Paasbrunch recepten; gezellig én lekker te tafelen

Bij Pasen hoort gezelligheid, samen zijn en natuurlijk lekker eten! Hoe vullen jullie die Paasdagen het liefst? Ga je normaal gesproken van het ene familiebezoekje naar het andere? Of zorg je ook voor een beetje ontspanning in de buitenlucht? Samen met je gezin en eventueel opa en oma aan tafel lekker paasbrunchen aan tafel met deze recepten is ook een goed idee!

Hoe het ook zij: er moet gegeten worden, en liefst nog lekker ook. Of je nu met je hele familie aan tafel gaat, of het gezellig klein houdt: wij hebben een lijstje met Paasbrunch gerechten voor je op een rijtje gezet om je vingers bij af te likken!

Een heerlijk Paasfeest met lekkere paasbrunch recepten

Pasen is van oudsher het feest waarmee we het einde van het vasten vieren. En dus werd er altijd al lekker gesmikkeld met Pasen! Daar horen natuurlijk eieren bij… Maar ook nog een heleboel ander lekkers. Ben je nog op zoek naar wat culinaire inspiratie voor de Paasdagen? Pak dan onderstaand ‘menu’ er maar eens bij: van welke van de Paasbrunch recepten loopt het water jou al in de mond?

Paastafel: afbeelding afkomstig van Pinterest

Paasbrunch recepten

Is het huis al helemaal in voorjaarssferen nu je de Paasdecoraties weer van de zolder hebt gehaald? Gezellig! Nu alleen nog een goedgevulde tafel. Zowel met lekker eten, als goed gezelschap natuurlijk. Hieronder vind je heerlijke Paasbrunch recepten voor als je nog wat culinaire inspiratie nodig hebt. We hebben deze recepten trouwens niet zelf bedacht, dus alle credits gaan naar hun creatieve makers!

Chocolade vogelnestjes

We beginnen maar meteen met een heel zoet hapje! Gemakkelijk om te maken, en een leuk recept om samen met de kids in elkaar te flansen. Strooi wat grove hagelslag in een cupcake vormpje. Giet daar gesmolten chocolade overheen. Maak vervolgens met een lepeltje een kuiltje in het nestje, en leg er wat snoepeitjes in. Eitje! Dit lekkere idee komt van Lady Lemonade.

Gehaktbrood met ei en spek

Natuurlijk bestaan de Paasbrunch recepten niet alléén uit zoetigheid. De kids hadden het misschien niet erg gevonden als dat wel zo was, maar die krijgen deze dagen al genoeg chocolade binnen!

Dit gehaktbrood met ei en spek is een gemakkelijk te maken ovengerecht. Op de website van I Love Food & Wine lees je hoe je dat precies aanpakt.

Eiersalade met zalm in een Paaspotje

Eieren mogen uiteraard niet ontbreken in Paasbrunch recepten. Een keer wat anders maken dan gevulde eieren? Dan is dit een leuk én heel lekker idee. Met eieren, zalm, mayonaise, kwark, bieslook en wat citroensap maak je heel eenvoudig deze frisse salade. Door hem op te dienen in een weckpotje ziet het er meteen reuze feestelijk uit! Het recept voor deze eiersalade vind je op de website van Lekker eten met Linda.

Paasbrunch recepten: zoet, zoeter, zoetst

Zitten de kids niet zo te wachten op een salade met zalm? Dan kan je ze dit leuke en lekkere hapje voorschotelen. Eenvoudig te maken, en de paastafel is in één klap gezellig! Dit creatieve recept is afkomstig van Hike ’n Dip.

Brunchrol met Boursin en zalm

Ideaal als de hele familie aanschuift tijdens de Paasdagen: een omeletrol met zalm en Boursin. Als basis maak je een omelet, die je vervolgens vult met een heerlijke inhoud. Op de website van Francesca Kookt lees je hoe je dat precies aanpakt.

Bladerdeegkransjes met ei en Parmezaanse kaas

Als dit er nog niet feestelijk uit ziet weten wij het ook niet meer! En ook dit is een van de Paasbrunch recepten waar je de hele familie mee kan verwennen. Bovendien vullen deze bladerdeegkransjes ook nog behoorlijk, waardoor je jezelf wat uren extra in de keuken bespaart. Op de website van Seasons lees je hoe je ze maakt.

Een broodje ei hoort erbij

Een broodje ei, dat blijft lekker. En in dit lijstje Paasbrunch recepten mag het natuurlijk niet ontbreken! Een broodje ei hoort erbij. Deze zijn gemakkelijk te maken, en geven je genoeg energie om Paaseitjes te zoeken!

Het enige dat je nodig hebt zijn afbakbroodjes, eieren, spek, geraspte kaas, en kruiden. Op de website van Laura’s Bakery lees je hoe je ze precies maakt.

Mini paas quiche met asperges

Een ideaal hapje als er ook vegetariërs aanschuiven aan de Paastafel. Of gewoon als je van lekker eten houdt! Deze mini quiches van Leuke Recepten zijn eenvoudig te bereiden, erg lekker… En er zit geen vlees in. Ook een fijn recept als het helemaal geen Pasen is!

Naast deze lekkere paasbrunch recepten is het natuurlijk ook tof om wat te doen te hebben met pasen. Check onze paas printables zoals de bingo voor Pasen en het ganzenbord met de paashaas. Je vindt ze hieronder:

Pasen
Dit zit er in de verschillende pdf(s):
8 verschillende paasspelletjes 
Paasbingo met 26 unieke bingokaarten
Ganzenbord met opdrachtkaarten
Duidelijke uitleg bij alle pdf’s

8 verschillende paasspelletjes

paas bingokaarten

Menukaart Pasen

We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven