Oprechte aandacht geven aan onze kinderen: doen we dat wel genoeg?

Hoe vaak zeggen we het niet: nu even niet. Heel goed, grenzen stellen bij je kids. Maar als ze dan eenmaal aan de beurt zijn… luister je dan wel? Echt? Oprechte aandacht geven aan je kinderen kan er nog wel eens bij inschieten. Omdat je er met je hoofd niet bij bent, bijvoorbeeld. En vaak hebben we het niet eens in de gaten.

In dit blog lees je meer over oprechte aandacht geven aan je kinderen. Minstens net zo belangrijk? Oprechte aandacht geven aan jezelf. Bouw af en toe wat me-time in. Zodat je er daarna 100% voor de kinderen bent. Want druk én drukte ervaren jullie allemaal. Tijd om daar een goede balans in te vinden.

Lees ook: Mama? Ik word helemaal krankjorum van dat woord!

Nu even niet? Dat mag dus best

Alle drukte en stress heeft vaak zijn wisselwerking op de kinderen. Je komt moe thuis. Meteen staan je kinderen klaar met vragen: Mam, mag ik dit. Mama, kun je dat. Hoe lief je de kinderen ook vind, op dat moment is het even teveel. Dus reageer je kortaf om naderhand weer te bedenken dat dit niet terecht was. Laten we het erop houden dat wij moeders ook maar gewone mensen zijn met goede en minder goede eigenschappen. Nu even niet, mag dus best.

Je kinderen moeten nu eenmaal leren dat mama niet altijd haar onverdeelde aandacht kan geven. Aan de andere kant kan je daar wel wat tegenover zetten. Hen écht je aandacht geven als zij aan de beurt zijn. Hieronder lees je wat tips voor hoe je dat aan kan pakken.

Oprechte aandacht geven aan je kinderen

  • Thuiskomen en aangeven dat je over een kwartier graag naar ze luistert, maar nu even een kwartier voor jezelf nodig hebt.
  • Na dit kwartier zelf het initiatief nemen en er met je kinderen op terugkomen. Wat wilde je zojuist vertellen?
  • Onder het eten om de buurt aandacht (dus ook oogcontact) geven aan de kinderen.
  • Vroeg in de avond quality time inlassen. Lukt dit niet elke dag, i.v.m. clubs en andere activiteiten.  Plan het bewust op de avond dat je wel ruimte hebt en ga er helemaal voor. Maak er iets speciaals van. Duik met z’n allen in pyjama’s op de bank met iets lekkers en een film (moeder, wel blijven zitten en niet stiekem een machine was vullen).  Stap op de fiets en geniet van de natuur en eventueel een ijsje.  Speel het woordspel galgje of ga trampoline springen,  schommelen, touwtje springen. Een wedstrijdje hardlopen ………………
    Het samen actief bezig zijn is een mooie herinnering voor later en een waardevol moment voor nu.

Wie zijn het belangrijkste in je leven? Juist de kinderen. Geniet dus van deze quality time. Dan wordt oprechte aandacht geven aan je kids vanzelfsprekend. En je me-time hopelijk ook 😉 . Wil je meer weten over time management voor drukke moeders, kijk dan hier. Geniet van je kinderen, elke dag opnieuw.

Lees ook: Echt luisteren naar mijn kinderen; ik doe het te weinig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven