Oudjaar in het ziekenhuis, lekkages in huis, 7 meiden te logeren … tijd voor vakantie!

Tja, de vakantie mag dan voorbij zijn, ergens heb ik het gevoel dat bij mij de behoefte aan vakantie pas net is begonnen. Nu heb ik dat vaker hoor, na een paar weken kindervakantie. Ik schreef er eerder al een blog over ‘10x wat ik denk na twee weken kindervakantie‘. Maar de afgelopen week was dusdanig rommelig en ‘over de top’ voor een eerste januari week dat ik eigenlijk wel kan stellen dat ik weer aan vakantie toe ben. Of misschien is het maar gewoon goed dat het allemaal weer normaal wordt 😉 .

De laatste week van het jaar

Laten we even beginnen met Oudjaarsdag. Allereerst wilde Lotte wat extra tijd en aandacht, dus heb ik lekker op mijn gemakje haar haren gedaan. Krullen wilde ze. Met de Babyliss Curl Secret heb ik haar haren gekruld. Super handige automatische krultang.

krullen bij dochter
resultaat voordat ik er met mijn handen door ben gegaan.

Ze vond het resultaat fantastisch – kijkend naar de krullen- maar is toch onder de douche gesprongen en heeft haar haren weer gewassen. Waarom? Ze vond haar haar te kort geworden door de krullen, haha. Rare meid.

En dan Oudjaarsavond. Die vieren wij altijd met onze vriendengroep. Er is altijd wel een stel vrienden die niet kan, maar het merendeel is wel aanwezig. Gezellig, met de hele groep volwassenen en kids het nieuwe jaar in luiden.

Al vanaf 18.00 zijn we de hele avond samen. Super gezellig. Een tafel vol met eten, bestelde Pizza, zelfgemaakte salades en koude schotel dit keer.

eten met oudjaar

En de kids? Die spelen een slag in de rondte. Ken je dit standje nog van vroeger?

handstand met twee personen

Oudjaar vieren in het ziekenhuis

Ik was er alleen om 0.00 uur niet bij. Samen met 2 andere vriendinnen uit de vriendengroep overigens.

oudjaar in het ziekenhuis

Vriendin A lag namelijk al bijna een week in het ziekenhuis en zou Oudjaarsavond in haar eentje door moeten brengen. Op haar verjaardag notabene! Niet echt leuk natuurlijk en vriendin B opperde dan ook dat zij tegen 23.00 richting het ziekenhuis ging om vriendin A gezelschap te houden. Een fantastisch idee natuurlijk! Ik had er zelf helemaal niet aan gedacht dat dat überhaupt een mogelijkheid zou zijn, maar ben natuurlijk graag meegegaan.

Om 22.30 vertrokken vriendin B en ik dan ook richting het Jeroen Bosch ziekenhuis in den Bosch. Met mand vol eten en champagne natuurlijk! Champagne met bubbels voor ons en champagne zonder bubbels voor vriendin A. Een bijzondere Oudjaarsavond moet ik zeggen. En eentje met het meest mooie vuurwerk 😉 . Om 0.00 reden wij namelijk de gang in met vriendin A in de rolstoel voor het mooiste uitzicht. Gelukkig is vriendin A inmiddels weer thuis <3 .

Er was eigenlijk maar één minpuntje… champagne drinken met een mondkapje op… dat is écht heel irritant 😛 .

Nieuwjaarsdag bij pa en in Tilburg

Nieuwjaarsdag begon ik enorm fit natuurlijk. Geen drank op, want ik was de BOB. Na lekker thuis aangekeuteld te hebben zijn we in de middag richting papa gereden om daar ook even een theetje te doen op het nieuwe jaar. Mijn jongste broer met gezin en ook mijn zus waren er, dus gezellig vol! Carl bakt trouwens de lekkerste oliebollen van heel Nederland en nog beter… hij voorziet ons ook van een paar zakjes oliebollen die we in de vriezer kunnen gooien. Heerlijk! Dit jaar heeft hij er tegen de 300 gebakken!

uit eten tilburg

In de avond zijn we richting Tilburg gereden en hebben we met de familie van mijn schoonmoeder gegeten bij Eve. Standaard procedure op Nieuwjaarsdag. En gezellig hoor 😉 , niet dat je denkt dat ik er niks aan vind. Met een hele club volwassenen en wat minder kids als op Oudjaarsavond zien we ook de neven en nichten zo eens per jaar. En het eten is er heerlijk, dus zeker een aanrader.

Even back to normal

dierenpark plein

Woensdagochtend was het weer vroeg dag om de dieren op het dierenpark te gaan verzorgen. Leuk zo in de vakantie, want Lotte wilde graag mee helpen en haar vriendinnetje ook. En daarna moest er natuurlijk slijm gemaakt worden. Getverdemme… a mothers worst nightmare…

zelf slijm maken

Lekkages all over the place

Door de storm en de enorme regenval hebben wij (uiteraard) weer lekkages. We weten eigenlijk wel dat het boven op het dakterras niet helemaal goed zit. De dakbedekking is wel in orde maar ergens lijkt er toch wat water doorheen te komen. Of het nu door de loodslabben komt of toch een aansluiting ergens… geen idee. Er moet weer iemand komen kijken, maar dat wordt dan de zoveelste keer. Vooralsnog kijk ik dus weer tegen deze plekken aan… grrrr.

lekkage dakterras

en deze

lekkage dak

en deze

dakterras lekkage

Zes vriendinnen te logeren

Maar de belangrijkste dag van de week was wel de donderdag. in ieder geval voor Lotte. Aan het begin van de vakantie hebben we namelijk zes vriendinnen uitgenodigd die zouden blijven slapen. In tenten. En daar heeft ze het sinds die dag iedere dag over gehad natuurlijk. Afijn, deze donderdag was het zover. En dat heb ik geweten! Ook de dag erna nog 😉 , maar binnenkort meer hierover.

logeerpartij

Uit eten bij Osteria

Vrijdagavond hadden we de avond voor onszelf. De kinderen bleven alleen thuis en wij hebben met vrienden van ons heerlijk gegeten bij Osteria in sint Oedenrode. Een fantastisch restaurant waar je uitgebreid kan dineren en heerlijke gerechten op de kaart vindt. Met zorg klaargemaakt en geserveerd!

osteria sint oedenrode

En nu? Nu beginnen de gewone weken weer. En daar kan ik stiekem best wel weer van genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven