‘Waaaattt?’ ‘Mam, ouders hóren niet op Instagram!’

Vraag het de jeugd en zij zullen het je vertellen… ouders horen niet op Instagram! Ze schamen zich kapot voor hun ouders en willen al helemaal niet dat je ze volgt. Stel je voor dat hun vrienden erachter komen. Wanda installeerde onlangs Instagram en kreeg de wind van voren 😉 .

Instagram, ik heb het nog niet zo lang geleden geïnstalleerd. Ik vond het knap van mezelf dat het gelukt was, en vertelde dat opgetogen tegen mijn jongste puber van vijftien jaar. Ik had enkele antwoorden verwacht. Bijvoorbeeld dat hij het knap van me vond dat het gelukt was. Of dat het leuk was, omdat we dan elkaar zouden kunnen volgen. En ook al zijn vrienden en vriendinnen. Of, nou ja, ik weet het eigenlijk niet, maar in ieder geval had ik iets positiefs verwacht.

Ouders horen niet op Instagram

Dat pakte toch iets anders uit. Ik kreeg een antwoord in de trant van dit: “Waaaat zeg je, heb JIJ Insta geïnstalleerd? Dat meeeeeeen je toch niet? Ouders horen NIET op Insta mam! Hoe kom je hier nou weer bij. Haal er maar meteen weer af!” En naar zijn oudere broer van zestien jaar: “Hoor je dat, mama heeft Insta geïnstalleerd, dat is toch echt niet normaal, zeg jij er eens wat van.” En weer richting mij: “Je haalt het er echt wel af hoor. Jeetje dit is echt niet normaal. Ouders horen thuis op Facebook, toch niet op Instagram. Ik schaam me kapot hoor.”

‘Die selfies kunnen echt niet mam!’

Ik bleef op Instagram, al is het niet heel actief. Af en toe post ik eens wat, bijvoorbeeld als ik aan het wandelen ben. Pas kreeg ik de opmerking van mijn beide pubers dat ik selfies post die echt niet kunnen op social media. Nou zag ik zelf ook wel verschil met selfies die de jeugd plaatst en die van mij, de Duck face ontbreekt bijvoorbeeld, maar zo slecht vond ik ze nou ook weer niet. Maar nu lees ik net in het boekje van een grote supermarktketen wat tips over het maken van een selfie.

Tips voor het maken van selfies

Daarin staat, ik citeer: Jezelf van voren fotograferen is not done. Kijk daar ga ik al de mist in, ik zou niet weten hoe anders eigenlijk. Er komt antwoord. Houd je camera iets boven je hoofd, draai je hoofd een beetje naar links of rechts en doe je kin omlaag. Jeetje een dergelijke pose bezorgt me een nekhernia! Adem vlak voor je de foto maakt een paar keer rustig in en uit; dan is je gezicht mooi ontspannen.

Hallo, het maken van selfies is toch geen yoga! Jeetje, selfies maken lijkt wel een vak, dit heb ik nog nooit geprobeerd. Geen wonder dat mijn selfies volgens mijn kinderen een ‘no go’ zijn. Verder staat er nog: Shinen doe je voor een rustige achtergrond die -als het even kan- past bij je haarkleur of outfit qua kleur. Uhm, dit is veel te ingewikkeld. Moet ik voortaan in camouflagepak gaan wandelen misschien? Ik weet het goed gemaakt, laat die selfies maar zitten. Schaar mij maar onder de ouders op Instagram die geen selfies maken.

Pubers en hun ouders

Ik snap het ook wel, pubers vinden alles wat hun ouders doen beschamend. Behalve als ze hen redden in een of andere al dan niet zelf veroorzaakte, situatie.

(Mam, ik heb de trein gemist, kun je me ophalen, mam, ik heb een lekke band, ben je in de buurt? Of net voor de zomervakantie nog, mijn jongste had een activiteit van school waarbij hij zijn ID-kaart bij moest hebben, wat hij dus niet had, mam wil je mijn ID-kaart brengen? Tuurlijk, ik sta nu nog met de fiets tig kilometers verderop, maar dat red ik wel in twintig minuten hoor…. Zucht.)

Dus als diezelfde ouders in de ogen van hun pubers mislukte selfies plaatsen op Instagram dan is dat natuurlijk een gevalletje; rechterhand tegen het voorhoofd drukken, ogen sluiten, en het hoofd rustig van links naar rechts bewegen. Zoals ze dit altijd doen als er eentje zich rot schaamt voor me. En ik? Ik ben voorlopig druk. Met het oefenen van selfies maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven