Over dromen en ambities gesproken

’’Nou, ik wil vliegen!’’, was het antwoord op mijn vraag wat zij erg graag zou willen in mijn fotostudiootje.

Zes jaar was ze, een prachtig meisje met grote sprekende ogen. Ze mocht ook op de foto. Haar broertje was mijn model voor een project maar zij had gevraagd of ze ook op de foto mocht en weersta dat maar eens, ik kan dat niet. Dus daar was ze, in een prachtige Tinkerbell jurk, haren mooi, opgemaakt als een klein sprankelend elfje compleet met toverstafje met denkbeeldig goudstof.
Ze keek me aan alsof dat ook doodnormaal was dat ik mensen in mijn fotostudiootje liet vliegen en wie ben ik om die droom dan in stukken te smijten met een: ‘’Dat gaat niet’’.
‘’Natuurlijk, dat doet Tinkerbell’’, zei ik net zo ernstig, met een op volle toeren werkend brein hoe ik dat nou toch ging doen. Ze knikte blij dat het geregeld was en stapte richting flitslampen, klaar om de lucht in te gaan. Haar moeder en ik keken elkaar lachend aan.

Met wat kunst en vliegwerk lag ze niet lang daarna op een soort tafeltje met gespreide armen en ze deed of ze vloog en wij speelden mee.Dus ze vloog en hoe! Zoals kinderen kunnen fantaseren vloog zij door mijn studiootje al lag ze stil op de tafel. Haar broertje zat op de grond met zijn rug tegen de muur, keek toe en vond het prachtig hoe zijn zus daar rondvloog. ‘’Goed hè!’’, zei hij. Helemaal mee in de fantasie ging hij.

Blij vertrokken ze en ik heb met een foto bewerk programma de tafel weg gehaald zodat zij ook echt op de foto vloog. Het resultaat klopte nu met het magische moment in de studio.

Met een hoop fantasie en meegaan in de fantasiewereld van kinderen worden erg veel dingen mogelijk, zelfs vliegen. Het is dan ook mijn ambitie om dit soort prachtige fantasie dromen nooit weg te wuiven met een ‘‘Onmogelijk!’’ Ik zal dit niet doen als ik met kinderen werk en ik zal dit ook niet doen in het gewone dagelijkse leven.

Vliegen zal ik nooit maar ik zal zoveel mogelijk nastreven dingen te doen die mij het gevoel geven dat ik vleugels heb.

1 gedachte over “Over dromen en ambities gesproken”

  1. Avatar foto
    Jeanne van Dijk

    Wat een prachtige foto, het lijkt echt alsof ze vliegt!
    Wat zal het je een goed en mooi gevoel gegeven hebben dit voor dit meisje te kunnen betekenen.

    Je laatste zin vind ik echt inspirerend…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven