Tips voor een goede verzorging van je ogen

Je ogen dragen voor een belangrijk deel bij aan je uitstraling. Als je niet lekker in je vel zit of als je onvoldoende slaap krijgt, zie je dat meteen aan je ogen. De meeste vrouwen besteden aandacht aan de verzorging van hun gezicht en hun huid, maar ook je kijkers kunnen wel wat extra aandacht gebruiken. Met oogverzorging kan je niet vroeg genoeg beginnen.

Zowel mannen als vrouwen hebben hier baat bij. Met onze tips laat jij jouw ogen stralen!

Tips voor de juiste oogverzorging

Wil jij je ogen de verzorging geven die nodig is om er sprankelend uit te blijven zien, dan zijn onderstaande tips handig voor je.

oogverzorging tips

1. Rust en hydratatie

Zorg voor voldoende slaap zodat jouw ogen rust krijgen, ook dat is onderdeel van oogverzorging. Daarnaast zijn lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon belangrijk om je ogen gezond te houden. Je weet dat voldoende drinken belangrijk is voor je huid, maar dit geldt ook zeker voor je ogen.

Beperk de schermtijd, want hierdoor krijg je sneller droge, rode en vermoeide ogen. Om de helderheid van het beeldscherm te verminderen kan je een screenprotector met blauwfilter installeren.

Het is belangrijk om regelmatig naar buiten te gaan. Als de zon schijnt, draag je een zonnebril om je ogen te beschermen tegen uv-straling.

2. Start goede oogverzorging: de huid rondom je ogen verzorgen

Een gezonde levensstijl doet veel en daarnaast houd je de huid rondom je ogen soepel met een oogproduct van CeraVe. Naast oogcrème zijn er ook gels en serums verkrijgbaar voor goede oogverzorging. Kies het product dat past bij jouw behoeften.

Wil je je wallen onder je ogen aanpakken of de donkere huid onder je ogen verminderen? Ben je op zoek naar een crème die de rimpels rondom je ogen verzacht of zoek je naar een product dat de gevoelige huid onder je ogen aanpakt?

Het gebied rondom je ogen kan die extra aandacht wel gebruiken, want dit is een gevoelige zone. De huid rondom je ogen is dunner en bovendien zitten hier heel veel kleine spieren die continu in beweging zijn.

Als je ouder wordt, worden deze spieren slapper en wordt je huid slapper. Kraaienpootjes, wallen en donkere kringen zijn het gevolg. Ook bevat de huid bij je ogen minder talgklieren waardoor hier eerder een vochttekort ontstaat. Goede oogverzorging wordt bij het ouder worden steeds belangrijker.

Je bereikt het meeste effect als je ’s ochtends en ’s avonds de crème of gel licht kloppend rondom je ogen aanbrengt. Dit doe je voordat je je dag- of nachtcrème aanbrengt.

3. Je ogen extra verwennen met een masker voor je ogen

Je ogen kunnen zo nu en dan wel wat extra’s gebruiken. Een oogmasker is dan de ideale oogverzorging. Net als een crème heeft een masker voor je ogen verschillende doelen. Het masker bestaat uit een soort kussentjes die je onder je ogen legt nadat je je huid gereinigd hebt.

Het masker laat je minimaal 10 minuten intrekken. Het is niet alleen goed voor je ogen, maar het dwingt je ook om echt even te ontspannen en tijd voor jezelf te nemen. De maskers bevatten voedende ingrediënten voor de kwetsbare huid rondom je ogen.

4, Hoe voorkom je dat de crème in je ogen komt?

Als je de huid rondom je ogen verzorgt, wil je voorkomen dat de crème in je ogen komt en je ogen geïrriteerd raken.

Tijdens de oogverzorging breng je de crème of gel kloppend aan op het harde gedeelte rond je ogen. De crème loopt vaak nog een beetje uit en zo komt deze alsnog dichter bij je ogen.

Een dag- of nachtcrème breng je niet aan op de oogcontouren. Gebruik voor de gevoelige huid rondom je ogen alleen oogverzorgingsproducten.

5. Weet wat de huid rondom jouw ogen nodig heeft

Voor alle gezichtsverzorgingsproducten geldt dat het belangrijk is dat je weet wat jouw huid nodig heeft. Dat geldt ook voor oogverzorgingsproducten.

Jouw huidtype in combinatie met de conditie van je huid bepalen welke verzorgingsproducten bij jou passen. Zodra tekenen van vermoeidheid zichtbaar worden, begin je met oogverzorging.

Door de jaren heen verandert het product waaraan je behoefte hebt. Blijf bewust de meest passende producten voor je ogen kopen.

6. Oogmake-up verwijderen hoort ook bij goede oogverzorging

Dankzij het gebruik van de juiste oogverzorgingsproducten ziet de huid rondom je ogen er beter uit en door het aanbrengen van oogmake-up maak je je ogen nog stralender.

Het is belangrijk om elke avond je oogmake-up zorgvuldig te verwijderen om de huid rondom je ogen te sparen. Boenen, wrijven en vegen kan de huid beschadigen. Gebruik een milde make-upreiniger waarmee je de meeste make-up verwijdert zonder te wrijven.

Voor de resterende make-up op je ogen leg je een wattenschijfje met remover op je ogen dat je even laat inwerken. Daarna kan je de achtergebleven resten make-up met één voorzichtige veeg heel eenvoudig verwijderen.

Heb je gevoelige ogen? Een make-up remover op oliebasis is vaak verrijkt met vitaminen die je ogen de verzorging geven die ze nodig hebben.

Neem je oogverzorging serieus en kijk met stralende ogen de wereld in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven