Opwarmen met Remeha en energiebesparende tips

Niet zo lang geleden hebben wij eindelijk een veranda laten zetten. Al heel lang de behoefte, maar nog nooit de stap genomen om het daadwerkelijk uit te laten voeren. Nu ik vanmiddag in de pauze van zoonlief ‘even’ onze lunch onder de veranda presenteerde smolt ik bijna weg. En direct moest ik denken aan een tip die ik jullie niet wil onthouden.

Ik kan me zo voorstellen dat je er niet direct aan denkt om in deze tijd je ketel te laten beoordelen en eventueel over te gaan tot aanschaf van een nieuwe ketel. Sowieso is de aanschaf van een nieuwe ketel niet iets wat je van de een op de andere dag  beslist, maar als het nodig is, of je twijfelt eraan, dan is het nu juist het moment om daar je plan van aanpak in te bepalen.

In deze tijd van het jaar hebben de installateurs het namelijk minder druk, en dat maakt de planning al een stuk makkelijker. Voorkomt ook dat je zelf in een onmogelijke planning gedrukt wordt in de toch al zo drukke (werk)weken. Daarnaast is het geen probleem als je op warmere dagen even geen verwarming hebt, ook dat spreekt voor zich. Daarbij komt natuurlijk dat je met een nieuwe zuinige HR ketel ook weer geld gaat besparen, wat al kan oplopen tot € 250,00 per jaar. En vergeet niet dat je NU profiteert van het lage BTW tarief op arbeid. Je betaald momenteel namelijk maar 6% BTW. Hou ook in je achterhoofd dat je huis onmiddellijk meer waard wordt als de ketel vervangen wordt door een nieuw, moderner en zuiniger exemplaar.

Mocht je inmiddels al in de ‘informatieve modus’ zitten, dan willen we je er nog op wijzen dat ze bij Remeha een leuke actie hebben lopen op het moment. Met deze actie heb je de keuze uit 5 zonnige cadeau’s t.w.v. 100 euro. Ze hebben trouwens ook een leuk online spel bedacht waarmee je  iedere dag kans maakt op de leukste prijzen.

Naast een nieuwe ketel zijn er natuurlijk tal van andere (wellicht ook al bekende) tips en tricks waarmee je energie kan besparen. We zetten de energiebesparende tips nog even voor je op een rijtje zodat je straks weer ‘klaar’ bent als het kouder wordt:

  • Goed isoleren. Het spreekt voor zich: goede isolatie is de beste manier om op energie(kosten) te besparen. Dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie. Zeker oudere huizen hebben het niet allemaal, en daar valt nog een hoop te winnen.
  • Slim verwarmen. Een heel huis verwarmen, maar slechts op één plek vertoeven? Zonde van de energie! Stook alleen in ruimtes waar je bent door (tussen-) deuren te sluiten en door de radiatoren alléén open te zetten in die ruimtes die je gebruikt.
  • Tochtvrij. Goed isoleren is één, maar vooral oudere woningen hebben veel gaten en kieren. Je hebt snel resultaat door deze te dichten met bijvoorbeeld tochtstrips bij de voordeur, een brievenbusborstel of kit bij de kozijnen.
  • Kort douchen. Met bad en douche verbruiken we het meeste warm water. Met een gezin gaat dat om heel wat liters per jaar. Als iedereen een paar minuten minder doucht, dan kan dat een grote besparing opleveren. Niet alleen besparend voor je portomonnee, maar ook voor het milieu.
  • Professioneel onderhoud. Ook als je cv-ketel nog niet zo oud is, is het belangrijk om de ketel jaarlijks te laten controleren. Zo blijft je ketel optimaal presteren. Laat het onderhoud uitvoeren door een erkende installateur.
  • Combineer een cv-ketel met een Remeha zonlichtsysteem. Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die we kennen. Remeha zonlichtsystemen zetten de warmte van de zon om in warm water.

Heb jij nog uitstekende energiebesparende tips? Laat het ons gerust weten door een reactie achter te laten!

 

Advertorial

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven