Op kamers met Room in Return

Een prachtig initiatief wat hier ontwikkeld is! Room in Return zorgt ervoor dat op kamers gaan weer een stuk makkelijker wordt. In deze periode zijn er ontzettend veel studenten die op zoek zijn naar een kamer in verband met een studie die ze willen gaan volgen. Op kamers gaan blijkt echter veel lastiger dan je denkt.

op_kamers

Room in Return helpt de student mee op kamers

Misschien ken je het zelf nog van vroeger 😉 , of heb je inmiddels kinderen die middenin hun studie en óf studiekeuze zitten. Er komt een hoop bij kijken. Gaan studeren is één ding, maar op kamers gaan is toch nog niet zo vanzelfsprekend. Ten eerste rijzen de prijzen de pan uit. Ik vraag me tegenwoordig wel eens af waar al die studenten het überhaupt van doen. Maar als je het al kan betalen, dan is het nog maar de vraag of je ook wel iets kan vinden. De kamers liggen niet voor het oprapen zeg maar. Zeker in de grote steden is het zoeken naar een plekje en hopen dat je de andere studenten voor bent.

Als moeder wil je je kinderen misschien nog wel langer thuis houden, maar op kamers gaan vind ik zelf echt een perfecte manier om de zelfstandigheid te stimuleren.

Room in Return heeft een fantastisch idee uitgewerkt om studenten te helpen bij het vinden van een kamer. Daarnaast is het ook nog eens zo dat andere mensen, die een kamer over hebben, kunnen profiteren van wat hulp en gezelligheid in hun eigen huis. Want dat is de bedoeling. Je ‘ruilt’ je kamer tegen van te voren afgesproken werkzaamheden. En dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld wat hulp in de huishouding, het boodschappen doen, het uitlaten van je hond als je aan het werk bent of het geven van studiebegeleiding aan je kinderen. Je kan van alles verzinnen.

Op de website van Room in Return komt vraag en aanbod bij elkaar. Je maakt eenvoudig een account aan en gaat daarna aan het zoeken. Of naar een kamer in de stad van je keuze, `of naar iemand die interesse heeft in jouw kamer in ruil voor wat andere werkzaamheden. Er komt geen geld aan te pas. Behalve dan voor het hebben van een account op deze site, maar hé, de makers moeten ook ergens van leven en voor € 9,95 in de 3 maanden hoef je dat niet te laten.

Wie weet wordt op kamers gaan toch weer eenvoudiger. Wij vinden het in ieder geval een fantastisch initiatief en ik mag hopen dat het tegen de tijd dat mijn kids op kamers willen een enorm platform is met ruime keuze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven