Nieuw project? Traprenovatie van onze open trap!

We zijn nog niet klaar met het huidige project of mijn gedachten springen alweer van hot naar her in verband met nieuwe ideeën. Dit keer voor onze hal en dan met name de trap in de hal. Ik wil graag onze open trap renoveren, maar ben er nog niet uit hoe. We kunnen de open trap bekleden met PVC bijvoorbeeld. Maar we kunnen ook de open trap dichtmaken om er een garderobekast onder te maken. Of we houden een open trap, maar ik ga hem schuren en hoop op een blank eiken trap als resultaat. Ik weet het nog niet, maar ben me wel alvast aan het oriënteren. Niet alleen voor de ideeën, maar ook budgettair gezien is het alvast fijn om te weten waar we aan toe zijn.

Onze open trap in de hal opknappen; bekleden met PVC of iets anders?

Als ik -zonder te kijken naar geld- zou mogen kiezen, dan ga ik denk ik toch voor het dichtmaken van onze open trap. We hebben nu zo’n donker gebeitste klassieke eiken trap. Op zich zijn de treden mooi, maar de leuning van de trap vind ik echt een verschrikking. Zo ouderwets. En onder de open trap hebben we nu een loze ruimte waar in principe onze containerkast nu staat. Maar mijn voorkeur gaat ernaar uit om dit deel dicht te maken en dan onder de kast een mooie garderobe te maken.

Een dichte garderobekast die uit verschillende delen staat die je kan uittrekken om hier je jassen in op te hangen. En dan nog wat lades voor sjaals, handschoenen en onze motorhelmen uiteraard. Het lijkt me echt ideaal als alles uit het zicht is. De trap kunnen we dan bijvoorbeeld mooi bekleden met PVC. We hebben immers onze woonkamer, de keuken, de bijkeuken en de hal inmiddels ook voorzien van PVC. En dat bevalt zo ontzettend goed! Wij hebben onze PVC vloer zelf gelegd met een vloer uit de vtwonen collectie van Ambiant. Deze ligt er nu een aantal maanden en we zijn echt heel tevreden over het gebruik ervan.

trap bekleden met pvc
Stockfoto van hal met trap door Thanate Rooprasert

PVC in het gebruik

We wonen achteraf en er komt nogal wat zand binnen gewandeld onder de schoenen van de kinderen, maar ook tussen de poten van de hond en de pootjes van onze 3 poezen. Met andere woorden… onze vloer wordt behoorlijk vies doordat hier in huis geleefd wordt. Toch zie je maar heel weinig op deze PVC vloer en dat lijkt me ook wel handig bij het bekleden van de trap. Daarnaast zit er nog geen enkel krasje in de vloer, terwijl de stoelen onder de eettafel behoorlijk wat heen en weer schuiven en er dus altijd wel zandkorreltjes op de vloer liggen die wat schuren. Tot op heden hebben we dan ook het volste vertrouwen in de kwaliteit van deze PVC vloer.

Aan de andere kant is deze PVC ook weer heel makkelijk schoon te krijgen. Even stofzuigen, dweiltje erover voor de vlekken en klaar ben je. Ideaal voor de vloer, maar ook heel een uitkomst voor de trap lijkt me. Nu hebben we zoals ik al zei een donker gebeitste trap met van die zwarte halve maantje vloerbedekking erop. Brrr. Lelijk. En ook nog eens heel besmettelijk, want op zwart zie je alles natuurlijk. Ieder stofje of kruimeltje valt op. Vandaar dus dat een traprenovatie mijn volle aandacht heeft 😉 .

Trap bekleden met PVC; zelf doen of niet?

Bij Ambiant vloeren -waar onze PVC vloer vandaan komt- doen ze ook traprenovatie. We zouden er bijvoorbeeld zelfs voor kunnen kiezen om dezelfde PVC vloer van onze hal door te laten leggen op de trap. Best cool lijkt me. Ik zeg overigens bewust ‘laten leggen’, omdat ik het niet zie zitten om de PVC zelf op de trap te leggen. Het leggen van de PVC vloer ging ons op zich prima af, maar een trap met allemaal hoekjes en randjes? Nee, dat lijkt me niet zo’n succes.

Wist je trouwens dat ze zo’n trap met PVCbekleden binnen een dag geregeld hebben? Daarnaast zag ik op de website ook dat het kostenplaatje wel meevalt. Door middel van een calculator kan je inschatten wat het je gaat kosten én je kan gelijk zien hoe de trap er ongeveer uit komt te zien met de keuzes die je maakt. Soortgelijk aan de roomplanner die we gebruikt hebben bij het kiezen van de nieuwe vloer. Zo konden we een goed beeld krijgen over hoe de vloer er in ons huis uit zou komen te zien.

Toffe ideeën voor PVC bekleding op de trap

Afijn.,.. ik heb dus een aantal ideeën gepind over gave trappen die met PVC bekleed zijn. Wat vind je ervan?

Bron: Pinterest Art-floor
Bron: Ambiant vloer PVC vloeren online
Bron: PVC op mijn trap Ambiant vloer

Wij zijn er nog niet helemaal over uit, maar ik hoop dat we na de zomer zover zijn dat we aan onze hal kunnen gaan beginnen. Keep you posted!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven