Paaseieren DIY, toveren met eieren maar dan nèt even anders

Ook geen zin om tig eieren te koken die, eenmaal geverfd, in je woonkamer liggen te stinken? Ik in ieder geval niet. Maar mijn kinderen wel. Vandaar deze paaseieren DIY. Wij gaan ’toveren’ met eieren zoals mijn jongste dochter dat noemt om leuke paaseieren te maken voor Pasen. Zodat je eens iets anders in die saaie paastak kunt hangen.

paaseieren DIY

Paaseieren DIY, wat heb je nodig?

Wat heb je nodig?

  • Eieren van piepschuim, verkrijgbaar bij een hobbywinkel (of bestel ze online). Het is leuk om verschillende formaten te gebruiken, dat maakt het net wat afwisselender.
  • Marble verf. Het schijnt ook met nagellak te kunnen, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. Marble verf is ook weer verkijgbaar bij de hobbywinkels of online.
  • Sateprikkers
  • Bakje met water

Nog andere dingen nodig om je paastakken te versieren? Deze paasdecoratie is leuk en niet zo duur.

Hoe maak je deze paaseieren makkelijk zelf?

Je weet nu wat je nodig hebt voor deze paaseieren diy. Verzamel je kids, doe ze voor de zekerheid een knutselschort aan en trek zelf plastic handschoentjes aan, want jij krijgt vieze vingers als je de potjes bedient 😉 . De kids niet, die houden alleen het stokje vast. Als ze een beetje luisteren tenminste, haha. Doe water in een bakje, de paaseieren aan de sateprikkers, en druppel wat verschillende kleuren verf op het water. Dit blijft erop drijven. Even roeren voor het leuke marmer effect en dan dippen maar! Hoe simpel is deze diy voor de paaseieren!

Lees ook: leuke ideeën om paaseieren te verstoppen!

Zet de natte paaseieren met stokjes in een vaasje of potje zodat ze goed kunnen drogen. Als je de stokjes ook even verft, kun je ze ook zo laten staan. Hartstikke leuk, dan heb je in plaats van een bosje bloemen, een bosje paaseieren. Wij hebben ze zelf opgehangen in een paastak. Gezellig om te combineren met vlinders of andere voorjaarsversieringen.

Alvast fijne Paasdagen!

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven