Logeren op de waddeneilanden, waar overnacht je?

Het stadsleven even helemaal beu en toe aan de broodnodige ontspanning? Je hoeft het niet persé ver te zoeken! Ga eens met (of zonder) je hele gezin naar de Waddeneilanden: een prachtig en zeer bijzonder gebied in het uiterste noorden van Nederland. We hebben wat leuke adresjes voor je verzameld als je wilt overnachten op de Waddeneilanden. De vijf bewoonde waddeneilanden van Nederland zijn Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Ken je ze nog van je aardrijkskunde les?

Overnachten op de Waddeneilanden

Op elk van de eilanden is het op en top genieten van het strand, de duinen, de zee en van het uitzicht op de weidse landschappen en de open horizon. Ervaar het eilandgevoel, het ritme van eb en vloed en geef je over aan de totale ontspanning, die de rust en de ruimte met zich meebrengt. Ik kan het me nog zo goed herinneren! Vroeger ging ik met mijn ouders jaarlijks naar Texel. Alleen al de veerboot om over te steken … superspannend! Net zo spannend als het overnachten in de Beekse Bergen!

Met de tent naar de Waddeneilanden of op een andere manier?

Nu sliepen we destijds in een tent en droomde ik nog over olifanten op het dak, als ik nu weer zou gaan dan zou ik voor een wat andere setting kiezen. Maar dat kan… er is namelijk keuze genoeg. Accommodatiemogelijkheden te over op de Waddeneilanden van Nederland, wat dacht je van bijvoorbeeld een verblijf in een bungalowpark of een logeerpartij in een bed and breakfast of hotelletje?

Vakantie en overnachten op de Waddeneilanden

Boek eens een midweek op één van de waddeneilanden, waar vanuit je de andere eilanden gemakkelijk kunt bereiken met die (voor mij zo) bijzondere veerboot.

Wil je overnachten op de Waddeneilanden, dan is Landal uitstekend vertegenwoordigd. Op alle Waddeneilanden kan je daar namelijk overnachten op een park, en op Texel en Terschelling hebben ze maarliefst 3 parken waar je uit kan kiezen.

Overnachten op de Waddeneilanden, Texel

Verblijven op Texel

Texel is het grootste eiland van het gehele waddengebied en herbergt een aantal prachtige natuurgebieden. Je maakt kennis met de natuur, de karakteristieke dorpjes en de zeehonden die zich op de waddeneiland en zandplaten ophouden. Overnachten op het Waddeneiland Texel biedt meer dan voldoende keus. Natuurlijk worden er op de eilanden diverse activiteiten aangeboden zoals wadlopen, watersportrecreatie, golfen en paardrijden. Over dat paardrijden kan ik ook nog fantastische verhalen vertellen trouwens 😉 . Het bekendste is het Nationaal Park Duinen van Texel. Maar net zo fraai zijn de natuurgebieden De Slufter, De Muy en De Schorren. Bossen, duin en strand, het is ruimschoots aanwezig op Texel.

Hou je van dorpjes ? Dan zijn de dorpen Den Burg, Den Hoorn en natuurlijk De Koog (het dorp waar het museum Ecomare gevestigd is, compleet met zeehondenopvang) zeker de moeite waard. Ook biedt (de omgeving van) dit dorp nog vele andere faciliteiten,waaronder een kartcentrum en een subtropisch zwembad.

Naast Landal kan je hier ook goed bij StayOkay Texel terecht als je wilt overnachten op de Waddeneilanden. 

waddeneilanden vlieland

Vlieland bezoeken en blijven overnachten?

Vlieland, makkelijk te bereiken vanuit Texel, heeft een totaal andere ambiance. Het is het decor van de televisieserie Dokter Deen. Ben jij ook liefhebber? Deze serie is ook daadwerkelijk op dit Waddeneiland opgenomen.

Oost-Vlieland is het enige dorp op dit eiland, maar ook een zeer levendig dorp, leuk om te overnachten op de Waddeneilanden. De Dorpsstraat is een luxe winkelstraat in het centrum van het dorp en wordt beschouwd als de P.C. Hooftstraat van Vlieland. Het andere dorp West-Vlieland werd in 1736 weggespoeld door de zee. Op dat gedeelte van het eiland is er een grote zandvlakte ontstaan, genaamd de Vliehors. Dit gebied staat ook wel bekend als de ‘Sahara van het noorden.’

Wil je graag naar Vlieland en daar ook een tijdje verblijven? Ze hebben een aantal leuke hotels en logies om te overnachten op Vlieland.

overnachten waddeneilanden terschelling

Overnachten op Terschelling

Terschelling, het eiland van de vier seizoenen, biedt veel natuurschoon: heide, bossen, duinen en brede stranden, waar het heerlijk vertoeven en prachtig plezier maken is. Terschelling staat garant voor rust en ruimte. Goed om lekker je hoofd leeg te maken. Wil je overnachten op dit Waddeneiland maak dan ook een mooie wandeling naar de legendarische vuurtoren de Brandaris. Deze staat nog op mijn verlanglijstje. Andere activiteiten die je hier kan ondernemen zijn o.a. vliegeren, strandzeilen en kitesurfen.

Ook op Terschelling is Landal goed vertegenwoordigd 😉 , maar wil je liever iets anders, zoals bijvoorbeeld een lekker hotelletje? Check dan deze site even om te overnachten op de Waddeneilanden. Leuke kortingen!

waddeneilanden

Op Ameland vertoeven

Duinen, bos en kwelders kenmerken Ameland. ‘T Oerd is hier één van de natuurgebieden. Wadlopen is in deze regio een veel voorkomende bezigheid, je zou bijna denken dat de uitdrukking ‘met je voeten in de modder staan’ hier geboren is. Wist je trouwens dat hier de breedste stranden liggen van Europa? Geen zin in strand, dan bezoek je het charmante dorpje Nes, dat de aanblik heeft van een historisch ansichtkaarten dorpje. Lees dit blog als je een aantal leuke tips zoekt over wat je kan doen op Ameland met de kinderen.

Overnachten op de Waddeneilanden en het liefst op Ameland? In het charmante dorpje Nes zitten hele leuke hotels!

Overnachten op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog tref je maarliefst acht verschillende natuurlandschappen. Voor vogelspotters is dit eiland een walhalla. Het dorp Schiermonnikoog is een zeer gezellige plaats met restaurants, cafés, bars en zelfs een disco voor de jeugd. Dus ook de jeugd uit bijvoorbeeld Rotterdam en omstreken zal zich hier lekker kunnen vermaken!

Leuke plekjes om te overnachten vind je hier en uiteraar kan je ook op dit waddeneiland overnachten bij Landal als je wilt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven