Oosterse varkenshaas in de slowcooker

Niet zo lang geleden maakte ik mijn eerste varkenshaas in de slowcooker klaar. En dat smaakte naar meer! Vandaar dit keer een Oosterse varkenshaas recept uit de slowcooker.

Eerlijk is eerlijk, ik had nooit gedacht dat het zo lekker zou zijn om de varkenshaas op deze manier te bereiden. Maar het kan dus prima en is nog makkelijk ook. Uiteraard kan je deze Oosterse varkenshaas ook in de pan bereiden als je dat wilt, de bereidingswijze daarvan vind je onderaan in dit blog.

oosterse varkenshaas slowcooker

Uit de slowcooker: Oosterse varkenshaas

Ik ga even uit van een varkenshaas gerecht voor een gezin van 4 personen. Twee volwassenen en twee kinderen. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig.

Ingrediënten varkenshaas op Oosterse wijze:

  • 2 varkenshaasjes
  • 3 eetlepels sojasaus
  • theelepel gemberpoeder
  • theelepel laos
  • 2 eetlepels honing
  • 4 rode uien
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 eetlepels sesamzaadjes
  • eventueel wat sesamolie (niet perse nodig)
  • klein scheutje azijn of citroensap voor malser vlees
  • peper en zout naar smaak

Uiteraard is het bereiden van de oosterse varkenshaas (zoals de meeste slowcooker recepten) weer een eitje.

Bereiding oosters varkenshaasje in de slowcooker

Ik start eerst met het doorsnijden van de varkenshaas en daarna maak ik de oosterse marinade.

oosterse varkenshaas marinade
  • Varkenshaasje in grote stukken snijden
  • Kort aanbakken van de varkenshaas in de pan (doe ik voor de kleur en het bij elkaar houden van het vlees, maar is niet persé nodig)
  • Snij de rode uien in kwarten
  • Oosterse marinade maken: meng de sojasaus, de honing, de sesamzaadjes, gember, laos en eventuele sesamolie en de azijn met de geperste knoflookteentjes voor het sausje
  • Doe de rode uien in de slowcooker en leg de varkenshaas erop
  • Voeg de oosterse marinade toe
  • peper en zout naar smaak toevoegen
  • 3-4 uur de slowcooker op low en je oosterse varkenshaas is klaar
oosters varkenshaasje uit de pan

Bereiding oosters varkenshaasje in de pan

Heb je geen slowcooker, dan kan je dit recept uiteraard ook prima in de pan maken. Ook lekker! Dat doe je dan het beste op onderstaande manier.

  • Maak de oosterse marinade voor de varkenshaas op bovenstaande manier
  • Snij de varkenshaas in stukjes, óf marineer de varkenshaas in zijn geheel voor ongeveer een uurtje
  • Bak de varkenshaas nu op hoog vuur gedurende 1 minuut
  • Zet het vuur lager en voeg de uien toe aan de varkenshaas
  • Laat de varkenshaas verder garen op laag vuur (hele varkenshaas ongeveer 12-15 minuten, varkenshaaspuntjes mogen korter, een minuut of 7-8)
  • Varkenshaas mag van binnen zeker nog rose zijn voordat je het eet

Voor het gemak kies ik er zelf graag voor om de slowcooker te gebruiken. Zeker als ik de varkenshaas gewoon bij de supermarkt heb gehaald, want dan vinden wij deze oosterse varkenshaas toch een stuk malser uit de slowcooker dan uit de pan.

Over de auteur

10 gedachten over “Oosterse varkenshaas in de slowcooker”

    1. Had je wel het zuurtje toegevoegd in het recept Joke? Langer zou ik zeker niet doen, dan wordt hij waarschijnlijk nog taaier. Misschien wordt jouw slowcooker nog net wat warmer dan die van mij en is het juist slim om het ietsje korter te doen.

  1. Hi, bedankt voor het recept. Helaas was de varkenshaas bij mij na 4 uur op low erg taai geworden, wat kan er mis zijn gegaan? De smaak was namelijk wel erg lekker dus wil het nog een keer gaan proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven