Open brief aan alle energiebedrijven; F*ck off!

Excuses voor het taalgebruik dames en heren, maar ik word echt he-le-maal mesjokke van alle energiebedrijven. Of eigenlijk niet van hen zelf, maar van de luitjes die ze langs de deuren sturen. Je kent ze vast wel 🙁 , de soms-wel-soms-niet gladde verkopers met hun ik-begrijp-je-niet gezicht en hun ik-doe-lekker-toch-wat-ik-zelf-wil houding. En ik heb er mijn buik helemaal vol van!

De energiebedrijven en mijn strot

Zoals jullie weten werk ik van huis uit. En dat is fijn. Op één ding na, en dat is hetgeen wat ik zojuist hierboven beschreven heb. De energiebedrijven. Hoe vaak ik wel niet uit mijn stoel moet om de deur open te doen voor jonge knullen die me vervolgens gaan vertellen hoe goedkoop hun energie wel niet is… ze zijn niet meer op 2 handen en 2 voeten te tellen. Zum kotsen gewoon!

energiebedrijven open brief

Nu is het uit mijn stoel opstaan nog niet zo erg… zo registreert mijn stappenteller tenminste nog iets op een gewone ‘kantoor’dag. Maar het feit dat ik iedere keer weer eenzelfde soort verhaal aan moet horen, dezelfde antwoorden geef, netjes probeer te blijven, nog eens mijn antwoord herhaal, lichtelijk geïrriteerd raak, weer een ipad tevoorschijn zie komen, wederom aangeef dat het niet goedkoper kan, om vervolgens (wederom) te horen hoeveel energie wij verbruiken en dat zij toch écht de goedkoopste leverancier zijn… ik ben er klaar mee.

JULLIE KOMEN MIJN STROT UIT. ALLEMAAL.

Lees ook: besparen op energieverbruik met deze handige tips

Factureren of vergelijken

Eigenlijk zou ik ze allemaal een factuur moeten sturen. Een factuur voor de tijd die ze me gekost hebben. En daarna kunnen ze op een opvoedcursus. NEE is NEE. Dat leer ik mijn eigen kinderen ook, maar deze gasten hebben daar nog nooit van gehoord. Nee, zij hebben in een soort van trainingskamp gezeten waarbij iedere NEE betekende dat er weer een beloning achter een deurtje lag. Vasthouden en nooit meer loslaten als iemand de deur heeft opengedaan, dat is het devies van energiebedrijven.

En het ergste van alles…

Lees ook: zo pak je telefoonterreur aan

Een dom blondje

Ik sta iedere keer weer met mijn bek vol tanden als ze me vragen wat we op dit moment betalen. Ik lijk wel een dom blondje, maar ik weet het écht niet. Zelfs niet na twintig keer een verkoper aan de deur gehad te hebben. En het boeit me ook niet. Ik kan namelijk niet alles weten en ik wíl niet alles weten. Energie en de bijbehorende rekening is hier een mannending in huis. Hij regelt het. En hij regelt het goed.

Er is namelijk geen enkele verkoper die ons een beter aanbod heeft kunnen doen. Energie vergelijken doet de man hier namelijk met regelmaat online. Via internet bepaalt hij wie er op dat moment de goedkoopste is. Om vervolgens óók nog in de telefoon te klimmen bij het betreffende bedrijf en een nóg beter tarief te bedingen. Dat is mijn man. De man die nergens afdingt. De man die altijd netjes betaalt wat er gevraagd wordt. Behalve bij energie.

Misschien dat ik dat ergens op een briefje op mijn deur moet plakken. Energieverkopers die denken dat ze een beter aanbod hebben, die mogen blijven. Maar dan blijf je ook voorgoed. En niet alleen voor de energie. Daar zal de man hier in huis ook blij mee zijn. Is ie eindelijk van al mijn gezeik af. Of we gaan energie neutraal wonen, dat kan natuurlijk ook 😉 .

Vertel eens, hoe ‘handel’ jij dit af met de energiebedrijven?

 

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#liveandletlive[/button]

1 gedachte over “Open brief aan alle energiebedrijven; F*ck off!”

 1. Wij hebben 1 Prachtige sticker (onder onze bel hangen) met;

  NEE
  Geen Collectes, Geloofsovertuigers
  of Verkopers!

  Ik Weet de weg!

  Niemand die nog aanbelt Echt Super fijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven