Paasdiner

Ik ben blij. De boodschappen voor het weekend zijn binnen en alles is opgeruimd, iets dat me sowieso al een prettig gevoel geeft. Daarnaast ben ik erin geslaagd ook de dingen te kopen die ik in gedachten had voor de Pasen. En dat stemt mij buitengewoon gelukkig.

Het is toch altijd weer een gedoe om voor het Paasdiner iets te vinden dat niet alleen lekker is, maar ook nog eens makkelijk te bereiden. Gemak dient nu eenmaal de mens en daar hou ik van. Met de kinderen erbij weet ik meestal wel iets te verzinnen, maar dit jaar zijn manlief en ik “kinderloos” met Pasen. Toch wil ik er dit jaar werk van maken, juist omdat we met z’n tweetjes zijn. Het zou makkelijk zijn om te denken: ach, we zijn toch alleen, dus ik doe maar wat. Zo denk ik ook eerlijk gezegd regelmatig, ware het niet dat ik deze keer bijtijds en uitvoerig de foldertjes van de diverse supermarkten door heb zitten bladeren. Dan doe je nog eens leuke en (hopelijk) smaakvolle ideeën op.

Aangezien ik mezelf niet zie als keukenprinses en zeker geen uren in de keuken wil staan met Pasen, is bij al het leuke en lekkere ook vooral gemak geboden. En laat ik nou in de foldertjes diverse vleessoorten en groenten tegenkomen die zo de oven in kunnen. Kijk, dat lijkt me nou echt iets voor mij. Ik weet namelijk prima hoe de oven werkt en erin zetten kan ik als de beste. Nu nog het vlees en de groente van mijn keuze zien te krijgen. En daar zit ‘em bij mij nou net de kneep.

Tot mijn vreugde was het me gisteren bij Lidl al gelukt heerlijk uitziende varkenshaasjes te scoren. Gekruid en al, verpakt in een aluminium bakje dat zó de oven in kan. Mooi, het vlees was binnen.
Het dessert bleek ook geen probleem. De vriezer bij de Jumbo was rijkelijk gevuld met diverse ijssoorten, waaronder ook de absolute favoriet van manlief. Meteen maar gekocht, want later in de week kun je zomaar pech hebben en bot vangen.

Verder had ik in de folder van C1000 groenteschotels voor in de oven gespot en van die leuke aardappelschijfjes in de vorm van kuikentjes. Dat is echt toepasselijk, dacht ik nog. Vanaf vandaag waren deze speciale artikelen verkrijgbaar in de winkel. Heel eerlijk gezegd ging ik er eigenlijk bij voorbaat vanuit, dat hetgeen ik wilde hebben er wel niet meer zou zijn. Dit komt namelijk omdat ik meestal pech heb met dit soort acties en vaak mijn neus stoot als ik ergens speciaal voor ga. Maar vandaag was blijkbaar mijn lucky day, want bij binnenkomst liep ik meteen al tegen de ovengroente aan. En nog mooier, ze lagen er: de “Haricots verts rolletjes met katenspek”. Nou ik was redelijk verbaasd, maar absoluut in mijn nopjes. Mochten de aardappel kuikentjes uitverkocht zijn, zou dat mijn pret niet meer kunnen drukken. Maar nee hoor, het “kuikende” volop in de vitrine met de aardappelschijfjes. Had ik me toch in ene precies dat waar ik voor gekomen was! Wat een geluk.

Nu maar hopen dat ik zondag nog net zo gelukkig ben. Mijn aankopen moeten namelijk nog wel bewijzen dat ze net zo lekker smaken als ze eruit zien….

Hoe dan ook: iedereen alvast hele fijne Paasdagen toegewenst!

Jeanne van Dijk, 52 jaar, weduwe, moeder van Mark (1999), uit mijn eerste huwelijk. Mark woont bij mij en gaat om de week een weekend naar zijn vader.
In september 2010 verloor ik mijn baan ten gevolge van de crisis. Wat ik niet meer had verwacht, gebeurde toch: na meer dan twee jaar solliciteren vond ik een nieuwe baan. Sinds januari 2013 werk ik met veel plezier als telefoniste/administratief medewerkster bij een praktijk voor fysiotherapie. Ik doe dit vier ochtenden in de week.
Vorig jaar maart overleed mijn man Wilco aan een acute hartstilstand. Hij was pas 50 jaar. We waren 7 jaar samen, waarvan 5,5 getrouwd. De wond is nog enorm vers en ik worstel er dagelijks mee. Wilco was/is vader van 2 dochters (1995 en 1997).
Eén dag in de week ga ik naar mijn moeder. Ik doe haar administratie en we maken het gezellig samen. Na mijn vaders overlijden in 2011 is dit zo gegroeid. Nu we beiden weduwe zijn, hebben we meer steun aan elkaar dan ooit. Het helpt ons bij de verwerking en dat is heel waardevol.
Het schrijven van blogs voor Mams at Work heeft me duidelijk gemaakt, hoe leuk ik schrijven vind en hoe graag ik het doe. Ik ben ook erg blij met mijn eigen site: Dagelijkse dingen en dromen. Hier kan ik heel veel van mezelf kwijt en dat voelt goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven