Verras je familie met een prachtige reis

Er zijn weinig activiteiten die meer mogelijkheid bieden tot het maken van nieuwe herinneringen dan een gezamenlijke reis. Daarbij is het natuurlijk nog mooier als jij als mama jouw gezin kunt verrassen met een mooie vakantie. Wil je op reis met je gezin, dan zijn onderstaande tips handig om rekening mee te houden.

Als je zelf weinig reiservaring hebt, kan het lastig zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Hier lees je wat belangrijke stappen zijn die jij kunt nemen tijdens de voorbereiding van jouw reis.

Verder wordt ook omschreven hoe je de verrassing zelf kunt vormgeven. Al met al zorg je zo voor het ideale begin van een droomreis met jouw gezin.

Een prachtige reis met je gezin valt of staat al gauw met de beschikbaarheid van goede huurwoningen om tijdelijk te verblijven of een fijn hotel. Deze vormen een veilige uitvalsbasis voor jouw gezin. Als je bijvoorbeeld een reis naar Noord-Holland voorbereid, wil je uitgebreid vooraf onderzoek doen om een accommodatie te vinden.

Een website als Huurportaal biedt woningen van goede kwaliteit, waar je, ook zonder kennis, eenvoudig zoekt op aantal vierkante meters en voorzieningen. Meer hierover lees je als de accommodaties verderop worden besproken.

Bron: Gagliardi Photograpghy, Canva.com

Mooie aanleidingen om op reis te gaan met het gezin

Uiteraard hoef je nooit echt een aanleiding te hebben voor een reis, maar er zijn bijzondere gelegenheden die zich voordoen in het leven die een extra reden geven om als familie samen iets te vieren.

Het gaat dan bijvoorbeeld om huwelijksjubilea, verjaardagen of promoties en successen op school en het werk. Zo kan je bijvoerbeeld een bijzondere reis met het gezin maken na een eindexamen, of als je 12,5 jaar getrouwd bent.

De aanleiding van jouw reis speelt natuurlijk een belangrijke rol in de voorbereidingen.

Reisvoorbereidingen

De reisvoorbereidingen worden deels bepaald door hoeveel je van de reis van tevoren wilt bepalen en/of hoeveel je in overleg met je gezin bepaalt. De volgende stappen kun je in ieder geval alvast zetten:

Bepaal het budget. Stel alvast vast wat voor bedrag je kunt besteden aan de reis. Deze beïnvloedt namelijk voor een groot deel alle volgende stappen, zoals de hotels waar je verblijft en de mogelijke activiteiten.

Als je nog niet weet wat een redelijk bedrag is, dan kun je op internet gemiddelde bedragen per kostenpost voor verschillende landen vinden. Die vormen een mooi uitgangspunt, al wil je ook rekening houden met de specifieke behoeften van jouw gezin op de reis.

Bekijk mogelijke bestemmingen. Wordt het een verre reis naar Thailand of juist om de hoek op de Veluwe? Kijk naar kindvriendelijke bestemmingen, waar je bijvoorbeeld veel producten voor je kinderen kunt kopen die je thuis ook gebruikt.

Vanzelfsprekend wil je hier ook in je achterhoofd houden in welke tijd van het jaar je op reis gaat – dat bepaalt het klimaat. Duidelijk is dus dat je je bestemming ook kiest op basis van wat je wilt gaat doen, of het nu een zonvakantie in maart is, een actieve vakantie of juist wintersport wordt.

De accommodaties op je reis

Werp alvast een blik op de accommodaties. Als je een idee hebt van het land of de regio die je op reis wilt gaan bezoeken en je denkt dat de omgeving past bij de wensen van jouw gezin, kun je gaan kijken naar accommodaties.

Grof gezegd heb je de keuze uit een hotel, een appartement of een huisje. Een hotel biedt over het algemeen het meest comfort, maar je hebt niet de beschikking over een eigen keuken. Een appartement als huurwoning biedt een eigen woning, al heb je dan minder service. Een eigen huisje kun je hiermee vergelijken, maar deze huurwoningen beschikken doorgaans over een eigen tuin.

Wat ga je op de reis met je gezin doen aan activiteiten?

Bedenk leuke activiteiten. Tenzij het echt de bedoeling is om de hele dag aan het strand te liggen, wat natuurlijk ook heerlijk kan zijn, is het ook verstandig om je vooraf in te lezen over mogelijke activiteiten. Kies voor een bestemming en accommodatie van waaruit je gemakkelijk leuke dingen kunt doen die passen bij jouw gezin.

Je kunt lekker gaan sporten, maar ook zorgen voor een verblijf in een omgeving waar op cultureel vlak veel te doen is.

Natuurlijk is het altijd lekker als er een zwembad en speelplaats voorhanden zijn. In dit kader is het ook handig om na te denken over hoe je de reis in het algemeen vorm wilt gaan geven en welke afspraken dan belangrijk zijn.

op reis met

De verrassing zelf

Vervolgens is het leuk om na te denken over hoe je daadwerkelijk vorm gaat geven aan de verrassing. Je idee is rond, je hebt een plan, hoe ga je dit nu presenteren? Je kunt het eenvoudig houden. Als je een leuke maaltijd hebt gehad thuis, kun je spontaan aankondigen dat je een verrassing hebt. Je kan ook koken in de stijl van de bestemming die je gekozen hebt.

Maak er in ieder geval een speciaal moment van.

Vooral als je een jong gezin hebt, kan het leuk zijn om met beeldmateriaal een idee te geven van de reis. Bereid eventueel iets voor met foto’s en/of bak een taart met daarop de vlag van het land dat jullie gaan bezoeken. Alleen vertellen is voor kinderen vaak niet genoeg, juist omdat het een nieuwe ervaring voor ze wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven