Voorspel je vruchtbare periode en vergroot je kans op zwangerschap

Een nauwkeuriger en gedetailleerder alternatief voor traditionele temperatuurmeting en overige ovulatietesters is de nieuwe OvuSense vruchtbaarheidsmonitor. Deze biedt gedetailleerde en nauwkeurige informatie voor vrouwen met een kinderwens. Precieze metingen geven inzicht in de vruchtbaarheidsperiodes en de menstruatiecycli.

ovusense vruchtbaarheidsmonitor

Ovusense; de monitor om je vruchtbaarheid te meten

Dit nauwkeurige inzicht was tot nu toe uitsluitend met professionele apparatuur in het ziekenhuis te verkrijgen, maar is er nu ook voor thuisgebruik. Het is voor het eerst dat er een oplossing voor thuisgebruik is ontwikkeld die aanzienlijk nauwkeuriger is dan het traditionele temperaturen of andere bestaande methodes.

De OvuSense combineert nauwkeurige temperatuurmetingen met een geavanceerd algoritme om voorspellingen te voldoen en trends te signaleren. Vrouwen met een kinderwens worden geholpen doordat aangegeven wordt of ze momenteel vruchtbaar zijn. Dit gebeurt door een indicatie te geven van de volgende ovulatiedatum en door een nauwkeurige voorspelling te geven van de volgende periode dat ze vruchtbaar zijn. Vervolgens is deze informatie eenvoudig op een display af te lezen. De gegevens worden bovendien opgeslagen, zodat trends zijn te bepalen. Hiermee zijn ook afwijkingen zoals extra lange cycli te constateren, of het ontbreken van een eisprong.

Nauwkeurige temperatuurmeting met Ovusense

De OvuSense is het enige meetinstrument dat temperatuurverschillen van 0,0457 graden Celsius kan meten. Deze grote gevoeligheid is van belang om de stijging van 0,3 tot 0,4 graden Celsius tijdens een eisprong te kunnen meten. Bij andere meet- en voorspelmethodes is de kans groot dat deze kleine stijging niet nauwkeurig genoeg. Of zelfs helemaal niet wordt waargenomen. Bovendien zorgt de ingebouwde software ervoor dat niet relevante gegevens uit de berekeningen worden gefilterd.

De OvuSense houdt dus rekening met beïnvloedende factoren, zoals koorts. Eventuele afwijkende en onzekere metingen worden uit het resulttaat gefilterd.

Eenvoudig in gebruik

De OvuSense vruchtbaarheidsmonitor bestaat uit de Sensor en de Reader. De Sensor heeft de grootte van een kleine tampon. Je kan deze zelf gemakkelijk vaginaal inbrengen en tot drie cycli gebruiken. Gedurende de nacht registreert de Sensor om de vijf minuten de temperatuur. ‘s Morgens wordt de Sensor in de Reader geplaatst om de gegevens uit te lezen en op te slaan. De Reader is bewust compact gehouden, om hem makkelijk mee te kunnen nemen. Hij past in je handpalm –

e-Consult aanvragen voor Ovusense

Heb je vragen? Als consument kan je een e-consult aanvragen met een gynaecoloog om antwoord te krijgen op deze specifieke vragen. Hierdoor ben je verzekerd van goede begeleiding in de aanschaf of het gebruik van OvuSense. Ook als de eigen arts niet (volledig) bekend is met OvuSense.

Waar haal je deze vruchtbaarheidsmonitor ?

De OvuSense kan worden gekocht, maar kan ook worden gehuurd met periodes van drie maanden, omdat het gebruik vaak relatief kort hoeft te duren. De Sensor is voor strikt persoonlijk gebruik en goed voor maximaal drie menstruatiecycli. Daarna kan je deze terugsturen voor vernietiging. De Reader is herbruikbaar en wordt na de huurperiode teruggestuurd naar “Van Wens Tot Wieg” voor reiniging en desinfectie. Heb je interesse? Bestellen kan via Ovusense.com of via de huisarts of behandelend arts.

Shutterstock foto door Syda Productions van vrouw met test

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven