Oogschaduw opdoen: de beste tips om je ogen te laten spreken

Jezelf opmaken. Het lijkt zo makkelijk, maar het loopt maar al te vaak in de soep. Met de juiste tips wordt het een stuk makkelijker. Oogschaduw opdoen, dat lijkt een kwestie van een beetje smeren. Maar er zit meer achter 😉 . Wat allemaal, dat lees je hier. Met het juiste make up advies kan iedereen haar ogen laten spreken.

Lees ook: Make up verwijderen; de belangrijkste huidverzorging

Oogschaduw opdoen: tips voor sprekende ogen

Hoe je de oogschaduw aanbrengt heb ik in de vorige blog beschreven. Hier het vervolg daarop. Voordat je begint breng je een primer aan ( een soort gel ) als je wilt dat de oogschaduw goed blijft zitten en ook beter verdeeld en meer spreekt. Het vult kleine lijntjes zodat de huid gladder wordt en de oogschaduw niet in de lijntjes gaat zitten.

Je kunt ook een matte en neutrale oogschaduw opdoen. Breng het aan over het hele ooglid tot aan de wenkbrauw als basis, bijvoorbeeld een lichte beige/ecru kleur.

Kleurgebruik

De kleur van je iris oogkleur spreekt meer als je voor een mooi contrast zorgt. Let daar op bij het oogschaduw opdoen. Waarbij ik zelf de voorkeur heb dat de contrast kleur niet meer gaat spreken dan je ogen en alle aandacht juist weg trekt van je ogen, je wilt ten slotte je ogen benadrukken, niet je make-up.

Bruine ogen:  Roest tinten,  goudtinten en koper tinten staan erg mooi bij bruine ogen maar ook groen kan heel mooi en toch subtiel zijn. Wanneer je een natuurlijke uitstraling wilt kies je voor natuurlijke kleuren en niet voor gif groen. Goud voor accenten.

Blauwe ogen: Ook bij blauwe ogen zijn roest of bruin tinten mooi, maar ook groen en grijs.
Wanneer het wat meer  op mag vallen kun je ook paars kiezen. Donkerblauw is ook mooi zolang het blauw van de oogschaduw donkerder is dan je iris zelf. Zilver kan een heel mooi accent geven voor een feestje.

Groene ogen: Ook hierbij passen roestbruin tinten, paars of zelfs mosgroen. Een accent met goud voor een feestelijk accent. Ook een lichte champagnekleur is erg mooi.

De vorm van je ogen

Ook de vorm van je ogen is bepalend bij het oogschaduw opdoen. Amandelvormige ogen kom je vaak tegen en zijn prachtig om op te maken. Leg altijd de nadruk op de buitenste wimpers, dus zet die met meer mascara aan. Diepliggende of kleine ogen maak je groter door lichte kleuren te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld geen zwarte mascara maar donkergrijs of bruin. Oogschaduw opdoen? Gebruik dan een oogschaduw met een mooie glans en zorg er altijd voor dat je wenkbrauwen tip top in orde zijn.

Ogen die dicht bij elkaar staan, ook nu leg je de nadruk op de buitenkant van je ogen. Lichte kleuren aan de binnen kant en donkere aan de buitenkant om de ogen optisch verder uit elkaar te brengen. Ogen die ver uit elkaar staan? Breng dan bij het oogschaduw opdoen een donkerder accent kleur aan de binnenkant van je oogleden en zet met mascara de binnenste wimpers meer aan.

Tips:

  • Bij de rijpere huid gebruik je liever geen parelmoer oogschaduw of met glitters, dat accentueert de lijntje alleen maar meer.
  • Doe een laagje losse poeder ( lichte of transparante !) ruim onder je ogen zodat korreltjes oogschaduw die op de huid vallen in de poederlaag vallen. Naderhand kun je de poeder met een grote poederkwast weg vegen.
  • Gebruik geen rose of blauwe tinten als je donkere kringen hebt.
  • Gebruik een licht beige of parelmoer oogpotlood voor je waterlijn (binnenkant ooglid) om ze groter te maken maar geen spier wit (wat je vaak in de winkels ziet) want met echt wit lijkt je oog wit alleen maar geler of roder.
  • Neem de tijd en zorg ervoor dat alle kleuren mooi in elkaar overlopen, dus dat betekend veel blenden. Neem een kwast waarvan de haren langer zijn dan normaal maar wel stevig. De haren zijn aan de inzet smal, in het midden breder en lopen dan weer smal toe. Kwasten zijn erg belangrijk voor het aanbrengen van mooie make-up dus besteed liever wat meer aan goed werkmateriaal, je doet er eeuwig mee als je er lief voor bent. Vraag gewoon om advies in een goed winkel. Blenden betekend dat je met zo’n kwast op en neer, gaat, zonder druk, zodat de kleuren mooi in elkaar overlopen.
  • Oogpotlood gebruik je eigenlijk om schaduw te creëren tussen de wimpers. Wanneer je een harde lijn trekt kan het je ongewild een streng en oudere uitstraling geven. Met een ‘smudger’ een soort sponsje wat je vaak ook aan de andere kant van een potlood ziet, vervaag je je lijntje mooi voor een smokey effect.

Succes met oefenen van oogschaduw opdoen!

Lees ook: Make up voor kinderen? Ga voor veilig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven