Over MamsatWork, over mij en over mijn team

MamsatWork is een plek voor alle vrouwen die werk en privé graag combineren. Die zichzelf willen ontwikkelen terwijl ze moeder zijn, en daarnaast op een praktische manier invulling willen geven aan hun werkende leven. Vrouwen die tijd willen besparen door handige tips van andere vrouwen, door praktische oplossingen te gebruiken voor allerlei momenten in hun leven .

‘Moeders werken voor een tweede auto of de derde vakantie.’ ‘Een werkende moeder dumpt haar kinderen op de crèche.’ ‘Als je fulltime wilt blijven werken, moet je geen kinderen nemen.’ ‘Carrièretijgers zijn het.’ ‘Ja, met een huisman thuis zou ik het ook wel kunnen!’

Zomaar een greep uit de veronderstellingen en vooroordelen die er bestaan als het gaat om een werkende moeder. Hiernaast zijn er ook een hoop synoniemen in omloop, zoals carrièremoeder, jongleur, multitasker, wondermama, loedermoeder of moederende zakenvrouw.

Ook de onderzoekers zijn er maar druk mee. Het ene onderzoek wijst uit dat kinderen van werkende ouders dikker zijn en eerder ontsporen. En volgens het andere zijn ze juist zelfstandiger en scoren ze hoger op cognitieve ontwikkeling.

Ben je een werkende moeder of ploetermoeder?

Tijd om alle meningen naast ons neer te leggen en naar ons eigen gevoel te luisteren!

Wie is MamsatWork ?

werkende moeder

MamsatWork is als platform gestart door mijzelf, Joyce van de Pas. Gewoon een werkende moeder die haar gezin, ambitie en eigen wensen probeert te combineren en daar haar handen vol aan heeft. Een beetje zoals alle werkende moeders, denk ik dan.

Van fulltime werkende moeder voor de baas ben ik in 2010 in het diepe gesprongen en eigen baas geworden. Inmiddels durf ik te zeggen dat ik succesvol ben in het bloggen en online ondernemen. Maar daar gaat het eigenlijk niet om.

Want naast mij zijn er nog vele anderen natuurlijk 😉 . Vrouwen die naast hun gezinsleven ook kiezen voor een carrière en/of een eigen ontwikkeling op een andere manier. Omdat ze daar blij van worden. Omdat ze financieel onafhankelijk willen zijn of simpelweg kostwinner zijn. Omdat ze graag anderen willen bijstaan of omdat ze nu eenmaal graag bezig zijn. En dat is hun goed recht.

De meningen over ‘ons werkende moeders’ zijn verdeeld. De een roept vol respect en lof over ons, de ander bekritiseert tot en met. Maar 1 ding staat vast: het is óns leven!

Waarom een website voor de werkende moeder?

  • Omdat wij zo vaak ons organisatorische talent gebruiken en handige tips altijd welkom zijn;
  • Omdat het combineren van al onze rollen simpelweg wel eens lastig is;
  • Omdat we allemaal in dezelfde zoektocht naar balans zitten;
  • Omdat wij wel eens de meningen van anderen willen weten en willen discussiëren;
  • Omdat de vrouwelijke touch in organisaties te vaak ontbreekt en we een betere man-vrouw-balans op de werkvloer aanmoedigen;
  • Omdat wij onszelf en elkaar het leven makkelijker én leuker willen maken.
  • Omdat me-time en een eigen plekje op het net onmisbaar is.

Daarom!

We hebben een plek gecreëerd waar ‘erkenning en herkenning’ centraal staan voor de werkende moeder en waar met een knipoog geschreven wordt over vanalles. Een lifestyle blog waar meningen geventileerd worden en waar nuttige informatie gedeeld wordt. Maar bovenal een site waar je gewoon even lekker rondsnuffelt! Een site waar je – met een kop koffie of thee – even lekker voor gaat zitten en waar inhoudelijk interessante en informatieve artikelen én herkenbare en grappige verhalen van andere werkende moeders elkaar afwisselen.

Voor wie is MamsatWork?

MamsatWork is voor elke vrouw die naast haar gezin ook haar eigen ontwikkeling opzoekt. Voor elke vrouw die naast haar gezin nog werkt; voor een baas óf bijvoorbeeld in een eigen zaak. Het percentage moeders met minderjarige kinderen dat werkt, is in Nederland ruim 70%! We richten ons op de vrouw die fulltime óf parttime werkt en daarnaast vaak nog een huishouden te runnen heeft. Op elke vrouw – jong of oud – die middenin het leven staat. Op de vrouw zonder, met 1 kind of met 8 kinderen… En alles daartussenin! Of je kinderen nog thuis wonen of al het huis uit zijn, het maakt niet uit. Kortom: we richten ons op iedere vrouw die graag leest over de combinatie van werken en het runnen van een gezin/huishouden, de balans tussen werk en privé en alles daaromheen.

Uiteraard zijn ook de vaders, opvoeders, oma’s en opa’s en gastouders van harte welkom op deze website. Of ze nu werken of niet werken, veel informatie is voor iedereen interessant!

De artikelen die op deze site geplaatst worden, worden nagekeken door de tekstredactie. Taalfouten leiden tot ergernis bij onze lezer(s) en deze willen wij dan ook graag voorkomen. Kom je hier toch fouten tegen? Schroom dan niet ons daarop te attenderen. Waar mensen werken worden nu eenmaal fouten gemaakt. En fouten zijn er om van te leren!

Scroll naar boven