Ook behoefte aan structuur in je leven ?

Einde van de vakantie, tijd voor structuur in je leven.

Vandaag is mijn laatste vakantiedag, volgende week begint het gestructureerde leven weer. Ik kan amper geloven dat ik 4 weken vrij ben geweest, ze zijn echt omgevlógen.  De eerste week was mijn man nog niet vrij en heb ik wat “achterstallig onderhoud” in huis gedaan. Ook ben ik een dagje met mijn nicht op pad geweest en lekker bij mijn vriendin en haar dochter op bezoek geweest. Ze hebben net een schattige kitten gekregen.

Daarna begonnen onze 3 weken vakantie met de kinderen. Zoals bij de scheiding bepaald, worden de schoolvakanties in overleg verdeeld en dit jaar waren dit onze weken.

Structuur in je leven zoek

Omdat we in de meivakantie al een weekje met de kinderen weg zijn geweest, zat een all inclusive reis naar Turkije er deze zomer niet in. Daar hebben we vorig jaar zo enorm van genoten, ik volgens mij nog wel het meest van allen. Want op zo’n vakantie heeft ook moeder de (huis)vrouw echt vakantie en dat is voor mij toch wel het summum. Maar goed, dat ging dus niet….

We zijn uiteindelijk een week naar Frankrijk geweest, een nieuw park van Center Parcs. Ik zal het kort houden: prima park, mooie huisjes maar erg afgelegen.

 

Dus lekker even shoppen in een leuke stad of ‘s avonds een terrasje pakken zat er niet in…..ja, of je moest daar 80km voor willen rijden. Wel jammer, maar we zijn er uit geweest en weer een ervaring rijker. Volgend jaar toch maar weer Turkije, denk ik zo. Verder was het voor mij ook een vakantie van lekker uitslapen en het niet zo nauw nemen overal mee. Soms heb ik dat gewoon nodig.

Maar vanaf maandag is het uit met de (uitslaap)pret en gaan we er weer tegenaan. Dat is ook goed, want ik heb die structuur nodig. Ik ben iemand die een stok achter de deur moet hebben en daarom is het ook voor mij zo goed dat ik elke dag werk, dat geeft structuur in je leven. Dat betekent op tijd opstaan en weten waar je aan toe bent. Natuurlijk mopper ik als de wekker ‘s morgens gaat, maar ik ga nooit met tegenzin op pad. En dat is een heel goed teken.

3 gedachten over “Ook behoefte aan structuur in je leven ?”

 1. Lieve vriendin,

  Goed geschreven en leuk om te lezen. Chapeau.
  Je hobby, schrijven en grote wens om er eens iets mee te doen. “Eens” was er ineens. Zoals jij altijd zegt: alles heeft een reden! Misschien weet je niet meteen waarom maar eens zal je het weten.

  Liefs,
  Je vriendin

 2. Hey medeblogger,

  hier een nieuwe mede blogger…

  ik heb nog een weekje vakantie.. en ow wat lekker dat uitslapen en doen wat ik wil, maar ik ben toe aan structuur nu al na 1,5 week, elke avond net ff een uurtje later naar bed, en een uurtje later uit bed… dat extra wijntje omdat ik niet moet werken 😉 maar hoezeer ik dit ook lekker vind… ik ben toch ook weer blij als ik volgende week dinsdag ochtend *mopperend* mag opstaan , de stress routine van kids aan gekleed, gegeten naar school en als een idioot naar het werk , maag gaan doen…

 3. Dag medeblogger! 😉

  Leest als een heerlijke vakantie, inderdaad jammer dat het dan zo afgelegen ligt. Enne, herken het “na de vakantie” gevoel wel hoor, ik ben ook altijd blij als ik weer aan de slag mag! En dat komt denk ik omdat wij gewoon van ons werk houden…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven