Een opgeruimd huis in 5 minuten per dag als je deze 5 tips volgt

Je kamer opruimen komt telkens weer terug, tot vervelens toe. Tijd dus om dit eens slim aan te pakken, zodat je zomin mogelijk tijd hiermee kwijt bent en ook die broodnodige rust in je hoofd terug krijgt, want je weet wat ze zeggen… een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. En zo is het! In ieder geval is het belangrijk dat je het jezelf makkelijk maakt! Er zijn immers leukere dingen om te doen. Of het nu gaat om je woonkamer of je slaapkamer, het draait allemaal om een sterke basis.

opgeruimd huis

Een sterke basis die jou duidelijkheid verschaft en met je meewerkt, met andere woorden die bij je past. Onderstaande tips zorgen voor een opgeruimd huis.

Een opgeruimd huis met deze 5 tips

Tip 1: Indelen in hoeken

Je kamer opruimen begint bij de ruimte indelen in hoeken/ afgebakende gedeeltes. Hoeken die een functie krijgen, waardoor het opruimen van je kamer eenvoudiger wordt.  Elke hoek en elk gedeelte heeft een functie en heeft daarin te maken met een bepaald onderwerp of activiteit. Zoals muziek, lezen, televisie kijken in de woonkamer en in de slaapkamer bijvoorbeeld kleding, make-up en noem het maar op. Deel jij je huis niet in in hoeken, dan blijft alles door elkaar heen lopen en is een opgeruimd huis ver te zoeken. Probeer het maar eens, het lijkt misschien lastiger dan het is.

Tip 2: Alleen bewaren wat je gebruikt

Bewaar alleen de spullen die je echt gebruikt en waar je gevoelsmatig iets mee hebt (niet alles dus). Alles wat je hebt dien je immers weer op te ruimen en dat kost ruimte en tijd. Stel geen beslissingen uit, maar neem ze meteen dat scheelt tijd en ruimte. Ben echt selectief. Je zult merken dat ruimte je meer brengt dan heel veel spullen.

Tip 3: Voor alles een vaste plek

Een inkoppertje, dat snap ik, maar als je het echt toepast zal je zien dat het fantastisch werkt! Geef alles een vaste plek en onderhoudt het elke dag. Veel werk? Nee, juist niet. Dan is het een kwestie van rechtrekken. Je kamer opruimen is zo gebeurd als alles een vaste plek heeft en een duidelijke bestemming. Bij welk onderwerp hoort het? Hier bewaar je het.

Tip 4: Zo weinig mogelijk op de vloer

Laat de vloer zoveel mogelijk vrij, zodat je loopruimte hebt en makkelijk kunt poetsen. Dan is je kamer opruimen geen grote opgave meer en daarnaast geeft een ‘lege’ vloer, dus een vloer waar niet veel opstaat direct al een ruimtelijk effect. Zo ook bijvoorbeeld een salontafel die van de grond afstaat en waar je onderdoor kan kijken…

Tip 5: Kasten aan de muur in plaats van alleen op de grond

Werk als het kan en nodig is in de hoogte. Je kamer opruimen middels kasten aan de muur geeft ruimte en overzicht. De welbekende Zweedse meubelgigant staat bol van de oplossingen als het gaat om muurkasten 😉 , voor ieder wat wils.

Opgeruimde kinderknutsels

Voor alle kinderprullerij die mee uit school komt heb ik ook nog een leuke oplossing… kijk of je hier een aparte kast voor beschikbaar hebt. Niet voor de tekeningen, maar juist voor de knutsels die ze maken. Dit staat leuk bij elkaar in plaats van dat het rommelig is als overal wat staat. Komt er iets nieuws mee vanuit school… dan weet jij gelijk waar je het mooi neer kan zetten!

Ben slim en pak het grondig aan, zodat je kamer opruimen snel en eenvoudig werkt.  Besteed niet meer tijd dan nodig is, want er zijn leukere dingen in het leven. Dus maak het jezelf makkelijk,  leg die sterke basis aan en hou het bij, je zal zien dat het dan dagelijks niet meer dan 5 minuten kost.

Alles wat bij ons nog her en der los rondslingert daarvan durf ik ronduit te zeggen… dat heeft gewoon nog geen vaste plek gekregen, daar ligt het aan!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven