Overgang en huidverzorging, ik testte producten voor je uit.

Alleen al de naam klinkt heerlijk. Liquid Laser. Ik ben nu al verliefd 😉 . Als proefpersoon deug ik echter van geen kanten, want ik ben nog niet in de overgang. Maar lees vooral verder!

Onlangs kreeg ik een persbericht binnen over Liquid Laser. Een persbericht met veel tekst, waar ik normaliter niet zo van ben, maar een aantal krachtige termen wekte wel mijn interesse. Revolutionaire nieuwe productlijn. Onsterfelijke kwal (ja ècht!). Innovatieve mix. Overgang. En dan de naam Liquid Laser. Ik was gefascineerd. Dus toch maar het hele persbericht gelezen en mijn fascinatie werd alleen maar groter. Nu zit ik momenteel nog niet in de overgang zoals eerder gezegd (gelukkig), maar toch voel ik mijn lijf veranderen. Aan de hand daarvan besloot ik om contact op te nemen met de leverancier van dit product.

overgang_huidproducten

Wel of niet in de overgang, je kiest een passend product

Op mijn wenken bediend met uitstekende kennis word ik geïnformeerd over Liquid Laser en het feit dat een review daarover voor mij nog niet zinvol is. Waarom niet? Omdat ik nog niet in de overgang ben. Zo simpel is het. En daar hou ik van. Er wordt me niets aangesmeerd om te proberen maar er wordt advies gegeven. De producten van Liquid Laser zijn ontwikkeld voor de veranderende huid in de menopauze. Als je bijvoorbeeld de Liquid Laser Super Anti-ageing Balm op een ‘jonge’ huid zou aanbrengen, dan wordt deze als zeer vet en plakkerig ervaren omdat de jonge huid een zo rijke balm nog niet nodig heeft. En dat is jammer, want voor de huid in de overgang is deze wel heel geschikt.

Als alternatief heb ik wel de Liquid Gold With Love kit gekregen om te proberen. En dat heb ik gedaan. In een prachtige verpakking zitten 3 tubes met inhoud die ik graag wil uitproberen. En ook nog handig om mee op vakantie te nemen. Een Daily Essential Moisturiser, de Liquid Gold Rejuvenating Cream en de Liquid Gold Smoothing and Perfecting Mask. Klinkt prachtig in het Engels vind je niet?

Het nemen van een masker wat 10 minuten moet blijven zitten heb ik nog niet uitgeprobeerd, aangezien ik me hier niet met een masker op mijn gezicht in het zonnetje zie zitten en het te heet is om binnen te blijven. Maar de Daily Moisturizer en de Rejuvenating Cream moeten eraan geloven. Ik open de tube door het afsluitfolie eraf te halen en verwacht een bepaalde geur. Maar ik neem niets waar. Nu kan dat liggen aan mijn in-de-autoreis-naar-Frankrijk-opgelopen-airco-verkoudheid maar als er al een geurtje aan zit dan is die zeker niet hevig aanwezig. Persoonlijk vind ik dat prima, op een of andere manier komt het op mij dan ook ‘groener en beter’ over. Maar ik kan me voorstellen dat er dames onder ons zijn die wel graag een geurtje smeren.

De cream smeert in ieder geval makkelijk, je hebt er niet veel van nodig om je hele gezicht te voorzien èn hij tret makkelijk in. Daarnaast is hij niet echt plakkerig. (Toch maar goed dat ze me getipt hebben over deze cream in plaats van de Liquid Laser die voor de huid in de overgang is). Ik heb overigens ook een sample van Liquid Gold with Glycolic Acid gekregen, een voor mij onbekend product wat als exfoliant gebruikt wordt. Verderop leg ik daar meer over uit.

Glycolzuur voor huidverbetering

Naarmate we ouder worden en richting de overgang gaan heeft onze huid meer en meer behoefte aan goede verzorgingsproducten. Maar wat is goed hoor ik je denken. En terecht. Want zie uit al die merken en verschillende type producten maar eens iets te kiezen. Waar je in ieder geval naar kan kijken is de hoeveelheid glycolzuur die in het product verwerkt zit.

Glycolzuur is een (fruit)zuur dat binnen de cosmetische wereld breed ingezet wordt. Het wordt gewonnen uit rietsuiker en is in staat om in de diepere huidlagen door te dringen, daar waar het echt nodig is. Het gaat echter om de verhouding gycolzuur èn ph-waarde die zorgt voor de effectiviteit van je product. Hoe lager de ph hoe dieper het product kan doordringen en hoe hoger het glycolzuur percentage ligt, des te meer effect.

Bij de Liquid Gold lijn heeft ALPHA-H er dan ook voor gezorgd dat de samenstelling zo goed mogelijk is. Op internet is er al veel te lezen over de producten van ALPHA-H en ik vind het dan ook leuk om zelf te ervaren dat het echt werkt. Nu, na anderhalve week gebruik, lijkt mijn huid inderdaad een frissere teint te hebben (ok, de Franse zomerzon helpt ook een handje, maar toch). En de fijne lijntjes lijken nog fijner te worden. Fijn 😉 !

overgang_en_liquid_gold

Het gebruik van exfoliant heb ik me even in moeten verdiepen. Het is me wel duidelijk dat er een volledige wereld is waar ik niets van weet 🙂 , of niets van wist moet ik zeggen. Inmiddels ben ik ermee bekend en heb ik het ook uitgeprobeerd. Een exfoliant is een huidverzorgingsproduct waarmee je dode huidcellen verwijderd. Het is echter geen scrub maar werkt op basis van (daar heb je het weer) Glycolzuur. De sample die ik heb ontvangen is dan ook een tonic. Je reinigt je huid en dept daarna de tonic met een wattenschijfje op je huid. Heb je nog nooit een exfoliant gebruikt, dan moet je rustig aan opbouwen omdat het door de hoge concentratie een diepe peeling is die bij verkeerd gebruik ook irritatie kan opwekken. Een exfoliant doet overigens meer dan een peeling alleen. Het kan onder andere de collageen productie stimuleren wat weer uitstekend nieuws is voor de huid die in de overgang is of daar tegenaan zit 🙂 . In ieder geval voel ik na een nacht gebruik een effect waar ik blij van word.

ALPHA-H, huidverzorging en overgang

De drijvende kracht achter dit bedrijf is Michelle Doherty. Na jarenlang een ernstige vorm van acné gehad te hebben is zij gedreven om producten te ontwikkelen die daadwerkelijk resultaat opleveren voor mensen met onder andere acné, vale teint, verslapping van de huid als gevolg van ouder worden en overgang, fijne lijntjes en ga zo maar door.

Haar streven is om ervoor te zorgen dat vrouwen er goed uit zien, ook zonder het gebruik van make up. Dat ze vol zelfvertrouwen naar buiten gaan en blij worden als ze in de spiegel kijken. En van de overgang word je toch al chagrijnig genoeg!

Wil jij het ook eens proberen? We mogen een Liquid Gold With Love kit verloten onder de deelnemers van deze winactie. Leuk toch? Kan je het zelf ervaren. Meedoen aan de actie kan door onderstaande formulier in te vullen en op facebook onder deze post aan te geven waarom jij graag de Kit wil winnen. De actie loopt tot 10 September 2015.

[Form id=”95″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven