Oprah Winfrey for president; lijkt me zo gek nog niet. Their time is up!

Iedereen die de Golden Globes speech van Oprah Winfrey gezien heeft die kan het beamen. Oprah Winfrey for president is nog helemaal niet zon gek idee. De uitspraak ‘Their time’s up‘ gaf me gewoonweg kippenvel. En haar speech? Haar speech zorgde bij mij voor ontroering en waterige ogen. Wat een fantastische, inspirerende vrouw is dit. Dat was ze al, maar dat is nu alleen nog maar meer bevestigd.

Neem de tijd om deze speech even op je in te laten werken, het is echt de moeite waard.

https://youtu.be/ss6qQM054B0

Oprah Winfrey for President

Natuurlijk. Donald Trump is een lachertje en absoluut geen partij voor haar. Zou Oprah zich écht kandidaat stellen, dan is het gedaan met de lompe boer die momenteel daar de touwtjes ‘in handen’ heeft. Maar eerst ‘even’ over de award die ze won.

Cecille B. DeMille award

Oprah ontving de oeuvre prijs Cecille B. DeMille award. Eerlijk gezegd zei het me niets, dus ik ben eerst even gaan googlen om te achterhalen waar deze award nu eigenlijk voor staat. De award blijkt jaarlijks uitgereikt te worden aan een acteur of actrice van formaat die haar stappen in de filmindustrie verdiend heeft. Het is een van de meest prestigieuze prijzen die een acteur of actrice kan winnen.

Nu heeft Oprah Winfrey in een aantal films gespeeld, maar zijn er acteurs en actrices die wat dat betreft veel meer op hun lijstje hebben staan. Toch heeft Oprah met volle overtuiging deze award aangeboden gekregen voor haar effort in de entertainment industrie.

Maar daar blijft het niet bij. Luisterend naar haar speech kan je niet ontkennen dat deze dame veel meer in haar mars heeft.

Oprah Winfrey for President

Golden Globes speech Oprah Winfrey

Op het moment dat ze haar speech aftrapt en begint over haar jeugd heeft ze gelijk mijn volle aandacht te pakken. Vanuit haar jeugd brengt ze direct de emotie in haar speech. De manier waarop ze speecht – de tone of voice en de daadkracht- doet me daarnaast denken aan Obama. Ook al zo’n fijn persoon.

Lees ook: vrouwen met het schuldgevoel syndroom

Naarmate ze eventjes op weg is in haar speech vormt #MeToo de rode draad. Ze draagt de award dan ook op aan alle vrouwen die #MeToo hebben uitgesproken, maar óók aan alle mannen die hebben geluisterd en geeft hiermee een duidelijk signaal af. Geen kop-in-het-zand strategie, maar één voor allen en allen voor één. En dat is precies wat Amerika nodig heeft. Welk land niet eigenlijk. Dus ik stel voor… Oprah Winfrey for President!

Hoe mooi zou het zijn als we de strijdkreet van de Drie Musketiers eens écht ten uitvoer brengen. Niet alleen daar, maar ook hier.

Doorgeven aan de volgende generatie

Nog zo’n mooi uitspraak uit haar speech ‘Speaking your truth is the most powerful tool we all have‘. Dat is er eentje die we beslist door mogen geven aan de volgende generatie. Geen onderdrukking meer, durf te spreken!

Oprah Winfrey versus Donald Trump

En dan nog een aantal redenen waarom Oprah Winfrey beter aan het roer zou kunnen staan dan Donald Trump:

  1. Trump stampt als een olifant in een porseleinkast waar Oprah fijntjes – en met respect- zegt waar het op staat.
  2. Trump zou volgens sommigen zonder het geld van de russen nooit verkozen zijn, terwijl Oprah zich (nog) niet eens verkiesbaar heeft gesteld, maar de #Oprahforpresident wél trending is.
  3. Waar Trump enorm dis respect toont jegens vrouwen is Oprah júist respectvol naar man èn vrouw.
  4. Als ik zie wat Oprah in het verleden al voor vrouwen en meisjes in het bijzonder betekend heeft (denk aan haar donatie van € 40 miljoen om een school op te richten voor educatie van talentvolle meisjes in Zuid Afrika) dan moet Trump dat nog maar zien te halen. Ik heb niet het idee dat hij ook maar iets voor iemand anders over heeft.
  5. Een vrouw met het hart op de juiste plek in plaats van een mannelijke pitbull… de keuze is niet zo moeilijk lijkt me.

Let’s hope for a brighter morning. There’s a new day is on the horizon!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven