Liefde voor de oversized winter mode

Ook al kijk ik halsreikend uit naar de eerste warmere lentedag, er is één ding aan de winterperiode waar ik altijd echt blij van kan worden. De oversized winter mode! Het is toch heerlijk om op koudere dagen een beetje te cocoonen in je kleding?! Ik draag dan ook bij voorkeur een jeans met een lekkere oversized trui erop. Alles beter dan een blousje met een getailleerd jasje erover bijvoorbeeld. Dat vind ik in de zomer prima, maar in de winter liever niet.

oversized mode

Oversized winter mode om te cocoonen, te relaxen en vrij te bewegen

Deze winter zit ik met de teddy trends helemaal goed als we het hebben over cocoonen en relaxen. Wat een heerlijke kleding is dat toch van teddystof. Ik kan eigenlijk ook wel stellen dat mijn crèmekleurige oversized trui niet alleen in de mode heel trendy is, maar ook in mijn kledingkast. Het is namelijk op het moment mijn favoriete kledingstuk 😉 .

Het grootste voordeel van deze teddy trui is overigens dat ik er ook nog een bodywarmer of een vest over aan kan trekken als ik het koud krijg. Ook al is de trui oversized, teddystof is zo flexibel dat ik er makkelijk iets anders overheen kan dragen, mode of niet. Vandaag draag ik trouwens dubbel teddy, mijn oversized teddy trui én een bodywarmer die met teddystof bekleed is.

Voordeel van oversized in de winter

Een ander voordeel van de oversized mode in de winter is overigens ook dat mijn lovehandles niet zo opvallen. Ook al ben ik de afgelopen maanden 9 kilo afgevallen, helemaal strak in mijn vel zit ik nog niet. Ik zit wel goed in mijn vel hoor, maar met een wat lagere jeans vind ik zo’n lekkere ruime trui erover toch nog wel comfortabel.

Gelukkig is oversized helemaal in de mode. Niet alleen op het gebied van truien, maar eigenlijk in heel veel type kleding. Ook jassen zijn bijvoorbeeld in oversized modellen verkrijgbaar deze winter. Hartstikke leuk! Het kijkt een beetje nonchalant en daar hou ik wel van. Een aantal toffe jassen vond ik bijvoorbeeld bij Ulla Popken, en lucky me… ook in teddy uitvoering, dé OOTD winter trend.

Combineer bovenstaande jassen bijvoorbeeld met lekkere Dad sneakers of Dr. Martens en je bent helemaal the bomb.

Nog meer mode trends in oversized modelletjes voor iedereen!

Niet alleen de oversized truien en jassen zijn lekker trouwens. Bovenstaande oversized wollen pants met sweater erop is ook een feestje om in de winter te mogen dragen natuurlijk. Tenzij het kriebelwol is, dan zie ik er persoonlijk liever vanaf om deze oversized mode te dragen. Maar mooi is het wel en die kleur? Totally in love!

Ook oversized jurken zijn zalig. Alhoewel ik moet toegeven dat ik ze deze winter (nog) niet veel gedragen heb. Ik heb er namelijk een aantal in de kast liggen die heerlijk dragen én leuk staan. Vooral met mijn cowboylaarzen eronder. De enige reden waarom ik ze momenteel niet veel draag heeft met onze dieren te maken. In de ochtend, na de wandeling met de hond, moet ik ook de varkens en de geiten eten geven. En op een of andere manier trek ik dan dus altijd iets aan wat vies mag worden. Een jurk met een panty is niet zo slimme combi met varkenssnuiten. Toch jammer nu ik er zo over nadenk.

Ben jij van het type oversized als het om mode gaat of juist helemaal niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven