Tanden poetsen? Een feestje met de Oral-B Disney Magic Timer

Een goed verzorgd gebit zegt heel wat over je gezondheid en persoonlijke hygiene.
Voor mij staat een goede verzorging dan ook hoog in het vaandel. Zowel in de ochtend als in de avond worden de tanden gepoetst. In tegenstelling tot de verhalen die ik van moeders vaak hoor, heb ik daar nooit een strijd met mijn kinderen aan hoeven gaan. Tenminste, de strijd aangaande tanden poetsen dan hè. Tot nu toe niets dan lof bij de tandarts controle dus.

En daar ben ik heel blij mee want tandbederf ligt op de loer en is een groeiend probleem onder de jongeren. Onlangs interviewde ik in de Week van de Mondhygiëniste een (je raadt het al) mondhygiëniste en zij gaf aan dat, buiten het feit dat ziekte en medicatie van invloed kan zijn op het gebit, de vele suikers en frisdranken ook zeker hun sporen nalaten. Vooral bij inconsequente verzorging van het gebit. Gaatjes in het melkgebit komen helaas steeds vaker voor. Zo zonde!

Tanden poetsen met superhelden en electrische tandenborstel

Oral-B Stages Power Brush - met Frozen visual

Zelf poets ik mijn tanden met een Oral-B elektrische tandenborstel. Buiten het feit dat mij dat steeds weer werd geadviseerd, poetst het gewoon een stuk prettiger en beter. Hoewel mijn kinderen geen punt van het tanden poetsen maken, poetsen ze vaak wel met de Franse slag, en poets ik nog wat na.

 

Aangezien de oudstenOral-B Stages Power Brush - met Avengers visual nu 6 en 4 zijn, vond ik het voor voor hen ook tijd voor een elektrische tandenborstel. Ze waren ook zo om toen ze de Oral-B Frozen Power Stages elektrische tandenborstel zagen. Om onderscheid te hebben, heeft de jongste van de twee de rode Avengers. Je kan de borstelkoppen los kopen, dus de gewilde Frozen variant is zo gehaald 😉 .

Om dat poetsen met de Franse slag te voorkomen is Oral-B zo slim geweest om de Disney Magic Timer app te ontwikkelen. Deze app kun je gratis downloaden (voor zowel iPhone als Android) en hier meerdere gepersonaliseerde ’tandenpoetsaccounts’ in aanmaken.
Oral-B Magic Timer app telefoonDe app werkt wel alleen met Oral-B producten (elektrische tandenborstel, tandenborstel, tandpasta) want je moet de afbeelding van een Avenger of Frozen scannen met de camera van je tablet of smartphone. En dat is nu net het euvel, het scannen.

Het werkt prima met de Avenger elektrische tandenborstel, maar wat ik ook doe, de Frozen variant wordt door de app zowel met iPad als iPhone niet herkent. Daarbij kan degene die over de Avenger beschikt alsnog kiezen uit andere karakters, die van Frozen niet. Je kan ook de Oral-B tandpastatube, waarop Frozen staat, scannen. Dat werkt met de iPhone wel, maar mijn kids zijn gewend aan een andere tandpasta en weigeren een andere. Maar goed, dat zou ook niet uit hoeven maken. Helaas staat er in de app specs niets over hoe te handelen bij weigering.

Mijn conclusie is dan ook dubbel. Enerzijds werkt de app heel goed als het gaat om het tanden poetsenlanger laten poetsen van je kinderen. De Franse slag is vervangen door 2 minuten zorgvuldiger poetsen. Misschien zouden ze visueel nog iets meer richting kunnen geven aan het hoe en waar te poetsen. Nu doe ik dat zelf, maar als ze dan toch zo gefocust zijn op die Olaf, kan ie ze meteen een paar poetstrucjes meegeven. Toch?
De elektrische tandenborstel van Oral-B is hoe dan ook een aanwinst, en de iPad moét van de dames mee naar de badkamer.

Naast mij hebben ook nog 2 andere kids van ons bloggersteam hun tanden gepoetst met de electrische tandenborstel en de app. Hieronder uiteraard ook nog even hun conclusie!

Liam van Eline heeft grondig getest. Normaal gesproken gaat het als volgt:

“Mam, dit waren echt twee minuten. Echt!”
“Lieverd, vergeet je kiezen niet! Die zijn zo belangrijk!” Zoonlief lijkt niet meer onder de indruk te zijn van zijn plastic tandenborstel met een getekende puppy erop.

tanden poetsen

Maar dit keer, een elektrische tandenborstel! Dat was op zich zelf al ‘supergaaf’, maar de Cars-borstel erop, maakte het een avontuur. Daarnaast vond mijn zoon het een uitdaging om de Cars borstel te gebruiken als helikopter die trillend door de douche zoefde 😉 . Maar in een mum van tijd had ik de Magic Timer app van Disney geïnstalleerd en leek een minuut tanden poetsen helemaal geen moeite meer. Vol verbazing en al poetsend bleef mijn zoon gebiologeerd naar het telefoonscherm kijken, en was hij supertrots dat hij de minuut had behaald. Vanaf nu, is poetsen een feest!

Ook Lina van blogster Jolinda heeft de tandenborstel met app getest. See for yourself 😉 .

12 gedachten over “Tanden poetsen? Een feestje met de Oral-B Disney Magic Timer”

 1. Avatar foto
  Isabel Van Herp

  Beste

  Indien je de verpakking niet meer hebt, is er dan geen enkele manier om het scannen te doen?
  Want zogezegd moest je het figuurtje op de borstel inscannen, maar dat lukt langs geen kanten.
  De verpakking is al lang de vuilbak in, want toen ik de borstel kocht werd hij niet direct gebruikt.
  Mijn zoontje vindt het poetsen met de app heel tof, maar hij wilt meer kunnen, en zonder te scannen lukt dit niet. Zou het helpen om in de winkel te gaan scannen? 🙂

  1. Het topic is al wat oud, maar nog steeds actueel aangezien het scannen mij ook niet lukte.
   Ik heb de Cars-tandenborstel en zojuist gewoon simpelweg een plaatje van Cars van de I-pad gescand en dat werkte direct!
   Dus een verpakking is (inmiddels) niet eens meer nodig!

 2. Je moet de afbeelding op de verpakking scannen bij die elektrische tandenborstels ;). Niet het tandenborsteltje zelf. Kwam ik na een half uur proberen achter haha

 3. Ik heb hier een anna en een pluto. De scanner pakt ze allebei niet. Ik weet niet of dat wat extra’s geeft maar ergens toch jammer dat ze niet gepakt worden..

 4. Het werkt voortreffelijk echter met 1 groot nadeel, bij elke update van de app verdwijnen de “verdiende” stickers en sterren, daar worden de meeste kinderen (en ouders ) niet vrolijk van.
  Is nu in 1 maand tijd al 4 x gebeurt.

 5. Hoi, hier ook een electrische tandenborstel rijker en de all helpt. Maar start het bij iedereen met het sticker boekje van Monster & co? Ik zou graag die van cars willen openen, heeft iemand een idee hoe dat moet?
  Bedankt

 6. Avatar foto
  Henriette Leeuwis

  Mijn neefje heeft het continu over allerlei superhelden.
  En later als hij groot is wordt hij zelf ook echt een superheld zegt hij.
  En dan gaat hij allemaal mensen en dieren redden.
  Wat zal bij deze Avenger tandenborstel geweldig vinden.
  Want een superheld, moet natuurlijk z’n tanden poetsen met een echte superhelden tandenborstel.

 7. Avatar foto
  elisabeth maria martina

  tanden poetsen wordt een feest met als de tandenfee van frozen is geweest, leuk kado voor kleindochter lise

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven