Pakjes drinken of een drinkbeker, waar kies jij voor en om welke reden?

Pakjes drinken… wat zijn ze handig, ideaal voor onderweg, een dagje pretpark of gewoon lekker voor school! Heb je ook geen last van lekkende drinkbekers, natte tassen en verdrietige kinderen. De pakjes drinken in de winkel zien er behoorlijk aantrekkelijk uit. Die lieve kleine oogjes van de kinderen vallen meteen op de felgekleurde gezellige pakjes drinken in de supermarkt. Jaaaa… die vind ik leuk! Die wil ik! Herkenbaar?

pakjes drinken of drinkbeker

Maar wat zit er eigenlijk in pakjes drinken?

De inhoud van pakjes drinken verschilt per merk. Je hebt pakjes (en flesjes) met melk, yoghi, vruchtensapjes en water met een smaakje. Meestal zijn de pakjes drinken voorzien van vrolijke kleurtjes en leuke afbeeldingen. Die wil je toch ook meenemen!?

Een hoop troep in zo’n pakje

Wat we helaas niet altijd weten is wat er werkelijk in een pakje drinken zit. Veel van deze pakjes drinken bevatten namelijk een zeer grote hoeveelheid suiker. Vaak bestaat het hoofdbestanddeel uit water met heel veel suiker. Soms wel 6 suikerklontjes per pakje!! Dat heeft mij toch wel aan het denken gezet! Ik zal zeker niet ontkennen dat ook wij wel eens een pakje drinken nuttigen maar ik ben wel geschrokken van het feit dat er zoveel suiker in pakjes drinken (en flesjes) zit.

Als alternatief worden er pakjes drinken zonder suiker aangeboden maar let op vaak is suiker vervangen door zoetstof, aspartaam bijvoorbeeld, wat ook de nodige nadelige effecten heeft.

Waar kies jij voor? Een pakje drinken of een beker?

Voordeel van een pakje 

 • Het lekt niet, dus geen lege bekers en natte tassen
 • Het ziet interessant uit waardoor ze soms meer drinken
 • Makkelijk mee te nemen
 • Scheelt afwas

Nadeel van een pakje

 • Bevat veel suiker
 • Is duurder
 • Je weet niet wat er allemaal in zit

Voordeel van drinkbeker    

 • Je bepaald zelf de inhoud     
 • Je weet wat er gedronken wordt   
 • Het is goedkoper  
 • Het is gezonder (afhankelijk wat je erin doet natuurlijk)      

Nadeel van een drinkbeker 

 • Het kan lekken waardoor je een natte tas en lege beker hebt
 • Wat groter van formaat
 • Afwas (als je het met de hand moet doen)

Tip: Een uitstekend alternatief voor beiden zijn de pakjes van Drink in the box!

Wat doen suikers met je?

We weten allemaal dat teveel suikers niet goed voor je zijn. Het is slecht voor het gebit en je gezondheid. Het kan zelfs hevige buikpijn veroorzaken. Waarom denk je dat veel kinderen last van buikpijn hebben? Tevens kunnen kinderen door overmatig suikergebruik erg druk worden en kán het leiden tot gewichtstoename. Boven alles moet je er rekening mee houden dat suiker verslavend werkt. Heb je suiker op, dan wil je lichaam meer, zo simpel is dat.

Gemiddeld drinken kinderen per dag een halve liter gesuikerde drankjes! Dat is best schrikken vind ik. Wil je dit verminderen dan kan je het beperken tot 1 suikerhoudend drankje per dag en de rest water en thee. Vind je water niet lekker of saai, doe er stukjes komkommer, aardbeien en meloen door en je water krijgt een heerlijke smaak!

Tip: Veel van onze lezeressen hebben op Facebook gereageerd. Over het algemeen gaat de voorkeur gaat uit naar drinkfles in plaats van pakjes. Op een heel aantal scholen zijn pakjes drinken zelfs verboden! Zoek je nog een goede lekdichte drinkfles? Deze Tips zijn door onze lezeressen gegeven:

Welke drinkflessen werken het beste volgens onze lezers:

 

Ben jij bewust bezig met het drinken van je kinderen? En zo ja hoe regel je dat dan?

Andere artikelen die interessant zijn om te lezen vind je hier:

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven