Oude fabriekslampen om mijn interieur een beetje op te leuken

Welke woonstijl heb jij? Ik hou van de mix van oude look en nieuwe look. Een tikkie strak en industrieel door elkaar. Met her en der een vrouwelijke touch. Love it. En ik kan best behoorlijk bezig zijn in ons huis. Maar onze lampen? Man, wat liep ik daar in achter! En ik zeg bewust ‘liep’ want de eerste stap naar nieuwe lampen in onze toko is gezet. Mooie oude fabriekslampen met een moderne touch. Ik ben er helemaal gelukkig mee, er is alleen één probleem. Dit smaakt naar meer 😉 .

Oude fabriekslampen in een modern jasje

Bij oude fabriekslampen denk jij misschien direct aan verroeste kappen en dito buismateriaal, maar dat is niet waar hoor. Je hebt allerlei verschillende soorten oude fabriekslampen. Wij hebben al iets dergelijks boven de eettafel hangen. In ieder geval het model dan, het is geen echte oude lamp uit de fabriek, dat niet. En stiekem zie je dat er ook wel een beetje vanaf. Hij is te gladjes. Check hieronder maar.

oude fabriekslampen net niet

In de tijd dat we hem kochten was ik er helemaal blij mee (dat wat er hing was helemaal niets), maar inmiddels is ook deze lamp eigenlijk wat mij betreft aan inruilbeurt toe.

Maar zover zijn we nog niet. Eerst de woonkamer, aangezien we daar hopeloos achterlopen op het gebied van licht.

Lampen in de woonkamer

Onze woonkamer heeft geen plafondverlichting. Daar heb ik destijds bewust voor gekozen omdat ik dat niet mooi vind in een woonkamer. We hebben het lichtpunt daar dan ook weg laten stuccen zodat we een mooi glad plafond hebben. Belangrijk is het dan echter wel dat je andere goede verlichting hebt. Maar ook daar ontbreekt het al jaren aan.

oude fabriekslamp, wandlamp

Lezen op de bank? Overdag kon het, maar in de avond had ik daar gewoon geen licht. Ik was simpelweg nog niet eerder tegen een mooie betaalbare lamp aangelopen die ik daar vind passen. Tot nu! Bij Directlampen liep ik tegen een paar oude fabriekslampen aan (nu ja, model oude fabriekslampen), met een scandinavische touch die ook een warme uitstraling geven. In combinatie met onze strakke gietvloer en de betonnen openhaard is dit een supermatch vind ik zelf.

Wat ik zo prachtig vind aan deze lamp is de uitstraling van het hout in combinatie met de witte kap, die licht gedeukt is her en der. Of dit nu ‘echt’ oud is of niet… het ziet er voor mij echt genoeg uit 😉 . En handig dat hij is, hij is namelijk op allerlei manieren verstelbaar.

Aan twee kanten heb ik nu zo’n mooie wandlamp hangen. Eentje bij de bank (eindelijk lezen in de avond) én eentje op de muur langs de openhaard gewoon voor een lichtpunt. Daar staat nog een vette plant voor, dus hier zie je ’s avonds eigenlijk alleen het licht door de bladeren heen komen en de hoek van het plafond verlicht. Prima.

oude fabriekslamp, scandinavische touch

Scandinavische vloerlamp

En van hetzelfde type heb ik nu ook nog een mooie vloerlamp. Scandinavische look door het hout in combi met de witte oude fabriekslamp. Hoe blij kan je zijn, haha. We wonen hier nu ongeveer veertien jaar in dit huis en dit zijn de eerste lampen waar ik echt blij mee ben en een goed gevoel over heb.

Pas nu we deze nieuwe oude fabriekslampen hebben valt me op hoe lelijk de zwarte staande lamp was die we hadden (een soort van studentenkamerlamp 😉 ) en hoe lelijk ook de rest van onze lampen ook is.

oude fabriekslampen, vloerlamp

Plafonnières

Ik heb namelijk nog een plek in de woonkamer waarvan ik niet goed weet wat ik ermee aan moet. En dat zijn de lampen hieronder.

Er moet wel iets komen, want zonder licht daar is geen optie. Het is het middenstuk tussen de kamer en de keuken in, wat het donkerste gedeelte van het huis is. Daar staat ook de piano, maar deze lampen vind ik echt zo uggly. Raar eigenlijk ook hoe je zo enorm gewend kan raken aan wat je hebt dat je het op een gegeven moment gewoon niet meer zit.

lampen in woonkamer

Met een beetje struinen op Pinterest kom ik onderstaande lampen tegen die ik zelf wel leuk vind om in plaats van deze witte bollen op te hangen. Maar ik ben ook nieuwsgierig naar wat jullie vinden passen bij de lampen die we nu net nieuw in de kamer hebben. A, B of C?

A

B

 

C

Oude fabriekslampen die niet echt zijn

Nog even terug naar de oude fabriekslampen die zo gemaakt zijn. Een groot deel van de oude fabriekslampen tegenwoordig niet ‘echt’ oud meer. Ze worden gewoon nieuw zo geproduceerd omdat er veel vraag naar is. Ik hou in ieder geval enorm van de stijl van dit soort lampen en ben vast en zeker van plan om langzaam mijn huis te voorzien van andere lampen. Ik zou nog wel een paar mooie schaarlampen willen hebben voor in de keuken, zoals hieronder.

En voor onderstaande lamp maak ik dan ook graag een plekje vrij. Hoe tof is deze!

De Man hier in huis is mij trouwens zeer dankbaar. Dankzij al mijn gezoek op Pinterest voor inspiratie ben ik ook een idee tegen gekomen voor een nieuwe lamp in de keuken boven de eettafel. Eentje die we zelf gaan maken. En als die af is… dan zien jullie dat hier vanzelf weer terug 😉 .

[button color=”lightgreen” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/” target=”blank” rel=” nofollow”]#liveandletlive[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven