Outfit tips voor jouw perfecte dagje uit: wat trek je aan?

Het hangt er natuurlijk helemaal van af waar je naartoe gaat wat de perfecte outfit voor dat dagje weg zal zijn, maar in dit artikel geef ik je in ieder geval graag wat outfit tips voor je dagje weg in verschillende situaties.

Er zijn qua outfit namelijk best een aantal dingen waar je rekening mee kan houden als je een dagje weg gaat. Sta jij daar bij stil als je op pad gaat?

Welke outfit je aantrekt en welke bijpassende schoenen je bijvoorbeeld voor dat dagje weg uitkiest? Ik heb het echt moeten leren en ik merk bijvoorbeeld ook aan Lotte dat dit niet altijd vanzelfsprekend is.

Die maakt haar outfit keuze voor een dagje weg eigenlijk op basis van wat ze mooi vindt en vergeet daarbij soms de praktische kant.

Bij deze dus niet alleen de mooie look, maar ook praktische tips voor je outfit tijdens een dagje weg!

outfit tips voor een dagje weg

Outfit tips voor een dagje weg

Ik ga je onderstaand een aantal tips geven en neem daarbij gelijk even de situaties met je door waarbij die outfit tip een ‘go’ of een ‘no go’ is.

1. Draag laagjes als je op pad gaat

Of het nu zomer of winter is, als je niet goed weet waar je tijdens je dagje weg terecht gaat komen dan doe je er verstandig aan om deze outfit tip in je achterhoofd te houden. Draag laagjes.

Kies bijvoorbeeld voor een fijne broek met daarop een shirt, een blouse én een vest. Dat vest kan je uittrekken als je het te warm krijgt overdag. Maar beland je op een terrasje wat later op de avond of maak je plotseling nog een mooie strandwandeling terwijl het flink waait aan de kust?

Dan ben je me zeker dankbaar met deze tip!

2. Tips over wel of geen jeans outfit bij een dagje weg

Jeans is natuurlijk bij uitstek geschikt voor een dagje weg. Omdat er zo’n enorme keuze is in dames jeans is er altijd wel een exemplaar dat bij jouw dagje weg past.

Eerlijk gezegd draag ik zelf maar weinig andere broeken dan een fijne spijkerbroek. In het geval van lange wandelingen zeker, maar ook als ik de stad in ga en zelfs als ik naar een wat chiquer event ga vind ik bijvoorbeeld een flared jeans heel goed kunnen.

Mijn flared jeans is alleen wat aan de lange kant, dus die draag ik alleen met mijn cowboy laarzen eronder waardoor ik liefst geen boswandelingen maak in deze outfit.

Maar als ik weet dat ik na mijn dagje weg bijvoorbeeld ook aansluitend nog een avondje uit gepland heb, dan past deze outfit zeker!

3. Welke tas neem je mee?

Afhankelijk van wat we op ons dagje weg gaan doen kies ik ook mijn tas uit bij die dag. Vooropgesteld dat ik geen enorme tassencollectie heb, en ook niet altijd een tas meeneem kan ik natuurlijk niet ontkennen dat je zo nu en dan een tas nodig hebt.

Ga je bijvoorbeeld de stad in, dan is het wellicht handig om een grotere tas mee te nemen zodat je ook je aankopen gelijk kwijt kan in je tas.

Maar bij een dagje weg richting een festival heb ik het liefst zo weinig mogelijk bij me en zéker geen grote tas bij mijn outfit. Ik kies er in dat geval voor een klein smal tasje dat ik crossbody kan dragen zodat het niet gejat kan worden waar precies mijn telefoon en mijn geld in past. Meer is niet nodig.

4. De schoenen bij je outfit

Kies voor makkelijke schoenen als je weet dat je veel meters gaat maken.

We weten allemaal dat dit hakken je zo tof staan, maar ga je een dag de stad in, of lekker varen door de grachten van Amsterdam óf maak je flinke wandelingen tijdens je dagje weg, dan zijn sneakers je de beste tips voor je outfit.

Kies voor een leuk sportieve sneaker die niet alleen lekker loopt, maar er ook nog eens tof uitziet onder meerdere outfits. Zo kan je de sneakers gebruiken onder een leuke rok, maar ook onder een fijne jeans.

5. Comfortabele kleding outfit tips dagje weg

Als laatste wil ik je nog een tip geven voor het dragen van comfortabele kleding.

Als je denkt aan comfy kleding dan hoeft dit niet persé een joggingbroek of hoodie te zijn natuurlijk. Weet jij al van tevoren dat je tijdens je dagje weg veel reist en wandelt bijvoorbeeld, maar wil je er ook een beetje gekleed uitzien en past een jeans even minder goed?

Denk dan eens aan bijvoorbeeld een broek van travelstof. Deze stof kreukt niet, zit super comfortabel en bij het juiste model en merk staat hij ook nog eens heel gekleed. Een echte musthave in je basis garderobe dus.

Heb je naast de outfit voor een dagje weg nog meer praktische tips nodig over wat handig is om mee te nemen, bekijk dan deze checklist.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven