Oranje eten voor Koningsdag, creatief èn van te voren klaar

Dit jaar zijn de voorspellingen met Koningsdag niet opperbest. Nu weet ik uiteraard niet of dat jij een hele drukke agenda hebt op deze dag, maar als je je bedenkt dat je liever thuis voor de tv eens kijkt hoe Koningsdag door het hele land gevierd wordt, dan kan een beetje oranje eten voor de sfeer geen kwaad. Ik snap dat de hollanse bitterbal makkelijker is, maar niet zo bijzonder, dat ben je toch ook met me eens? Daar komt nog eens bij dat je de snacks die in de frituur gegooid moeten worden beter kan mijden als je de ochtend na Koningsdag geen ruzie willt krijgen met de weegschaal. Met dit oranje food kan je de boel mooi opleuken zonder al teveel extra calorieën.

Oranje eten voor Koningsdag

oranje eten

Mocht je toch wat vrijmarkten gaan bezoeken, ook dan is het niet verkeerd om je naderhand even op te warmen met bijvoorbeeld een warme wortel pompoensoep. Meer oranje eten dan dat ga je niet vinden 😉 en daarnaast is het enorm lekker, ook voor de kids! Makkelijk een dag van te voren te maken zodat je op Koningsdag niet de hele dag in de keuken hoeft te staan.

oranje eten

Wil jij graag je kinderen verrassen met een heerlijke koningsdag traktatie dan zijn de prikkers van Ondeugende Spruit ook leuk om te serveren. Je kan dit oranje eten ook van te voren met je spruiten maken. Hou jij ze even lekker bezig in de vakantie en hebben zij iets om trots aan de visite te laten zien! Je hebt er niet veel voor nodig. Een kaasje, een worstje, een abrikoosje (als je daarvan houdt) of een druifje. In ieder geval wortel voor de kroontjes, dat is een must have!

Een ander oranje soepje wat er ook heel lekker uitziet is deze onderstaande. In dit geval gaat het om een paprika tomaat soepje, met wat lekkere garnering zoals uischeuten en mozzarella. Een prachtplaatje zo toch, en nog lekker ook!

oranje eten soep

Paprika tomaat soepje als oranje eten

Ingrediënten : 4 tomaten, 4 paprika’s (geel en/of oranje), 2 knoflookteentjes, mini mozzarella bolletjes, 4 lente uitjes, blokje groenten bouillon, prei scheuten, 1 groot glas water, peper en zout.

Bereiding :
1) Snijd de paprika’s in stukken,verwijder de zaden en versnipper de knoflook.
2) Stoof de paprika’s aan met de knoflook in een scheutje olijfolie.
3) Snijd de tomaten in grove stukken (witte harde gedeelte verwijderen).
4) Voeg de tomaten bij de paprika’s toe en laat alles stoven, giet er vervolgens een groot glas water bij en een bouillon blokje (naar keuze) en kruiden met peper en zout.
5) Mix alles met een mixer.
6) Hak de lente-uitjes fijn.
7) Werk je bordje af naar keuze. Ik heb gekozen voor stukjes paprika, lente-uitjes, mozzarella bolletjes en prei scheuten. Smakelijk!

Super simpel te maken zoals je ziet.

Grappig eigenlijk want ik maak zelf altijd een paprika tomaatsoep die hartstikke rood is. Ook lekker, maar misschien voor een ander moment als je bij de kleur wilt blijven! Het recept staat nog niet op MamsatWork zie ik, dus dat volgt binnenkort een keer.

oranje eten paprika snack

Oranje snack met paprika

Nog meer lekkers met paprika heeft Marijke van Easydailyfood voor je bedacht. Supersimpel te maken, lekker van kleur (net als al dat andere oranje eten) en heel waarschijnlijk ook van smaak, want paprika gevuld met roomkaas behoort toch wel tot de toppers als we het hebben over relatief gezonde, lekkere snacks. Vooral de pijnboompitjes doen het hem! Het recept ga ik niet voor je overtypen, je vindt het gewoon eenvoudig door even op de llink te klikken 😉 . Enjoy!

oranje eten

Oranjekoek als je zin hebt in zoetig

Oké, ik geef toe. Deze oranje koek is niet helemaal calorie vrij, maar wil jij als oranje eten graag wat zoetigs neerzetten in plaats van hartig? Dan is deze oranjekoek van Myfoodblog wel een heel goed idee voor je. Als ik het recept zo bekijk dan is het volgens mij wel iets waar je even de tijd voor moet nemen, maar dat komt goed uit, want op Koningsdag ben je lekker vrij 😉 , dus wat houdt je tegen! Leef je uit en maak een lekkere oranjekoek om je gezin mee te verrassen.

Heb jij nog een mooi oranje recept wat niet mag ontbreken? Let me know!

 

RECENSIEOVERZICHT
lekker
eenvoudig
Joyce van de Pas
Druk, druk, druk. Bij mij zit er te weinig uren in een dag. Herken je dat? Ik ben getrouwd en heb 2 schatten van kinderen die ik ook graag zo nu en dan achter het behang zou willen plakken. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer, eigenaar van MamsatWork.nl, en van Zazou.eu een webshop met hippe kinderkleding. Heb je vragen voor me? Mail me, ik geef je graag antwoord.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here