Johanna schrijft een open brief aan ouders van Nick Nicolai

Lieve ouders van Nick Nicolai,

Afgelopen vrijdag won jullie zoon de finale van Holland’s Got Talent. Voordat het zover kwam had hij al een lange weg afgelegd. Jarenlang werd hij gepest. Zo erg zelfs, dat hij wisselde van school. Die kwetsbare jongen trok zich terug op zijn kamer, waar hij deed wat hij het allerliefst doet: muziek maken en zingen. Jullie buren waren hier niet van gediend en klaagden meerdere keren bij de politie. In plaats van dat jullie tegen Nick zeiden dat hij zich voortaan maar wat gedeisd moest houden, deden jullie een grootse liefdesdaad: jullie verhuisden, zodat Nick kon blijven zingen.

Ouders Nick Nicolai uiteraard trots

Ik richt deze brief aan jullie omdat ik jullie wil laten weten hoe bijzonder ik jullie vind. Nog voordat ik Nick ook maar één noot had horen zingen, zag ik een vader die onvoorwaardelijk trots is op zijn zoon. Ja, ik was onder de indruk van Nicks zangprestaties, maar ik was nog veel meer onder de indruk van jullie als ouders. Volgens mij had het niet uitgemaakt hoe Nick die eerste aflevering had gezongen. Zelfs al had hij K3 geplaybackt, dan nog waren jullie apetrots op hem geweest.

nick nicolai

Ik twijfel er niet aan dat jullie veel verdriet hebben gehad van de pesterijen die jullie zoon Nick moest incasseren. De beslissing om hem van school te halen en naar een andere school te brengen, moet er één zijn geweest waar jullie avond aan avond over hebben gepiekerd voordat jullie de knoop doorhakten. Dat geldt ook voor de verhuizing, daar zijn jullie ook vast niet over één nacht ijs gegaan.

Wat vind ik het fijn dat na zo’n lange periode van verdriet er nu zoveel positiefs gebeurt in jullie leven en dat jullie Nick eindelijk mag zijn wie hij is en daar bovendien ook nog eens erkenning van krijgt! Dat Nick eindelijk écht gelukkig is doet jullie als ouders vast erg goed.

Deze brief schrijf ik aan jullie, omdat ik jullie wil laten weten dat ik jullie zie als een voorbeeld van hoe ik hoop dat wij als ouders ook zullen zijn. Onze dochter is nu nog maar klein, maar ik weet zeker dat zij ook tegenslag in haar leven te verwerken zal krijgen, net als Nick Nicolai en vele anderen. Ik hoop dat wij dan net zo vastberaden zijn om alles te doen wat in onze macht ligt om te zorgen voor het geluk van onze dochter. Dat we net zo onvoorwaardelijk trots op haar zullen zijn. Dat we net zo voor haar gaan vechten, als jullie voor jullie Nick.

Lieve ouders van Nick Nicolai: bedankt dat jullie aan heel Nederland hebben laten zien wat onvoorwaardelijke liefde voor je kind is. Ik wens jullie al het geluk van de wereld toe!

Johanna

Aanvulling van Joyce: Ik heb het programma niet gezien en alles is volledig langs me heengegaan 😉 . Is dat nu bij jou ook het geval, kijk dan zeker even de video hierboven van het eerste optreden van Nick Nicolai. Het is vertederend, verwarmend en tranentrekkend, ik snap je open brief helemaal Johanna!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven