Paasbingo met 26 unieke bingokaarten

Wat zijn jullie plannen voor de Pasen? Gaan jullie eitjes verstoppen en natuurlijk weer zoeken of lekker eten met elkaar? Als je nog op zoek bent naar een leuke activiteit voor het hele gezin hebben we deze leuke paasbingo met 26 unieke bingokaarten voor je! Dat maakt jullie Pasen vast nóg gezelliger!

paas bingokaarten

Ga je dit jaar ook nog eieren versieren, verstoppen of zoeken? Lees dan zeker ook even ‘Paaseieren zoeken: hoe maak je het leuker?’, en als je wilt weten waarom we eigenlijk zo van de eieren zijn met Pasen, dan lees je dat onderaan dit artikel nog.

Aan de slag met deze bingokaarten voor Pasen

Wil je naast lekker eten en paaseieren zoeken nóg iets leuks doen met het hele gezin? Wij hebben nu een hele toffe paasbingo voor je gemaakt, met daarin super vrolijke Paas bingokaarten.

Een spel dat leuk is voor jong en oud en perfect is om met Pasen nóg meer qualitytime met vrienden en familie door te brengen. Een goed begin voor jullie eigen nieuwe paastraditie!

Wat heb je nodig om deze vrolijke paasbingo te spelen:

 • Een uitgeprinte versie van deze bingokaarten voor Pasen (check hieronder)
 • Een bakje voor de roepkaartjes
 • Pennen of stiften om af te strepen óf iets anders leuks (zie tip verderop in het artikel)

Je kunt de paasbingo hieronder downloaden. Je krijgt dan een PDF bestand dat bestaat uit 26 verschillende bingokaarten waarmee je dus eindeloos bingo kunt spelen. Je kan dus eigenlijk met de hele klas wel paasbingo spelen met deze bingokaarten. Ook leuk om dus mee naar school te nemen!

Naast de 26 unieke bingokaarten zit er ook een vel bij met alle roepkaartjes, net zoals je bij normale bingo de getallen hebt. Knip deze kaartjes uit en stop ze in een pot, bakje of zakje zodat je er steeds eentje uit kunt nemen.

Geef alle spelers een bingokaart. Je kunt nu zelf bedenken welke vorm van bingo je gaat spelen. Spelen jullie voor de volle kaart of bijvoorbeeld eerst voor een rij van links naar recht of een rij van boven naar beneden?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt het spel ook nog extra verdieping geven door elke speler meerdere bingokaarten te geven.

Jullie kunnen er voor kiezen om een iemand aan te wijzen om de roepkaartjes te trekken maar je kunt natuurlijk ook allemaal om de beurt een kaartje trekken. Zo kan iedereen ook meedoen met een paas bingokaart.

Met of zonder prijzen spelen

Bij bingo zijn we van oudsher gewend om te spelen voor een prijsje. Natuurlijk kun je zelf bepalen of en wat voor prijsjes je wilt gebruiken. Het spel spelen zonder prijzen is ook al ontzettend leuk. Als je wel met prijsjes wilt spelen, kun je simpele prijsjes gebruiken zoals een bellenblaas, stuiterbal of stickervelletje bijvoorbeeld.

Wil je liever in de paasstemming blijven? Zeker als je met de hele familie speelt, is het leuk een prijzentafeltje te maken met leuke paasspulletjes. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Grote chocoladepaashaas (bijvoorbeeld voor de volle kaart)
 • Leuke eierdopjes
 • Een paasplantenpotje met voorjaarsbloeiers
 • Een zakje bloembollen
 • Een zakje paaseitjes
 • Een surprise-ei
 • Paasdecoratie

Bij winkels als de Action, Zeeman en Kruidvat kun je vaak voor weinig geld hele leuke prijsjes vinden, óók voor deze Paasbingo.

Paasbingo spelen en hergebruiken

In het kader van duurzaamheid kun je deze paas bingokaarten heel goed hergebruiken. Kies er dan voor niet af te strepen met pen of stift, maar bijvoorbeeld met fiches, paaseitjes, hartjessnoepjes of haribo ei-snoepjes. Dat is naast heel feestelijk ook nog eens heel lekker!

Om het spel netjes te houden is het slim om de bingokaarten en de roepkaartjes te lamineren. Zo kan je het jarenlang gebruiken én kun je het makkelijk met een vochtig doekje even afnemen (als je bijvoorbeeld met snoepjes hebt afgestreept). Maar opnieuw uitprinten kan natuurlijk ook.

Opruimtip: Bij Action kun je lage plastic opbergboxen kopen waar precies een gelamineerd a4 papier in kan! Zou houd je alles netjes en overzichtelijk bij elkaar.

Paasbingo printable downloaden

Je kunt deze paasbingo printable hier downloaden. Het bestand bevat de volgende onderdelen:

 • 26 verschillende bingokaarten voor oneindig veel bingoplezier
 • 30 roepkaartjes
 • speluitleg met leuke spelsuggesties

Om het spel te kunnen spelen heb je dus een (kleuren)printer nodig. Heb je zelf geen printer of is nét de cartridge met kleuren leeg? Vaak kun je bij de plaatselijke bibliotheek voor een klein bedrag ook kleurenafdrukken laten maken.

Je kunt het document dan ter plekke uploaden of via je telefoon via Bluetooth doorsturen en het wordt direct voor je geprint. Superhandig!

Ik wens je heel veel speelplezier met deze Paas bingokaarten! Ps… naast de bingokaarten hebben we ook een toffe pdf gemaakt met 8 verschillende paasspelletjes (denk aan een kleurplaat, doolhof, konijntje prik, een paasslinger maken en nog meer leuks) én een fantastisch Paas ganzenbord ontworpen, voor nog veel meer paasplezier!

Pasen
Dit zit er in de verschillende pdf(s):
8 verschillende paasspelletjes 
Paasbingo met 26 unieke bingokaarten
Ganzenbord met opdrachtkaarten
Duidelijke uitleg bij alle pdf’s

8 verschillende paasspelletjes

paas bingokaarten

Menukaart Pasen

We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Waarom eieren met Pasen traditie is

Als je denkt aan Pasen, denk je natuurlijk gelijk aan paaseieren zoeken. Wist je dat het verstoppen van eieren uit de Germaanse traditie stamt? Vroeger werden eieren, het symbool van de vruchtbaarheid, in de akkers begraven, zodat deze akkers op hun beurt vruchtbaar zouden worden.

Dat we graag met Pasen een eitje eten is te danken aan de vastenperiode voorafgaand aan Pasen, waarin van oudsher geen vlees, zuivel of eieren werd gegeten. Het verbreken van het vasten (het paasfeest) werd gevierd met het eten van alle opgespaarde eieren.

Want de kippen bleven natuurlijk wél eieren leggen. De oudste eieren werden dan versierd en gebruikt als decoratie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven