Opvoeden met humor, soms zit het mee en soms zit het tegen!

Het woordje opvoeden brengt niet altijd humor met zich mee. Althans bij ons dan hè, maar waarschijnlijk klinkt het je niet onbekend. Toch is opvoeden met humor belangrijk. Dat opvoeden een rete grote kluif is, is ons allen niet onbekend. Sterker nog, het lijkt soms meer op een gebed zonder eind of een marathon zonder finish!

opvoeden met humor

Opvoeden met humor, hoe ‘simpel’ is dat?

Regelmatig tot borrelende frustraties aan toe! En dan bedoel ik niet alleen bij mezelf hoor, ook onze twee pittige dametjes in de dop schieten zo af en toe tegen het plafond aan. Ons huis is dan net één bodemloze put, het galmt door tot aan Timboektoe en terug! Allemachtig… wat een geluid produceren die twee. En weet je… ineens zijn ze het roerend met elkaar eens! Dan kan het ineens wel hè! Normaal gesproken vechten ze elkaar de kamer uit maar nu … samen staan ze sterk.

Een uitdaging

Opvoeden met humor… wat klinkt dat heerlijk. Je wordt er gewoon vrolijk van! Ik zou het bijna een uitdaging vinden om eraan te beginnen. Maar ik ben toch meer bekend met het “alle goed bedoelde adviezen, huisregeltjes en corrigerende opmerkingen lappen we lekker aan onze laarsjes” fenomeen! Get, het klinkt bijna humoristisch! Misschien moet ik toch maar eens een gokje wagen en mijn boosheid en frustraties lekker aan de wilgen hangen en allemachtig veel positieve energie plukken. Ik zie geloof ik ineens de humor van opvoeden in!

Het zal niet makkelijk zijn om mijn geduld niet te verliezen, het fluitketel geluid en stoom uit m’n oren in te houden en vooral glimlachend de dag door te brengen wanneer de eerste strubbelingen zich weer aandienen (die soms al om 7.00 uur van start gaan). Tandenbijtend en tenenkrommend!

Mijn aanpak op een doordeweeks tenenkrommend moment

Vaak wint machteloosheid het van humor. Maar ik zou ik niet zijn als ik het geen kans zou willen geven. Als dramaqueen 1 haar drein en zeur klanken weer tevoorschijn tovert, geef ik zo rap als ik kan, een positieve wending aan het hele optreden, nog voordat dramaqueen 2 bijspringt. Ik geef een slinger aan de radio en dans en zing de Macarena. Oeff… net op tijd en wat denk je? Twee schaterlachende pruttel koninginnetjes die niet meer bijkomen van de slappe lach. Opvoeden is peanuts, dankbaar en barst van de humor!

Ben jij ook niet van de opvoeding vanuit boekjes? Lees deze 13 regels over opvoeding eens en zorg ervoor dat je ze allemaal opvolgt, vanuit je hart!

Andere artikelen die betrekking hebben op opvoeden met humor:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven