Overhangende oogleden met bovenooglidcorrectie verholpen

Een half jaar geleden is het alweer dat ik mijn overhangende oogleden liet corrigeren door middel van een bovenooglidcorrectie.

Wat was ik toch zenuwachtig jongens, onvoorstelbaar. Ik geloof niet dat er ooit eerder iets is geweest waar ik zo zenuwachtig voor was, dan deze operatie van mijn overhangende oogleden. Zelfs niet mijn eerste kus alhoewel dat dicht in de buurt komt 😉 .

Overhangende oogleden verwijderen met bovenooglidcorrectie

Vlak na de bovenooglidcorrectie heb ik al een blog geschreven over het verloop van mijn ooglidcorrectie met voor en na foto’s, gewoon om eens een goed beeld te geven over de operatie. Niet alleen met foto’s, want die vind je wel meer op internet, maar met het complete verhaal. Het verhaal van A-Z.

Waarom?

Omdat ik dat zelf niet echt uitgebreid kon vinden. Ja, er is voldoende info te vinden van de klinieken die een bovenooglidcorrectie uitvoeren bij overhangende oogleden, maar ik wilde graag ervaringsverhalen van anderen lezen.

Had ik meer ervaringsverhalen kunnen lezen dan waren mijn zenuwen misschien ook wat minder geweest.

Ik beschrijf in dat blog dan ook alles waar ik zelf tegenaan ben gelopen. Heb je overhangende oogleden of wallen onder je ogen en twijfel je zelf over de operatie? Dan raad ik je aan om dat blog waar hierboven naar gelinkt wordt dus even rustig te lezen.

Pak er vooral een kop koffie of thee bij het is namelijk nogal uitgebreid.

Overhangende oogleden, vóór operatie
Overhangende oogleden, vóór operatie
overhangende oogleden, bovenooglidcorrectie
Oogleden na bovenooglidcorrectie

Om het verschil van voor en na te zien hoef je alleen maar bovenstaande foto’s te bekijken. In de auto was ik trouwens op weg naar Kliniek Veldhoven voor de operatie, dus daar had ik geen make-up op.

De make-up die ik overigens op de foto ná de bovenooglidcorrectie op heb… die zou je op foto 1 niet eens zien omdat dit volledig onder mijn overhanden oogleden weg zou vallen. En tegenwoordig heb ik zelfs een eyeliner van permanente make up, dus heb ik er helemaal geen omkijken meer naar.

Steun en veel vragen van anderen

Inmiddels ben ik alweer een half jaar verder. Tjee, de tijd vliegt. Vlak na mijn verslag over de operatie aan mijn overhangende oogleden heb ik zoveel lieve reacties ontvangen, hartverwarmend.

Zeker ook omdat ik het best spannend vond om alles zo op internet te zetten. Het zijn nu eenmaal niet mijn beste foto’s zeg maar.

Daarnaast heb ik ook veel mailtjes ontvangen met vragen erin. Van mensen die het zelf overwegen maar toch nog niet zover zijn dat ze de beslissing durfden te maken. Van een aantal weet ik dat ze inmiddels zelf ook een operatie van hun overhangende oogleden ondergaan hebben.

Een daarvan is mijn broer! Hij is 14 jaar ouder dan ik, en was voor mij de stimulans om mezelf van mijn hangende oogleden te ontdoen.

Het idee dat ze zover zouden gaan overhangen als bij hem… daar kreeg ik een beetje de kriebels van. Nu had hij daar psychisch geen last van, maar fysiek wel (eigenlijk het tegenovergestelde van mij). Zijn ogen zaten echt gewoon verder dicht. Hij heeft de operatie overigens in het ziekenhuis ondergaan.

Waar laat je je bovenooglidcorrectie uitvoeren?

  • Kliniek
  • Ziekenhuis
  • Huisarts

Kliniek

Er zijn verschillende plekken waar je terecht kan voor je bovenooglidcorrectie. Ik heb zelf mijn ooglidcorrectie ondergaan in Kliniek Veldhoven, en ben daar echt heel erg tevreden over.

Voor mij was dit maar een half uurtje rijden, lekker dichtbij dus. Woon jij niet in Brabant, dan zijn er vast andere klinieken waar je ook goed terecht kan. Laat jezelf adviseren!

Ziekenhuis

Mijn broer heeft de bovenooglidcorrectie overigens laten doen in het ziekenhuis. Aangezien een operatie in een kliniek niet altijd wordt vergoed door je verzekering, zou dit een optie kunnen zijn. Mijn operatie werd sowieso niet door de verzekering gedekt, dus ik kon ‘kiezen’.

Ik heb mijn broer volledig gevolgd in zijn operatie en stond eerlijk gezegd versteld van de ‘soepele’ manier waarop hij daar te woord is gestaan en ingelicht is.

Had ik een lijstje vol met dingen waar ik aan moest voldoen voor de operatie en zaken waar ik rekening mee moest houden na de operatie… hij wist eigenlijk van niets.

Volledig verbaasd heb ik hem ‘mijn’ reglement doorgegeven. Ik weet nog dat ik bij mijn bovenooglidcorrectie ervan baalde dat ik 3 weken mijn lenzen niet in mocht en geen make-up op mocht… nu achteraf ben ik er blij om. Better safe then sorry, nietwaar?

Huisarts

Een vriendin van me heeft haar ooglidcorrectie laten doen bij de huisarts. Nu heb ik best een hoge pet op van mijn huisarts, maar mijn overhangende oogleden laten corrigeren daar? No way!

Alhoewel vriendin wel tevreden is met het resultaat, dus het is niet gezegd dat ze het niet kunnen uiteraard. Ik voel me zelf gewoon beter bij een specialist.

Het resultaat van de gecorrigeerde overhangende oogleden na een half jaar

Bij mijn laatste controle was de chirurg erg tevreden -en ik uiteraard ook, maar dat was ik al na twee weken! Wel heb ik de afgelopen maanden gezien dat er nog steeds verdere verbetering in zat. Fijn.

Na bijvoorbeeld een enkele slechte nacht met weinig slaap, of een paar wijntjes de avond ervoor, merkte ik in de ochtend dat mijn oogleden nog even iets dikker waren. Vocht.

Dat is een duidelijk kenmerk van het feit dat de genezing nog steeds aan de orde is. Na een paar uurtjes is dat dan weer weggetrokken.

overhangende oogleden litteken na operatie

Littekens half jaar na ooglidcorrectie

Van de littekens is echt helemaal niets meer te zien, fantastisch gewoon. Bij mijn linkeroog heb ik de eerste maanden nog een klein beetje rood gezien, maar ook dat is volledig verdwenen. Knap toch dat ze dat zo goed kunnen herstellen. Nu heb ik goed gesmeerd met littekencrème natuurlijk, maar toch.

Wel draag ik nu nog steeds een zonnebril als ik buiten in de zon ben. Ik wil natuurlijk liever niet het risico lopen dat er toch nog iets van verbranding optreed door de zon.

Weg overhangende oogleden

Wat ben ik toch blij dat ik deze beslissing genomen heb. Ook al was het spannend, ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Nu ja… heel even dan, toen ik na de eerste nacht in de spiegel keek, haha. Als ik nu die foto terugzie dan sta ik er versteld van dat dat allemaal goed gekomen is.

Maar als ik het verschil zie tussen mijn overhangende oogleden voor de operatie en mijn ogen na de bovenooglidcorrectie, dan kan ik niet anders dan heel tevreden zijn. Ik heb mijn ogen weer terug! Hoe sta jij tegenover plastische chirurgie?

Heb jij last van overhangende oogleden en heb je al eens gedacht aan een operatie? Zo ja… wat houdt je tegen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven