Opbergruimte maximaliseren in een kleine badkamer

Heb je een kleine badkamer waarin je constant worstelt met opbergruimte? Geen zorgen, we hebben de perfecte tips en oplossingen om jouw beperkte ruimte optimaal te benutten.

Van slim gebruik maken van de hoogte tot het kiezen van praktische badkamermeubels, ontdek hoe je elke centimeter van je badkamer kunt gebruiken en jezelf kunt bevrijden van die dagelijkse opbergfrustraties.

Zeg vaarwel tegen rommelige wastafels en verwelkom een functionele en georganiseerde badkamer. Net als de rest van een opgeruimd huis zorgt ook een opgeruimde badkamer, voor rust in je hoofd.

opbergruimte kleine badkamer, tips en oplossingen

Hoe je opbergruimte kunt maximaliseren in jouw kleine badkamer; 6 tips

1. Gebruik de hoogte

Heb je beperkte vloeroppervlakte in de badkamer? Denk dan eens verticaal! Gebruik de wanden om extra opbergruimte te creëren. Hang bijvoorbeeld een leuk wandrekje of plankjes bij het bad waar je flessen badschuim en shampoo kunt uitstallen en opbergen.

Een andere praktische oplossing voor meer opbergruimte in een kleine badkamer is een spiegelkast boven de wastafel. Dit is misschien niet de meest stijlvolle optie, maar wel onwijs praktisch!

Je hebt toch een spiegel nodig en met een spiegelkast heb je meteen weer een plek om spullen kwijt te kunnen. Bovendien creëert een spiegel in de badkamer een ruimtelijk effect, waardoor de ruimte groter lijkt dan hij eigenlijk is.

2. Praktische badkamermeubels; denk ook hier verticaal

Maak gebruik van praktische badkamermeubels om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Een kolomkast is bijvoorbeeld een geweldige toevoeging aan je kleine badkamer. Hierin kun je handdoeken, toiletartikelen en andere benodigdheden netjes opbergen. Je kan ook denken aan zo’n mooi industrieel handdoekrek.

Lades onder de wastafel zijn ook ideaal om opbergruimte te creëren en spullen georganiseerd te houden. Ze bieden voldoende ruimte voor het opbergen van toiletartikelen, schoonmaakmiddelen en andere dagelijkse benodigdheden, terwijl je de bovenkant van de wastafel vrij kunt houden.

Dat zorgt niet alleen voor meer opbergruimte, maar ook voor een visueel opgeruimde kleine badkamer.

3. Gebruik inbouwkasten en planken voor opbergruimte in je kleine badkamer

Het gebruik van inbouwkasten en planken is een effectieve manier om opslagruimte toe te voegen zonder de badkamer overvol te laten lijken.

Overweeg het installeren van inbouwkasten boven het toilet of rondom de wastafel, waar je toiletartikelen en handdoeken kunt opbergen.

Daarnaast kunnen planken aan de muur worden bevestigd om decoratieve items en gevouwen handdoeken op een stijlvolle manier weer te geven. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de verticale ruimte en houd je de vloer vrij.

En nog een tip: plaats verdeelbakjes in je kasten en op je planken. Hier kun je bijvoorbeeld wattenstokjes of wattenschijfjes in doen. Ook erg handig voor make-up artikelen!

Zo zorg je ervoor dat je kasten niet volgestapeld worden met allerlei producten die eruit vallen wanneer je je kast open doet. Je zal zien hoeveel er eigenlijk in die lades en kasten past als alles opgeruimd en georganiseerd is!

Ik gebruik zelf voor extra opbergruimte in de kleine badkamer de IKEA Godmorgen oplossing. Ideaal!

4. Zorg voor opbergruimte in de douche

Ook in de douche kun je slim gebruik maken van opbergruimte. Overweeg bijvoorbeeld het laten inbouwen van een nis in de muur waar je je shampooflessen en andere douchebenodigdheden kunt opbergen. Dat kan prima als je je badkamer gaat verbouwen.

Wil je liever op een eenvoudige manier meer ruimte creëren? Kies dan voor een doucherekje dat gemakkelijk aan de wand kan worden bevestigd, je kan ophangen aan je douchewand of een die je in de hoek kan neerzetten.

Hiermee heb je al je doucheproducten binnen handbereik en houd je de douche netjes en georganiseerd. Nog meer voorbeelden van kleine badkamers vind je hier.

5. Gebruik in een kleine badkamer ‘loze’ ruimte als opbergruimte

Een slimme manier om opbergruimte te maximaliseren in je badkamer is door gebruik te maken van de ruimte achter de deur.

Door haken of een over-de-deur organizer aan de achterkant van de badkamerdeur te hangen, kun je handdoeken, badjassen en toilettassen gemakkelijk en efficiënt opbergen.

De haken bieden een handige plek om handdoeken op te hangen, zodat ze gemakkelijk kunnen drogen en binnen handbereik zijn wanneer je ze nodig hebt.

Daarnaast kunnen badjassen aan de haken worden gehangen, waardoor ze niet op de grond of over een stoel hoeven te worden gegooid. Een over-de-deur organizer is een geweldige oplossing om extra ruimte te creëren voor het opbergen van toilettassen met verzorgingsproducten, haaraccessoires of make-up.

Door deze slimme opbergruimte achter de deur te benutten, optimaliseer je de beschikbare opbergruimte in je kleine badkamer en houd je de belangrijke items georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk.

6. Gebruik slimme opbergtools

Naast praktische meubels en het benutten van de hoogte, zijn er slimme opbergtools die je kunnen helpen om je kleine badkamer georganiseerd te houden.

Maak gebruik van hangende mandjes of opbergnetten aan de binnenkant van de deur of kastdeuren om toiletartikelen, accessoires en andere kleine items op te bergen.

Door opbergdozen, ladeverdelers en mandjes te gebruiken, kun je je badkamerlades en kasten efficiënt indelen en elke centimeter benutten. Op deze manier creëer je niet alleen een opgeruimde kleine badkamer, maar ook een functionele en stijlvolle ruimte waar alles netjes op zijn plaats ligt.

Kort samengevat

Heb jij een kleine badkamer en heb je extra opbergruimte nodig, denk dan in ieder g eval ook verticaal. Probeer daarnaast zoveel mogelijk hangend te verwerken, zodat de kleine vloer van de badkamer niet vol komt te staan. Dat beperkt de ruimte nog meer.

Werk met onder andere kolomkasten, of bijvoorbeeld uittrekbare kasten én gebruik de slimme tools die volop verkrijgbaar zijn om de opbergruimte in een kleine badkamer te maximaliseren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven