

Sterker nog… ik heb zelf ook wel eens afgegeven op een fotograaf die de schoolfoto’s van mijn dochter heeft gefotoshopt om zo haar litteken weg te werken. Daar was ik toen zo boos om. Was mijn dochter niet mooi genoeg met dat litteken? Dat litteken hoort bij haar en ik wil haar meegeven dat ze mooi is zoals ze is!

Lees ook: Het litteken van mijn dochter is geretoucheerd op de nieuwe schoolfoto

En toch voelt dit anders. Ik ben 44 jaar en heb -als het meezit-  nog heel wat jaren te gaan. Waarom zou ik dan de rest van mijn leven in een spiegel willen kijken en ieder jaar weer wat meer vel proberen glad te strijken?

Voorbereidingen voor de operatie

Zorg ervoor dat je op de dag van de operatie zelf en een aantal dagen erna de tijd hebt. Aangezien ik van huis uit werk was dit voor mij relatief eenvoudig te regelen. Werk je buiten de deur? Dan wil je misschien wel een aantal dagen vrij nemen.

Plan je operatie dus! Ik heb er specifiek voor gekozen om mezelf in november te laten opereren.

In de zomer wilde ik niet… je mag namelijk een half jaar niet in de zon. Logisch natuurlijk want een litteken verbrand snel.

En aangezien ik begin november aan de beurt was ben ik zo voor de feestdagen weer mooi opgelapt. Een perfecte timing, al zeg ik het zelf!

Waar moet je vooraf voor zorgen met een ooglidcorrectie?

 • Een diepvrieszak doperwtjes voor het koelen
 • Twee weken van tevoren beginnen met arnica tabletjes
 • Dat je bril in orde is als je normaal lenzen draagt
 • Niet teveel afspraken plannen in weken na je operatie

Dit klinkt allemaal misschien wat heftig, maar het zijn maar voorzorgsmaatregelen. Bij mij viel het 100% mee. Ik stond dan ook al anderhalve week na de operatie alweer op een concert in de Melkweg 😉 . Met bril, dat wel!

Wat gebeurt er bij een ooglidcorrectie?

Belangrijk om te weten is dat bij een ooglidcorrectie alleen overtollig huid en eventueel vet weggehaald wordt.

Er zal als het goed is altijd enige losse huid overblijven, om de ogen goed te kunnen openen en sluiten.

Een ooglidcorrectie beperkt zich tot het boven ooglid, eventuele hangende wenkbrauwen horen niet bij het doel van de ingreep.

Wel kan een ooglidcorrectie gecombineerd worden met bijvoorbeeld een wenkbrauwlift zoals hierboven al aangegeven.

Je moet met de volgende zaken rekening houden:

 • Het gaat zwellen
 • Je mag een aantal weken je lenzen niet in
 • Ook een aantal weken geen make-up op
 • Zwaar tillen en sporten de eerste paar weken wordt afgeraden

De daadwerkelijke ooglidcorrectie

Voordat de operatie begint tekent de arts op je ogen het deel af wat er weggehaald kan worden.

Dan krijg je een kleine verdoving in de huid boven beide ogen gespoten.

Deze verdoving die prikt even, maar niet heel ernstig. Vrijwel direct voelt het alsof je een soort koud kompres op je oog krijgt, niet vervelend, maar gewoon voelbaar.

Na een paar minuten is de verdoving al ingewerkt en begint de operatie. Voor de operatie staat ongeveer een uur, maar in mijn geval waren ze met 40 minuten klaar geloof ik.

Wat voel je tijdens de operatie?

Dat wil ik wel even bespreken 😉 . Je voelt niets, maar je voelt alles. Vrouwen die een keizersnede gehad hebben, die snappen wat ik hiermee probeer uit te leggen.

Je voelt ab-so-luut geen pijn. Maar je voelt wel dat de arts bezig is. Persoonlijk vind ik dat gevoel niet zo tof, maar dat is voor iedereen verschillend.

Ze hadden mij voor de operatie toegedekt met een dekentje zodat ik het niet te koud zou krijgen, de steriele omgeving van de operatiekamer voelt namelijk nogal frisjes aan.

Gedurende de operatie merkte ik aan mezelf dat ik langzaam een beetje draaierig werd. Gewoon omdat ik me zat te bedenken waar de plastisch chirurg allemaal mee bezig was 😉 .

Dom natuurlijk, maar ik kon mezelf nu eenmaal niet zo goed afleiden. Toen ik aangaf dat ik het wat warm kreeg ging het dekentje weg, mijn benen omhoog en een minuutje later was ik weer helemaal in orde. Lekker adequaat gereageerd dus!

Ik hoor de chirurg Drs. D. Kerckhove nog zeggen… ‘wat fijn dat er zo weinig bloed vrij komt, dat is prettig opereren en ook voor de film mooi’.

Waarop ik quasi nonchalant reageerde ‘haha, dat komt omdat ik een beetje wit wegtrok’. Het blijft apart dat je tijdens zo’n operatie volledig bij bent en dus ook prima in staat bent om grapjes te maken.

Wat mij het meest is bijgebleven van de operatie zelf is dat ze de bloedvaatjes dichtbranden. Dat is nogal een indringende geur. De geur van verschroeid vlees denk ik, als ik het ergens mee mag vergelijken.

Direct na de operatie

Na 40 minuutjes ongeveer was het dus gedaan op de operatietafel. Ik heb nog even gekeken wat er precies verwijderd was. Naast 2 lapjes vel waren er ook twee vetkussentjes verwijderd… mooi meegenomen dat je ook nog wat vet kwijtraakt.

Vervolgens werd ik meegenomen naar de recovery kamer, om nog eventjes een kopje thee te drinken en voor de eerste keer mijn ogen te koelen.

Tegelijkertijd nam een van de dames uit de OK de moeite om even mijn man op de hoogte te stellen van het verloop van de operatie.

Na een klein half uurtje kwam de plastisch chirurg nog even checken bij me en toen werd ik ‘vrijgegeven’. Jeej! Naar huis!

ooglidcorrectie dag 1
Resultaat van de ooglidcorrectie direct na thuiskomst

Frank had netjes op me gewacht in de wachtkamer en was natuurlijk enorm nieuwsgierig! Uiteraard moest ik even mijn bril afzetten. De grap is echter dat het er op dag 1 direct na de operatie nog best schappelijk uitziet.

Dag 2 en 3 zijn het ergste, als je het hebt over de zwelling bijvoorbeeld.

De eerste weken na de ooglidcorrectie voor en na

Ik had mezelf op dag 1 vrijgegeven. Uiteraard had ik wat voorwerk gedaan zodat mijn blogs wel gewoon doorgingen, maar ik wilde die middag gewoon toe kunnen geven aan waar ik zin in had.

Frank is thuisgebleven die dag om in ieder geval wat dingetjes te kunnen doen voor de kinderen mocht dat nodig zijn.

koelen na ooglidcorrectie
2 dagen lang lekker ieder uur koelen

Hoe lang koelen na een ooglidcorrectie?

De eerste twee dagen ben je druk met koelen. Ieder uur moet je 5 tot maximaal 10 minuten koelen. En dat is behoorlijk wat kan ik je vertellen.

Ben je net in the middle of een leuke Netflix serie, moet je alweer koelen. Daar bestond mijn eerste dag na de operatie dus ook uit. Een beetje in bed hangen, wat slapen en tv kijken. En ieder uur naar de diepvries lopen om de erwtjes eruit te halen.

Na twee dagen heeft verder koelen niet zoveel nut meer. In ieder geval niet voor de zwelling. Wat ik wel heb gemerkt is dat het koelen in de dagen erna nog lekker kan zijn, gewoon om de spanning wat van de oogleden af te halen.

Dus wil je langer koelen? Prima. Maar alleen de eerste twee dagen zijn van belang.

Waarom koelen met doperwtjes na de ooglidcorrectie?

Heel simpel. Dit was het advies van de kliniek en een heel logisch advies ook als je even nadenkt.

De doperwtjes doe je in een diepvrieszakje in de vriezer. Niet de hele zak volproppen, maar juist wat ruimte in het zakje laten zodat de erwtjes zich goed naar je oogbol kunnen vormen.

Zo wordt er op iedere plekje goed gekoeld! Een koelbrilletje is niet zo flexibel en kan veel minder goed rechtstreeks koelen.

Tip: Doe de diepvrieszakjes met erwtjes iedere keer als je ze uit de vriezer haalt in een wegwerphandschoentje. Direct contact kan zorgen voor bevriezing van je huid en dan ben je verder van huis!

Met de doperwtjes maak je daarna nog gewoon een lekkere doperwtenpuree.

Weer aan de slag

Dag 2 was ik alweer aan het werk. Thuis natuurlijk, dus dat mijn ogen er niet uitzagen, dat was verder voor niemand een probleem.  

Het werken ging prima en mijn bril verbloemde aardig wat van de zwelling dus zelfs de postbode schrok niet. Alleen mijn kinderen, die konden niet anders dan zeggen ‘IEUW’ als ik mijn bril afdeed om even het resultaat van die dag te laten zien.

Vanaf dag 3 heb ik het koelen achterwege gelaten omdat het dan toch geen zin meer heeft. Ik heb wel wat blauw rondom mijn ogen gehad, maar eigenlijk maar bar weinig.

Alleen onder mijn linkeroog hing een soort van ‘vochtzakje’ waar ook een blauwe rand zat. Alsof Frank niet zo lief voor me was geweest 😉 .

Ooglidcorrectie dag 4 na operatie
Ooglidcorrectie dag 4 na operatie

Verzorging in de eerste week na je operatie

Verder is het dagelijks douchen en je ogen schoonspoelen. Op veel websites lees je dat je ogen een week droog moeten blijven, maar bij Kliniek Veldhoven denken ze daar anders over.

Schoonspoelen met water is belangrijk.

In het begin is dit wat spannend en liet ik het water via mijn handen op mijn ogen lopen in plaats van rechtstreeks, maar al snel ben je gewend en is het lekker om op te frissen.

Zo ook trouwens het lenzenverhaal. Her en der lees je op internet dat je vanaf dag 2 je lenzen weer in zou kunnen. Nou, maak dat de kat wijs!

Buiten het feit dat ze in Veldhoven adviseren om 4 weken je lenzen niet in te doen vanwege infectiegevaar moet ik er zelf ook niet aan denken.

ooglidcorrectie na een week
Een week na de ooglidcorrectie, de hechtingen zijn er net uit

Hechtingen eruit na een week

Na een week mocht ik weer terug naar de kliniek om de hechting eruit te laten halen. Easy peasy! Uiteraard wordt er even gevraagd hoe het met je gaat maar vervolgens sta je met 10 minuten weer buiten.

De hechting wordt in een keer verwijderd uit je ooglid. Wonderbaarlijk vond ik het eigenlijk. Je ogen worden even schoongemaakt, de verpleegster hield een soort kompresje op mijn oog en trok aan beiden buitenzijdes van mijn oog de lange hechting weg.

Pas dan kan je echt een beetje het resultaat bekijken. Natuurlijk had ik dat al veel eerder gedaan, maar de pleistertjes die op de hechting zitten en op je neusbrug geven toch een heel vertekend beeld.

Strakke ogen en gevoelloze oogleden in de eerste 2 weken

Al vanaf de eerste dag voelen mijn ogen strak aan. Onder andere door de zwelling natuurlijk, maar ook door de hechtingen.

En uiteraard gewoon door het feit dat er minder loshangend vel zit! Het strakke gevoel wordt een stuk minder als de hechtingen verwijderd zijn en naarmate de korstjes verdwijnen voelen mijn oogleden ook steeds soepeler.

Vooral de eerste 2 weken heb ik maar weinig gevoel in mijn oogleden gehad. Als ik jeuk had bijvoorbeeld (door de genezende korstjes) wilde ik nog wel eens voorzichtig aan de onderkant van mijn ooglid komen.

Om heel even de jeuk te verlichten. Niet in de buurt van de korstjes want een infectie wil je niet natuurlijk. En op dat moment voel je dat het gevoel in je oogleden (in ieder geval bij mij) anders is dan anders.

Beetje bij beetje wordt dat gevoel in mijn oogleden weer meer en inmiddels voelt het weer bijna normaal aan.

ooglidcorrectie, resultaat na 10 dagen
Onderweg naar een event, 10 dagen na mijn ooglidcorrectie

Begin week 3

De korstjes zijn bijna allemaal verdwenen. Hoera! Ik kan bijna mijn lenzen weer ik en ik kan eigenlijk niet wachten totdat ik me weer mag opmaken!

Toch wacht ik nog even. Ik ben inmiddels wel gewend aan mijn blote-billen-gezicht en wil dat de korstjes ook echt helemaal verdwenen zijn voordat ik weer begin met schminken.

Alle make-up bevat bacteriën en een paar dagen langer zonder make-up weegt niet op tegen de risico’s van een eventueel ontstoken ooglid.

ooglidcorrectie resultaat na 3 weken
ooglidcorrectie resultaat na 3 weken, zonder make-up

De snee die gemaakt is om de overtollige huid weg te halen, die is netjes in de arcadeboog gezet waardoor de littekens nagenoeg niet zichtbaar zijn, al vanaf de eerste weken! 

Inmiddels ben ik al wel begonnen aan het insmeren met litteken crème van de delen op mijn ooglid waar de huid al helemaal genezen is.

Ik ben zelf ontzettend benieuwd naar het resultaat over 1 à 2 maanden. Nu zie ik (vooral in de ochtend) dat mijn oogleden nog ietsje vocht bevatten en ook dat zal dan als het goed is helemaal weg zijn.

ooglidcoorectie na 3 weken, met make up
3 weken en een paar dagen na mijn ooglidcorrectie, met make-up

Het resultaat tot nu toe

Maar ondanks het feit dat ik nog geen definitief oordeel mag geven, kan ik al wel zeggen dat ik ontzettend blij ben met de ingreep.

Een ieder die zich al enigszins ingelezen heeft in de operatie voor een ooglidcorrectie maar nog enige twijfels mocht hebben… ik hoop dat mijn verhaal je duidelijk heeft gemaakt wat je kan verwachten.

Ik kan voor jou niet bepalen wat je moet doen, maar ik kan je wel vertellen dat ik zelf ontzettend blij ben met het resultaat!

56 gedachten over “Mijn ooglidcorrectie is alweer 3 weken geleden en ik geef je een kijkje in de afgelopen weken”

 1. Wat een moedige stap, Joyce! Je eerlijke en gedetailleerde beschrijving van je ervaring met de ooglidcorrectie is echt informatief en bemoedigend voor anderen die mogelijk met dezelfde gedachten spelen. Bedankt dat je dit met ons hebt gedeeld!

  Met vriendelijke groet,

  Anne

 2. Hi Joyce🌷
  Ik klikte met toeval op jou verhaal en dacht ik lees ff een stukkie.. maar dat stukkie werd het hele verhaal 🙂
  Woow top dat je dit deelt met andere mensen.
  Wat goeddddd dat je er foto’s bij gezet hebt.. echt mooi geworden👍🏻
  Ik zelf heb op 21 September 2022 een ooglidcorrectie laten doen.
  Wat overigens goed gegaan is, wel veel jeuk bij de littekens.
  Ik wapper dan met een wijer dat helpt wel.
  Ben er nu al superblij mee.
  Nog even wachten dan kan ik ook weer oog makeup opdoen.

  Ik stuur jou verhaal door naar een vriendin die ook een ooglidcorrectie overweegt.

  Mooie gezonde jaren gewenst met je frisse uitstraling😘
  Lieve groetjes, Ayse

  1. Hoi Ayse, wat een lieve reactie, dankjewel. Ik vond het spannend hoor, ook met die foto’s erbij, maar ook wel belangrijk om echt een goed beeld te kunnen geven van de ingreep vind ik. Hoe is het nu bij jou? Jeuk al verdwenen en blij met het eindresultaat?

   1. Hallo Joyce.

    Hoe gaat het met jou?
    Jammer ik lees nu pas jou antwoord aan mij.. had geen melding gekregen dat ik berichtje van jou had gehad.
    We zijn inmiddels 1 jaar verder.
    Geen last meer van jeuk of trekkerig gevoel van de ooglidcorrectie.
    Blij dat ik het gedaan heb, ik heb helemaal geen last meer van hoofdpijn.

    Lieve groetjes,
    Ayse.

 3. Hoi Joyce,
  Heel fijn om jouw verhaal te lezen. Wat een prachtig resultaat!
  Ik twijfel al jaren maar nu zijn mijn boven oogleden zo gezakt dat ik ze voor een deel kan zien.
  Ik zie er constant moe en lusteloos uit, niet goed, zeker omdat ik een nieuwe job moet zoeken en 59 ben.
  Ik heb ook heel veel last van wallen onder de ogen, maar heb gelezen dat een operatie aan de boven oogleden kan helpen om de wallen minder erg te maken omdat het vocht onder de ogen blijkbaar van de bovenkant komt.
  Ik heb ook heel veel pijn onder mijn ogen door vochtopstapeling.
  Ik was wel wat ongerust toen ik last dat je wat last had van een vochtzakje onder jouw linkeroog. Is dit inmiddels volledig verdwenen?
  Nog eens bedankt voor de toffe reportage!

 4. Hoi Joyce
  Wat mooi dat je dit zo omschrijft voor een ieder die een ooglidcorrectie wil ondergaan.
  Ik wil het ook laten doen maar ben ook heel angstig, omdat ik chronische hoofdpijnklachten heb en soms last van paniek en vraag me af of ik het aankan deze operatie. Ík lees ook over het strakke gevoel van je ogen en dan denk ik wat als ik daardoor in paniek raak. Dit maakt me heel kwetsbaar. Ik weet niet goed wat ik me daarbij moet voorstellen. Ik hoop zo op een reactie van jou en hoop dat je mij kan geruststellen, want ik wil het heel graag laten doen.

  groetjes
  Corina
  Zou je op mijn bericht willen reageren

  1. Hoi Corina, ik snap het helemaal dat je dit spannend vindt, dat vond ik ook zoals je hebt kunnen lezen. Voor mij is het natuurlijk moeilijk om te beoordelen of jouw paniek je in de weg kan gaan zitten. Het enige wat ik kan doen is je aanmoedigen om in ieder geval een eerste kennismakingsgesprek aan te vragen. Bij de kliniek waar ik geweest ben kan dat zeker en bij andere klinieken ongetwijfeld ook. laat je gewoon goed voorlichten en bespreek je angsten daar. Zij kunnen je nog veel beter vertellen wat je kan verwachten. Ik kan je alleen vertellen dat ik nog steeds blij ben dat ik dit gedaan heb 😉 .
   Heel veel succes met het maken van je keuze voor een ooglidcorrectie.
   Groetjes, Joyce

 5. Wat een mooi resultaat Joyce!
  Ik heb 10 dagen geleden een ooglidcorrectie gehad, uitgevoerd door een plastisch chirurg.
  De ingreep viel me reuze mee. De chirurg had verwacht dat alles nogal blauw zou worden, aangezien het erg bloedde. Maar tot mijn grote verbazing is het helemaal niet blauw geweest.
  Wel hele dikke oogleden en waar ik nu het meeste last van heb is het wazige zicht.
  Vervelend, want kan slecht lezen, tv kijken en niet autorijden terwijl de hechtingen er al uit zijn.
  Maar al met al ben ik heel blij dat ik het eindelijk heb laten doen!
  Voordeel van jaren wachten: de verzekering vergoedt de ingreep.
  Elk nadeel……….😉

   1. Hallo Joyce,
    Nu een reactie van een man. Ik heb afgelopen woensdag mijn ooglidcorrectie ondergaan en dat was een makkie. Half uurtje mondhygiënist kan vervelender zijn. Maar nu een kleine vier dagen later heb ik last van jeuk aanvallen in mijn ooghoeken die hevig zijn. Het gezegde jeuk is erger dan pijn, I know now 😔. Ik weet dat ik nergens aan moet komen ivm met infectiegevaar, maar ‘men’ wat is dat moeilijk. Ik las dat jij ook jeuk ervaarde, hoe en wat deed jij om het dragelijk te houden? Hoe lang heb je die jeuk klachten ervaren?
    Hoop dat je hier een praktijk tip hebt. Dank je voor het delen van jouw verhaal, Robert

    1. Hoi Robert, wat vervelend dat je zoveel last van jeuk hebt. Kan me voorstellen dat dat heel moeilijk is om af te blijven. Jeuk is vaak een goed teken toch? Dan zeiden mijn ouders tenminste altijd, dan is de genezing aan de gang 😉 . Wat extra koelen, zou dat misschien helpen tegen de jeuk? Verder heb ik helaas niet veel tips voor je, sorry. Ik kan me nu ook niet meer herinneren hoe heftig de jeuk was na mijn ooglidcorrectie. Ongetwijfeld niet zo heftig als bij jou want dan had ik het me nu wellicht nog kunnen herinneren. Ik zou denk ik proberen wat extra te koelen op de momenten dat de jeuk je teveel wordt. Of voor afleiding zorgen, maarja… dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Heel veel succes met de jeuk, ik hoop dat het eindresultaat je aanstaat!

  1. Hoe lang duurde het bij jou voor je zicht weer normaal was? Bij mij nu 11 dgn geleden en nog wat wazig zicht.

   1. Goh Astrid, dat is niet fijn dat je nog wat wazig zicht hebt. Dat kan ik me bij mezelf niet meer herinneren, volgens mij heb ik dat niet echt gehad. Als je twijfelt, dan neem je toch gewoon contact op met diegene die de operatie heeft uitgevoerd bij je? Ik denk dat het er allemaal bij kan horen, dat wel, maar zou toch voor de zekerheid even checken. Succes xxx

  2. Hallo Anneke

   Zie dat je last heb gehad van wazig zicht, heb je dat nog steeds ? Zo niet hoelang heeft het geduurd dat het zicht weer normaal was, en wat heb je er aan gedaan , oogdruppels ?
   Ik ben namelijk 3,5 week geleden geopereerd aan mijn boven oogleden en mijn zicht is echt wazig, al 2 verschillende oogdruppels voorgeschreven gekregen en ga morgen starten aan de 3de met antibiotica.
   Zeer vervelend, maar ze blijven zeggen dat het slechte zicht niet door de operatie kan komen? Ik persoonlijk vind dit zeer vreemd omdat de problemen direct na de operatie zijn ontstaan.
   Ik zie je reactie graag tegemoet komen,
   Alvast bedankt
   Groet Toine

 6. Heel mooi resultaat!!
  En wat een verschil!
  Ik heb het afgelopen vrijdag laten doen; en ik heb totaal geen last van pijn, vrijwel geen zwellingen.
  Ik zag echt tegen de ingreep op, maar het is me 100% meegevallen!!
  Ik raad iedereen aan die twijfelt: DOEN!!
  Je krijgt er geen spijt van.

 7. Wat een mooi resultaat.
  Ik heb wel een vraagje. Merken vrienden/kennissen die niet op de hoogte zijn dit op nadien? Ik heb nl schrik dat il er nadien totaal anders zal uitzien.

  1. Wat vervelend Lynn dat je daar schrik van hebt. Besef je dat je dit voor jezelf doet hè, niet voor een ander! Ik ben er nu nog steeds heel blij mee en ja, ik heb wel een iets andere look gekregen, tuurlijk. Maar iedereen was onverdeeld enthousiast. Diegene die het niet wisten ook, die konden alleen niet goed ‘duiden’ wat er aan me te zien was. Behalve dan dat ik er goed (en uitgerust) uit zag 😉 . Ik hoop dat je je over je schrik heen kan zetten en in ieder geval een bewuste keuze maakt. Voor jezelf. En niet omwille van wat iemand anders zou vinden. Succes met het maken van je keuze!

 8. En joyce je was al mooi van jezelf maar dat beetje extra’s wat je een beter gevoel geeft dat is het denk ik meer dan waard!

 9. Dank voor je verhaal, ik voel ook steeds het geworstel van wel of niet doen en dat al zo lang dat de kinderen nu al volwassen niet anders weten dat ik altijd met mijn wallen bezig ben. Nu eindelijk ga ik maandag naar consult onderooglidcorrectie. Ik slaap er gewoon niet van zo spannend vind ik het en mensen die zeggen: waarom in godsnaam zal je jezelf laten snijden? En dan nog de stress van erna…want ik moet wel werken 10 dagen later. Poeh ik vind het zwaar maar hou me vast aan je verhaal dat je zoveel blijer gaat worden met jezelf, ik zie elke dag ook alleen maar vermoeidheid en trek ook aan mijn wallen. Heel herkenbaar allemaal, duim maar voor me!

 10. Hoi Joyce.
  Wat ziet het er prachtig uit bij jou. En wat is je herstel spoedig verlopen.
  Ik ben al jaren aan het dubben. Ik wil graag mijn onderoogleden (is in mijn familie ook erfelijk bepaald dat daar vet ophoopt) laten doen, en dan voor het gemak ook maar meteen een klein beetje boven (als ze toch bezig zijn 🙂 ).
  Ik denk dat ik binnenkort maar eens een intake ga doen in veldhoven en dat het dan dit najaar kan gaan gebeuren.
  Maar eerst blijf ik me toch nog maar ff inlezen.

  1. Dankjewel Sandra, ik ben er ook erg blij mee. Nog steeds 😉 . Ik herken je gevoel van het dubben helemaal. Veel succes met het maken van je keuzes, het is misschien even lastig, maar wat mij betreft was het het dubbel en dwars waard!

 11. Ik lees vandaag je blog na gisteren te zijn geopereerd in Veldhoven door dokter Kerckhove! Ik heb het als spannend (om dezelfde redenen als jij) maar vooral ook zeer prettig ervaren. Ik zie er wel heftiger toegetakeld uit dan jij maar daar was ikal op voorbereid. Ik heb nu eenmaal een zeer gevoelige huid, zeker rond mijn ogen en heb al met niets blauwe plekken. Gisteren had ik ook nog best wat last van (boed)lekkage dus ook het randje onder de pleister is nu nog vrij dik en rood van het bloed. Ik vertrouw erop dat het helemaal goed komt en ben ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Nu weer even de dopewrten erbij pakken 😉

  1. Hi Karin, dankjewel voor je reactie. Het spannendste heb je inmiddels achter de rug, nu is het alleen nog maar zuinig op jezelf zijn tijdens je herstelperiode 😉 . Veel succes en die doperwtjes zijn goud waard! Ps…ik heb even moeten zoeken maar Dr Kerckhove was ook mijn arts, aardige vent!

 12. Zeer herkenbaar verhaal
  Na lang wachten en denken (6 jaar of zo)
  Heb ik vorige week ook een correctie laten doen,en wat ben ik blij dat ik het heb gedaan
  Geen dakjes waar je tegen aankijkt en een heldere niet vermoeide blik
  En de ingreep viel mij 100% mee

 13. Mooi resultaat bij jou! ik heb het vorige week dinsdag mijn bovenste oogleden laten liften. Na de verdoving viel ik bijna flauw en kwam ik door zoete limonade weer bij. Ik was ook erg zenuwachtig. De operatie zelf vond ik meevallen. Deze verliep goed en snel gelukkig. Gisteren zijn de hechtingen verwijderd, daarna kreeg ik wel even weer wat gevoelige oogleden. Het ziet ook nog behoorlijk blauw onder mijn ogen (het blauw zakt steeds verder naar beneden). Bij sommigen is dat na een week al een stuk minder. Hopelijk trekt het snel een beetje weg en dan zal het resultaat vast mooi worden!

 14. Hoi Joyce,
  Je hebt een duidelijke reportage gemaakt zeg en met een heel mooi resultaat ook. Daar ben ik wel jaloers op hoor. Zelf ja ik over 5 weken onder het mes. Ook een bovenooglidcorrectie. Ben eigenlijk best een beetje zenuwachtig. Zoals je vertelde, ze gaan toch iets aan je gezicht doen en je hebt maat 1 paar ogen…. Stel je voor dat hij uitschiet met de scalpel? Nee, natuurlijk niet maar ik heb wel een soort van gezonde spanning ervoor. Heb een week vrij genomen en mijn man steunt me enorm gelukkig en heeft ook vrij genomen om me een beetje te verzorgen (lief toch?). Dat scheelt al de helft denk ik. Verder laat ik het maar over me heen komen en moet het gewoon afwachten. Ook ik kan m’n ogen niet meer opmaken. Zelfs eyeliner zie je niet meer zitten en idd, mascara opbrengen is wel een dingetje hoor. Daarom hoop ik dat het allemaal voorspoedig gaat verlopen. Dankjewel voor je duidelijke uitleg. Ben nu erg benieuwd naar het resultaat.

 15. Hoi Joyce,
  Fijn om te horen dat je zo’n mooi resultaat hebt bereikt. Ikzelf heb last gehad van een hangend ooglid en deze ook laten liften.

 16. Avatar foto
  Attie (menatwork ?)

  Hoi Joyce, ik, man, heb op 14 december jl. mijn boven-en onderoogleden (dan gelijk maar alles dacht ik) onder algehele narcose laten doen. De beste beslissing ooit! Ik zit uiteraard nog volledig in het herstelproces, maar iedere dag zie ik vooruitgang. Mijn ervaring is positief; geen pijn, niet heel erg gezwollen en al helemaal niet blauw. Ik gebruik bloedverdunners, maar dat vormt geen enkel beletsel.

  Keep up the good (mams) work!

 17. Hoi Joyce! Ik heb zojuist je verhaal (verslag) gelezen,
  Ik heb gisteren 12 dec mijn ? lift correctie gehad en ben nu al reuze blij dat ik het heb laten doen!
  En ja het viel hartstikke mee! Ik heb ruim een week voor de behandeling Arnica druppels genomen en heb haast geen last van blauwe ogen en zwelling!
  De doperwtjes heb ik wel gebruikt 2 x ik vond de kou pijnlijker en ben er dus mee gestopt!
  Tot nu toe ben ik zeer tevreden ☺ en wat jij ook verteld in je verslag dat je onderste oog
  Iid iets wat dikker aanvoelt! ach zelfs dat neem je voor lief!!!
  Ik kijk uit naar het resultaat en dat is volgens mij nog veel spannender dan de behandeling zelf toch??
  Ik vond het erg leuk om jouw ervaring te lezen l
  Joke de Jonge

 18. ik zelf heb het drie weken geleden ook laten doen, niets gevoeld maar wel geroken precies zoals je omschreef verschroeid vlees. Wel ben ik bont en blauw geweest maar het resultaat is bij ook verbluffend te noemen. Ikzelf zou het direct weer doen!

 19. Avatar foto
  Ooglidcorrectie

  Ik kom nu je blog tegen en heb heel aandachtig zitten lezen! Wat is het bij jou mooi geworden zeg! Ik heb het zelf twee weken geleden laten doen en heb vandaag mijn hechtingen eruit laten halen, heel spannend. Ben er erg blij mee, maar ben zo benieuwd hoe het eruit ziet zodra al het beurse en blauwe weg is!

 20. Goedemorgen Joyce,

  Lees nu pas je verhaal.
  Ik ben afgelopen donderdag geholpen en vond het geen pretje.Bij het hechten voelde ik al pijn.de arts wilde nog wel verdoving bij spuiten maar die spuiten waren ook niet prettig.. Ik had daarna ook hoofdpijn en kreeg paracetamol.Drie maal daags moet er een antibiotica zalf op de oogleden gesmeerd worden, daardoor zie ik wat wazig..Voor die tijd had ik constant last van ontstoken ogen, dit werd veroorzaakt door de overhangende oogleden.Ik vind mezelf er nog niet uitzien hoewel er weinig blauwe plekken zijn te zien.Het resultaat van jou is prachtig, ik hoop er over een tijdje ook zo uit te zien hoewel ik heel wat ouder ben.Volgens de arts zag het er nu al prachtig uit..Tijd om te koelen.Prettig weekend en hartelijke groet.Phineke Hooites.

  1. Hi Phineke, wat vervelend dat je zo’n nare aanloop hebt gehad en dat je operatie niet geheel prettig is verlopen. Lijkt me akelig als je nog pijn voelt bij het hechten inderdaad. Maar gelukkig hoeft dat niets te zeggen over de manier waarop het geneest en ik hoop dan ook dat je er achteraf (over een paar maanden) met volle tevredenheid op kan terugkijken. Geef het even de tijd xxx

 21. Dag Joyce,
  Mooie reportage en nog mooier resultaat, SUPER. En nauwelijks iets te zien. Door jouw reportage zag ik minder tegen mijn ooglidcorrectie op. Die viel op zich mee, qua pijn (niet), maar niet qua bloedinkjes. Ik hoorde de arts een paar keer zeggen “we hebben een spuiter’ en hij vroeg of ik bloedverdunners gebruikte. Nee dus en ook nooit gedaan. Resultaat: rechteroog blauw en dik en nu na 10 dagen nog een blauwe kring onder mijn oog. Hij heeft er ook niet direct een steristrip opgeplakt maar pas na 3 dagen. Linkeroog minder blauw en iets minder bloed maar toch genoeg om ook een blauwe wang te krijgen. Die blauwe plek is inmiddels zo goed als weg. Ik denk dat het resultaat uiteindelijk wel goed zal zijn. Ik koel na 10 dagen nog steeds en eet Arnica tabletten.Ik ben dolblij dat ik het gedaan heb, want ik keek echt tegen de binnenkant van mijn oogleden aan. Mijn ogen voelen (natuurlijk) nog een beetje dik maar als ik in de spiegel kijk ben ik BLIJ!
  Geniet verder van je mooie ogen, groetjes

  1. Bedankt voor je uitgebreide reactie Doortje, fijn dat je er wat aan gehad hebt. Wel enorm balen dat het bij jou zo eruit spoot. Kan je niets aan doen natuurlijk, en ook de arts niet, maar dan heb je wel wat langer herstel nodig inderdaad. Maar joh, het uiteindelijke resultaat kan nog tot 1 jaar of 1,5 jaar ‘veranderen’. Ik ben van de week nog op controle geweest. Het ziet er top uit, nu 6 maanden onderweg. Heel soms is mijn ooglid in de ochtend nog ietsje dikker. Dat trekt dan snel weg maar is een teken dat het nog steeds verder door geneest zeg maar. Ik zou het leuk vinden een keer wat voor- en nafoto’s te zien van je. Als je wilt 😉 , mag je ze altijd mailen. Veel succes met de laatste loodjes, kom vast goed!

 22. Wat een mooi en natuurlijk resultaat gekregen. … hoe ziet met de littekens. Ik ben een echte twijfel kont. Twee keer operatie afgezegd bang voor de littekens. Man lidef staat absoluut niet achter. Ik ben pas 39 en nmi heb ik veel te dikke vet boven mijn ooglidden. In eerste instantie wou de chirurg met niet helpen. Maar ik heb zo aangedrongen dat hij geen andere keus had. Nu volgende week opnieuw afspraak gemaakt. Alles us betaalt dus geen wrg terug…. ben ik doodsbenauwd

  1. Hallo Marie, dankjewel voor je complimenten, ik ben er ook erg blij mee. Ik snap dat je het spannend vindt, dat had ik ook heel erg! Maar ik kan je verzekeren, het is de moeite waard, écht waar. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad, ook al was ik vooral de eerste dagen benieuwd naar hoe het er echt uit zou gaan zien 😉 . Bereid je er op voor dat je een paar dagen dikke ogen hebt en blauwe plekken, gewoon echt goed koelen zoals ik omschreven heb en dan komt het vast allemaal in orde. Geef jezelf de tijd om het even bij te laten trekken.
   Heel veel succes, en laat even wat weten als je het hebt laten doen!

 23. Wauw Joyce! Heel mooi geworden. Wat een verschil! Mijn moeder heeft dit een aantal jaar geleden ook laten doen omdat ze hierdoor slecht zag. Wat heb je er ook een mooie reportage van gemaakt,.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven