Over sex, fietsen en wc-papier, door Ingrid de Bruijn

In ons land wordt heel wat af geanalyseerd. Zo weten we precies hoe vaak de gemiddelde Nederlander sex heeft per week, hoeveel fietsen hij in de schuur heeft staan en dat hij die sex veelal op een oude fiets heeft geleerd. Wat we volgens mij niet weten is hoeveel wc-papier de gemiddelde Nederlander nou precies gebruikt.

Het is ongetwijfeld zo dat daar ooit een keer door iemand onderzoek naar is gedaan. Toch kan ik er zo snel niet iets over terugvinden. Misschien is het wel daarom dat dit mij op een of andere manier intrigeert. Buiten het feit natuurlijk dat er hier in huis gemiddeld zo’n twintig rollen per week doorheen gaan.

Nu zou je denken dat in een gezin met vijf mannen het verbruik niet al te hoog zou zijn. Laten we eerlijk zijn, als je er goed over nadenkt zou je tot de conclusie moeten komen dat een vrouw meer papier gebruikt dan een man. Wij hebben namelijk twee kanten waar we het papier voor nodig hebben. De man in principe maar één. De andere zijde laten ze als het goed is uitdruppelen alvorens hem weer terug in de broek te stoppen. Als je zou willen, kun je een man regelmatig betrappen op weinig geduld, tenminste wanneer je let op de sporen die veel kerels op de buitenzijde van hun broek achterlaten. Aangezien dit nogal gênant over kan komen, wordt daar meestal niets van gezegd.

Komen we terug bij de vrouw: omdat wij meerdere malen per dag het toilet bezoeken, zou het niet meer dan normaal zijn, dat ons gemiddelde papierverbruik een stuk hoger is dan dat van de man. Inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat dit niet zo is. In ieder geval niet bij mij thuis. Wat die kerels er hier in huis gemiddeld per dag aan papier doorheen draaien, grenst bijna aan het ongelooflijke. Geen idee wat ze er allemaal mee doen. Misschien vouwen ze er wel vliegtuigjes van terwijl ze op hun gemak een kwartier op het kleinste kamertje doorbrengen. Want ook de duur van het bezoek ligt een stuk hoger dan dat van een vrouw.

Persoonlijk heb ik altijd zo iets van: moet dat nou allemaal zo lang duren? De heren nemen er echter alle tijd voor. Als het even kan gaat er nog een krant, een sigaret en de Donald Duck of de VI mee. Als je dan na verloop van tijd op de deur bonst om te vragen waar ze in godsnaam allemaal mee bezig zijn, krijg je vaak een geïrriteerd antwoord in de trant van: mens zeur niet, ik zit net. In jouw ogen misschien wel, maar in de tijd dat jij daar zit te …… Ja wat zit je daar nou eigenlijk te doen? In de tussentijd heb ik koffie gezet, de vaatwasser uitgeruimd en had ik graag nog even de krant gelezen, ware het niet dat jij die hebt meegenomen. Dus als het mijnheer enigszins past, zou ik het erg op prijs stellen als je nu eindelijk eens zou doortrekken, neehee niet weer de hele rol, en dan nu de krant aan mij zou geven.

1 gedachte over “Over sex, fietsen en wc-papier, door Ingrid de Bruijn”

 1. Oei! Hoe herkenbaar met vier mannen in huis
  kon ik me ook serieus blijven verbazen.
  Inmiddels hebben we de toiletten verdeeld.
  Dames boven, Heren beneden en het toilet zit
  ook niet in mijn Huishoudelijke Takenpakket.
  Want met hun brandweeerwens & werkelijkheid
  ga ik daar echt niet meer aan beginnen.
  Geweldig geschreven, altijd fijn om te lezen
  dat het bij een ander niet ander is…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven