Orzo met scampi’s uit de slowcooker

Als werkende ouder is het vinden van de juiste balans tussen gezin, werk en een voedzame maaltijd soms een flinke uitdaging. Maar dat betekent niet dat je hoeft in te leveren op smaak! Met deze orzo met scampi’s tover je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel. De voorbereiding kost je slechts 20 minuten, waarna je slowcooker het zware werk overneemt.

Tweeënhalf uur later staat er een smaakvol gerecht klaar, perfect voor 4 personen. Dit recept is niet alleen een tijdbespaarder, maar ook een echte smaakexplosie dankzij de frisse citroen, romige kruidenkaas en sappige wokgarnalen.

orzo met scampi's gamba's wokgarnalen

Orzo met scampi’s: makkelijk en smaakvol uit de slowcooker

Het geheim van dit gerecht? De combinatie van eenvoud en veelzijdigheid. Terwijl je bezig bent met je werk of de kinderen naar hun activiteiten brengt, doet de slowcooker het werk. De orzo wordt perfect gaar en neemt al die rijke smaken van de groenten, kruiden en garnalen op. Het gerecht is een allemansvriend, ideaal voor een doordeweekse maaltijd of als je gasten verwacht en toch weinig tijd hebt.

Bovendien kun je het gerecht makkelijk aanpassen: geen bimi in huis? Vervang het door broccoli. Geen fan van champignons? Laat ze eruit of vervang ze door courgette. Dit recept past zich moeiteloos aan jouw voorraadkast en voorkeuren aan.

Graag eerst extra informatie

Ingrediënten

Wil je aan de slag met dit orzo met scampi’s gerecht? Zorg dat je ingrediënten klaarstaan, want binnen 20 minuten is jouw slowcooker gevuld en kun jij je richten op andere dingen. Het resultaat? Een heerlijk warme maaltijd waar het hele gezin van geniet!

  • 250 gram orzo
  • pakje bimi 200 gram
  • 125 gram champignons
  • 2 zoete puntpaprikas
  • 2 sjalotjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 450 gram wokgarnalen (diepvries)
  • 1 pakje kruidenkaas 150 gram
  • 1 citroen
  • handje verse peterselie
  • 1 eetlepel maggie
  • tuinkruidenbouillonpoeder
  • 250 ml water
  • peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel peterselie (kruiden)
  • 1/4 theelepel chilipoeder

Bereiding van de orzo met scampi’s

Begin met het voorbereiden van de groenten. Snijd de bimi, inclusief de steel, in fijne stukjes. De champignons kun je in dunne schijfjes snijden, terwijl je de puntpaprika in mooie reepjes verdeelt. Snipper de sjalotjes fijn, zodat ze hun smaak straks goed kunnen afgeven in de slowcooker. Wanneer alles gesneden is, doe je de groenten in de slowcooker.

Nu is het tijd om de basis van de saus te maken. Voeg de kruidenkaas toe aan de groenten, samen met een eetlepel Maggi tuinkruidenbouillonpoeder. Pers vier teentjes knoflook en meng deze door het geheel. Giet daarna 250 ml water in de slowcooker. Roer alles even goed door zodat de smaken zich al een beetje kunnen vermengen. Zet de slowcooker op de stand “high” en laat het gerecht 2,5 uur rustig garen.

Wanneer de slowcooker bijna klaar is – zo’n 30 minuten voor de eindtijd – voeg je de orzo toe. Roer de pasta goed door de groenten en saus, zodat deze het vocht kan opnemen. De orzo heeft 30 minuten nodig om gaar te worden. Roer na een kwartiertje nog even voorzichtig door, zodat de pasta niet aan de randen blijft plakken.

In de laatste vijf minuten kun je de wokgarnalen apart bereiden. Verhit een beetje olie in een pan en pers twee teentjes knoflook boven de garnalen. Voeg een snufje peper, zout, chilipoeder en de theelepel gedroogde peterselie toe. Wok de garnalen kort op hoog vuur totdat ze warm en licht krokant zijn.

Vlak voordat je het gerecht serveert, knijp je een citroen uit boven de orzo en meng je het sap voorzichtig door het gerecht. Verdeel de orzo over de borden en leg de wokgarnalen er mooi bovenop. Als finishing touch garneer je met een handje verse peterselie.

En voilà, jouw orzo met scampi’s is klaar! Perfect voor een drukke dag, maar vol smaak alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven