Paniek in de ogen van onze kids, papa moet overwerken

Dat overwerken op een kind wel eens heel anders kan overkomen, daar ben ik me, tot gisteren, nooit eerder van bewust geweest ;). Hoe grappig is het toch dat dingen die voor ons vanzelfsprekend zijn, bij kinderen een totaal ander effect kunnen hebben?

overwerken

 

Overwerken of nablijven?

Frank moest gisteren overwerken. Nu moet ik zeggen… dat gebeurt hier niet zo heel erg vaak, dus onze kinderen waren direct onder de indruk. Vooral zoonlief van 11 zat er flink over in. Er werden allerlei vragen op me afgevuurd van ‘wat heeft papa verkeerd gedaan dan? ‘ tot ‘hoelang moet papa overwerken dan?’ en van ‘is papa zijn baas nu erg boos’ tot ‘heeft papa de computer kapot gemaakt?’ .

Het duurde bij mij dan ook even voordat ik in de gaten had waarom het overwerken zo’n impact had op de kinderen. Totdat ik Luc hoorde zeggen tegen Lotte dat hij hoopte dat papa niet te lang hoefde na te blijven, toen viel het kwartje bij me. Hij dacht dat Frank, omdat hij moest overwerken, dan wel iets gedaan zou hebben wat niet door de beugel kon 😉 . Iets waardoor hij langer moest blijven op zijn werk, als soort van straf. Zoals ze ook na moeten blijven op school als ze bijvoorbeeld een aantal keren een kruisje gehaald hebben. Wat overigens nog nooit gebeurd is bij zoonlief want daar is hij in de klas veel te braaf voor 😉 .

Ik heb ze in ieder geval gerust kunnen stellen en hun ergste vermoedens om kunnen keren tot een trots gevoel. Papa moet overwerken omdat hij de enige is die dit probleem kan oplossen! En zo gaan ze in een ommezwaai van bezorgde kleine koters naar trotse kinderen die staan te springen als papa uiteindelijk binnenkomt om direct aan zijn lippen te hangen. Natuurlijk willen ze weten of dat hun held het probleem ook daadwerkelijk heeft opgelost toen hij moest overwerken 😀 . Hoe heerlijk is het om kind te zijn!

2 gedachten over “Paniek in de ogen van onze kids, papa moet overwerken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven